Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální průzkumná jednotka s krycím názvem Hvězda přechází frontu, aby přesně určila pozice a sílu nepřítele. Rozkaz je jasný. Přejít pod krycí dělostřeleckou palbou frontu, vyhnout se kontaktu s nepřítelem a zjistit o připravovaném fašistickém útoku co nejvíce. Což je v týlu nepřítele, který připravuje mazaný tah a jehož slídící psi větří pach protivníka, úkolem nad lidské možnosti. Strastiplné drama sovětských průzkumníků tak vrcholí v působivém finále. V životě průzkumníka totiž platí jediné pravidlo – být neviditelný, nebo být zabit. Hvězda je celovečerním filmem, který moderní formou vrací ruskou válečnou kinematografii zpátky do hry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

gogo76 

všechny recenze uživatele

V celku slušný počin od ruských bratov. Film nemá žiadne výrazné slabiny, možno toho napätia by sa z niektorých scén dalo vymačkať viac, príležitosti bolo viac než dosť.Film prekvapujúco funguje aj na náročnejšieho diváka ,ktorý má vojnový žáner v malíčku .Z novodobých ruských vojnových filmov,ktorých je požehnane zatiaľ najlepší. Mňa osobne potešilo, že vo filme hrá jednu z postáv A. Kravčenko, známi ako chlapec Fľóra z Klimovho Choď a pozeraj sa.80%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kdyby byly všechny scény tak silný, jako likvidace prvního zajatce, neváhal bych s vyšším hodnocením. Takhle jsem trochu na rozpacích, protože pár scén prostě bylo až příliš ani ne patetických, ale prostě trochu nevěrohodných (ano, především ten závěr v dřevěné boudě, kterou by soustředěná palba musela rozsekat na třísky). Pro film zas mluví vynikající atmosféra a důvěryhoní herci. Grupa průzkumníků prostě nejsou žádní Rambové ale obyčejní stateční vojáci. Tak jsem si řekl, že hodnocení nebudu kazit, protože by to byla škoda. A příště už to snad bude bez výhrad. To dANo: Člověče, viděl jsi někdy Zelený barety? ()

Reklama

pafka 

všechny recenze uživatele

Ruska kinematografie se vraci na ta mista, kde uz jednou byla, ovsem s daleko mensim rozpoctem a s jinymi tvurci. Ale presto prezevsechno je ten sovetsky duch zde citit, narodni hrdost a udatnost, ktera je ve filmu neokate davkovaná. Pokud by se dalo neco vytknout, tak to jsou lidske vztahy, ktere zde nejak dobre nejsou vystavene a jedno lidske priblizeni tu take nema ani zaklad k tomu, ze by divak do neho byl vtazen. Kdo ma rad ruskou valecnou kinematografii, tak to zkousne na posezeni. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snímek na pomezí mezi klasickým sovětským válečným filmem a americkou adventurou pro mládež. 1) V létě 1944 připravují nacisté tankovou divizi Viking pro ofenzívu. Skupina sedmi sniperů Hvězda má zjistit, co Němci chystají. Mise je nebezpečná, dvě předchozí sovětské skupiny se nevrátily. Podle stejnojmenné knihy Emmanuila Kazakeviče z roku 1947._____ 2) Několik stručných poznámek._____ Válka pojata jako akce, jako mužská hra, k níž ženy nemají přístup._____ Přestřelky poněkud křečovité._____ Zamilovaná spojovatelka je trapná._____ Škrobená mluva vojenským ptedype._____ 3) Pěkní herci._____25letý Igor Petrenko (poručík Travkin)._____ 25letý Alexej Panin (četař Kosťa Mamočkin - původní složení týmu)._____ 33letý Alexej Kravčenko (nový četař Anikanov z Ukrajiny). Je zajímavé sledovat vývoj herce, který se proslavil ve svých 16 letech jako Fljora ve filmu Jdi a dívej se._____22letý Artěm Semakin (šachista Vorobjev, mluví německy) s velmi ruským kukučem. ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu byl nadstandard od našich východních přátel. A povedlo se to na jedničku. Hodnotil bych čtyřmi hvězdami, ale třešničkou na dortu byla zmínka o Češích. Skvěle natočeno. I když chybičky by se našly (např. nepřesné německé uniformy apod.) a přeci to jen není Hollywood, tak pro milovníky historie, techniky a všeho tohoto prostě bááááájo! ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama