Reklama

Reklama

Suvenýry

Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
USA, 1989, 4 min

Život na poličce může být pro sněhuláka uvězněného ve skleněné polokouli skličující, zvláště když je obklopen suvenýry ze slunných míst zeměkoule. Když se vyčerpaný sněhulák nakonec osvobodí ze svého “vězení,” jeho plány na dovolenou jsou zmařeny. (HBO Europe)

Recenze (159)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5   Krátky animovaný film z počiatkov Pixaru a jeho duchovného otca Johna Lassetera. Je to milé, celkom vtipné (hlavne záverečné rozuzlenie), sprevádzané podmanivou karibskou hudbou Bobbyho McFerrina. Lenže tá počítačová animácia ešte nie je tak ohurujúca (tie až príliš jednoduché a už od pohľadu digitálne postavy vo mne príliš veľké emócie vyvolať nedokážu). Inak tie dievčiny s bujným poprsím v pôvodnej verzii boli možno trochu cez čiaru, ale zato ich tvorcovia v novej verzii (2003) nemuseli spraviť úplne ploché. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +výborný nápad, melodická a chytlavá hudba, Sněhuláček rulezz, stále dobré zpracování -nic výrazného/// Zřejmě to nemá už takové grády, přeci jen jsem již odkojeni mnohem "modernějšími" animáky. Ale TEHDY! To musela být naprostá bomba. A kromě toho, ono je to zábavné a dobré i dnes. Určitě stojí za to vidět./// Celkem 80%/// ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Krátká šňůrka milých gagů, nenáročný oddech pro diváky i animátory (svět postavený z nekomplikovaných geometrických tvarů s jednolitě lesklým „plastovým“ povrchem = za málo peněz hodně muziky a určitě vítaná úleva mezi miminem z Plechového panáčka a sbíráním sil a financí na první Toy Story). Ale že by to člověk toužil vidět víckrát, to zas ne. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Asi můj neoblíbenější Pixarovic krátký film. Neskutečná smůla hlavního hrdiny, ubohého sněhuláka, je mi tak blízká, že mě to rozesmává, ale zároveň je tam i jistá špetka určitého smutku, který je skoro až k zamyšlení. Může se zdát že tady vedu řeči neadekvátní tomu, že snímek má necelých pět minut, ale prostě to tak je. Knick Knack je super krátký film, kterému není co vytknout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

"Jedna z najlepších krátkometrážnych rozprávok!" __Zakladateľ Pixaru a režisér John Lasseter bol vždy vo svojej tvorbe originálny a aj v tomto prípade opäť dokázal, že aj na malom priestore dokáže ponúknuť mix zaujímavého príbehu spojeného z výborným humorom. /95%/ __tento short "Knick Knack" pozri na: 2DVD k rozprávke Hľadá sa Nemo na bonusovom disku alebo na DVD Pixar: Kolekce krátkých filmů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Promítáno v kině před filmem Hledá se Nemo a také v roce 2006 při znovu uvedení filmu Ukradené Vánoce Tima Burtona v 3D podobě. Nejprve se ale film kompletně upravil, než šel do kin. Např. mořská panna v akváriu podstoupila zmenšení prsou a místo mořských hvězdic má podprsenku z lastur - pravděpodobně proto, aby se film dal označit jako rodinný. (HappySmile)
  • Kamkoliv jedou John a Nancy Lasseterovi na prázdniny, Nancy si zde vždy koupí sněžítko. Tento zvyk byl počáteční myšlenkou ke zrodu tohoto krátkého filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama