Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V neděli 15. září 1963 zničila bomba černošský kostel v Alabamě. Čtyři dívky útok nepřežily. Tento zločin šokoval celý americký národ a stal se rozhodujícím momentem v historii hnutí za občanská práva. Filmař Spike Lee vypráví celý příběh prostřednictvím pohnutých svědectví přeživších členů rodin obětí, postřehů politiků a dalších zainteresovaných osob. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Velm silný dokument. Vůbec jsem neměl tušení, že se tohle někdy stalo. O to víc mě to zasáhlo. Všechno zlé je nakonec dobré, což se potvrdilo v roce 1965 a pak v roce 2001 a 2002. Spravedlnost dlouho velmi blbě viděla, nakonec aspoň na někoho došlo. Díky za to. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Příliš zdlouhavé a tudíž i příliš nudné. Bomba v černošském kostele, která usmrtila čtyři děvčátka, měla zásadní vliv na budoucnost afroamerického národa hlavně na jihu USA, ale vyprávění formou mluvících hlav nebylo šťastné řešení. Chyběl vypravěč, který by diváka vtáhl do příběhu. Dokument je navíc hodně špatně sestříhán. Chvilku se mluví o rasismu, pak zase o Kingovi, pak zase o útoku a najednou střih a zase jinak. A co tam dělal ten hajzl Cosby? I když se jedná o smutnou událost, mě to za srdce nechytlo. 35% ()

KyoroChan 

všechny recenze uživatele

Nádherná úvodní píseň, silný dokument! Tohle by měli povinně pouštět ve všech školách, aby se něco takového na této planetě už nikdy neopakovalo! Příběh je velice silný, výpovědi všech zúčastněných jsou autentické a dojemné! ()

Reklama

Reklama