Reklama

Reklama

Super 8 Stories By Emir Kusturica

  • Německo Super 8 Stories
všechny plakáty

Obsahy(1)

Celovečerní dokument Emira Kusturici není jen výpovědí o kapele „No Smoking“, jejímž členem je od roku 1986, ale především o hudbě a muzikantech, kteří reflektují divoký, bláznivý, tvořivý i dramatický svět Balkánců. Film začíná na mimořádně úspěšném turné v roce 2000. Postupně se seznamujeme s jednotlivými hudebníky. Je mezi nimi i Kusturicův syn Stribor – bubeník. Prostřednictvím archivních záběrů z nejrůznějších zdrojů nahlédneme do jejich soukromí i minulosti. Ale především máme jedinečnou příležitost sledovat je na koncertních pódiích, kde se doslova rozdávají, i v zákulisí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Marigold 

všechny recenze uživatele

No Smoking Orchestra je něco jako hudební výcuc z Kusturicových filmů. Trocha folklóru, trocha dechovky, trocha rocku, trochu bizarních socialistických kostýmů, trocha historické hořkosti a dohromady kapela s neskutečným drivem. V tomhle dokumentu se můžete přesvědčit, jak to vypadá, když pánové vyrazí na šňůru. Nevíte, co je legenda a co je pravda, ale k čertu s tím, jako celek je to výborná zábava plná výtečných dialogů i koncertních záběrů. A pokud se nemýlím, bubeník Igor Kusturica je Emirův bratr, ne jeho syn :o)) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Film je velkým zklamáním. Hudbu No Smoking Orchestra mám rád a tak jsem byl zvědavý. A zklamaný. Vybízí se přirovnání k Buena Vista Social Clubu. Oba filmy natočil „nedokumentarista“ jako bokovku. V obou filmech, je každému muzikantovi vyhrazeno pár minut ve kterých je představen. Zatímco v Bueně Vistě muzikantům ta chvíle stačí, aby si vás získali, v Super 8 Stories to nefunguje. Jejich portréty jsou proloženy jakýmisi chaotickými černobílými záběry, a vyprávějí většinou absolutně nezajímavé historky ze života. Pohledy do zákulisí po koncertech jsou pak jen nezáživné scény, jež jsou navíc neúměrně natahovány. Nevydařené jsou i záznamy z koncertů. Rozhodně bych teď váhal zda na jejich koncert zajít. Studiové verze písniček jsou opravdu dobré, ale na koncertech se z nich pověstný balkánský temperament zcela vytratí do chaotického hluku.Místo muzikálně se snaží hudebníci zaujmout spíše teatrálně. To nejlepší co, jsem si na filmu našel byl originální videoklip v poslední části filmu. Ten je zde totiž jediným důkazem, že tito muzikanti dělají dobrou hudbu. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Dokument o hudebním „unza unza“ fenoménu jménem No Smoking Orchestra. Jednotliví členové kapely se postupně představují, jejich výpovědi jsou prokládány záběry z koncertů i z rodné Jugoslávie. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kusturica sice natočil celovečerní dokument o vlastní kapele, ale není žádný egocentrista. Vzhledem k prostoru, který věnuje svým spoluhráčům, to skoro vypadá, jakoby sám byl méně důležitou součástí skupiny. Nejen koncertní scény, ale celý snímek je vynikající - jen škoda, že jsem je někde neviděl naživo. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Výborný hraný dokument o "No smoking orchestra", ve které hraje Kusturica na kytaru a jeho syn je bubeníkem. Jejich hudba se dá popsat jako balkánská dechovka a nahlédneme i do zákulisí kapely(zkoušky, koncerty, atd.). A je to zajímavé! ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Záběry z koncertů + životní příběhy členů kapely = Super 8 Stories By Emir Kusturica. Balkánskou hudbu mam rád a Kusturicu také, takže se mi film samozřejmě líbil. Přesto bych ale něco na filmu změnil - ubral bych na hudbě a více představil členy kapely. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Ako namotávka na LFŠ v deň pred večerným koncertom, to bolo výborné... Rovnako ako koncert samotný. Teším sa na moment, kedy sa raz dokážem oddať s rovnakou živelnosťou ako títo páni. ()

Tominecek

všechny recenze uživatele

Cyklus Emir Kusturica v České Televizi - ocenění ELSA 2003 v kategorii "Zahraniční pořad dramatický (hraný)", udělená Českou filmovou a televizní akademií. ()

Kalim 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi takový ten "fucking off " přístup, spíše než balkánskou mi to připomínalo punkovou kapelu, což se samozřejmě nevylučuje. Potešil i Joe Strummer ve společné verzi klasiky od The Clash - Police On My Back. Z filmu bylo jasně vidět, že hoši za to umí jaksepatří vzít a příjemná byla i energie tohoto filmu - pěkně si to hrnul a žádná velká moudra. Stojí za vidění. ()

Reklama

Reklama