Reklama

Reklama

Člověk na prodej

  • Kanada Human Harvest (více)
Trailer
Kanada, 2014, 66 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Leon Lee

Scénář:

Leon Lee

Kamera:

Leon Lee

Hudba:

Daryl Bennett
(další profese)

Obsahy(1)

Po stopách ilegálního obchodu s lidskými orgány v Číně... Jak je možné, že země, která do roku 2010 neměla vlastní systém dárců, se stala místem, kam všichni jezdili za transplantacemi orgánů, které nikde jinde nebyly k dispozici? Mnoho let Čínská republika tvrdila, že tyto orgány pocházejí od popravených vězňů. Když ale odborníci porovnali počet provedených transplantací s počtem popravených, objevili obrovské nesrovnalosti. Přesto Čína zůstávala jediným místem na světě, kde jste mohli absolvovat transplantaci srdce nebo plic už po týdnu od objednání. Odkud všechny tyto transplantáty pocházely? Několikrát oceněný dokument ukazuje, že většina rychle dodaných orgánů pocházela od lidí z hnutí praktikujících Falun Gong (alternativní přístup ke světu, lidem, životu a vlastnímu tělu) zabitých na objednávku. Hovořili s lékaři, kteří byli nuceni odebírat orgány od živých politických vězňů, stejně jako s bývalými vězni, kteří si pamatují na neustálé opakované vyšetřování krve. Vyptávali se rovněž zaměstnanců nemocnic, kteří udávali, že nemají žádný problém získat „živé" dárce. Výsledkem jsou překvapivá zjištění o obchodování s lidmi a jejich orgány v Číně. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď máte miliardu a pol obyvateľov, nejakých pár tisíc sa ľahko stratí a nikto si to ani nevšimne. Ale vyberať ľuďom orgány zaživa, tak to zrejme nedokázali ani nacisti. Za všetko hovorí výrok z tohto dokumentu: "Komunistom sa nevzpieraj, inak by sa mohlo stať, že budeš po smrti raz dva. A nebudeš mať tušenie, kde skončí tvoje srdce, pečeň, slezina a pľúca..." ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kdybys si nepřečetl obsah, myslel bych si že jde o doktora Mengeleho v Osvětimi. Ten ale transplantace zaživa na živých vězních nedělal. ()

Reklama

Moco 

všechny recenze uživatele

Právě jsem snímek shlédl z archivu České televize. Velmi oceňuji záběry přímo z Číny, z míst odkud asi není snadné nějaké záběry získat - vězení, nemocnice. Po filmové stránce zajímavě natočený dokument. Po stránce obsahové dost silné téma. Je fakt, že různé druhy genocidních praktik se odehrávali v historii a probíhají i dnes a stále si lidé kladou stejné otázky a stejným způsobem marní příležitosti proti takovým věcem včas a účinně zakročit. Všiml jsem si, že na toto téma - záhadných zdrojů čínského transplantačního průmyslu, vzniká stále více dokumentů, zejména ve spojitosti s násilnými represemi věřících v Číně. Je neuvěřitelné slyšet obvinění, že komunistická strana Číny vezme křesťana, Ujgura, Tibeťana nebo následovníka Falun Gongu, nechá ho zatknout a ve vězení mu odeberou orgány a tělo spálí. Potom orgány zpeněží a rozdělí si odměnu. Jak neuvěřitelná zrůdnost. Ale je fakt, že podobné věci se děli třeba v Kosově, Albánii, nedávno v rámci aktivit ISIS a jinde. Není to něco nového pod sluncem, ale každopádně je to pro mě vždycky šokující... Pěkný snímek. Dokázal se opřít do závažného tématu. Dávám plný počet. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čína je krajina neobmedzených možností, kde dokážu zohnať akýkoľvek orgán na transplantáciu do siedmich dní. Za akú cenu (iba predpokladaných) dobre ukrytých vyhladzovacích táborov to je, môžeme len vypočítať sedliackym rozumom, a asi aj bývalý nacistický režim by zložil klobúk nad efektívnosťou a organizáciou. Porovnaním počtu oficiálnych trestov smrti a počtu transplantácií sa dokument začína, pričom získanie priamych dôkazov je zhola nemožné. Skutočný stav veci pozná asi len čínska vláda a lekári a iný zdravotnícky personál asi nemajú na výber. –––– Nakonec přišli s vysvětlením, že to jsou popraveni vězni odsouzení na smrt. Kolik jich ale je? ()

muti 

všechny recenze uživatele

Je až šialené že tento dokument vyšiel v 2014 a hovorí o dlhodobom probléme diabolských praktik v Číne. Kedy sa to začalo? Doktor z Urumqi hovorí o prípade z 1995. Teraz sme v roku 2022 a ja sa pýtam,.čo sa zmenilo? Komunistický režim ktorý prišiel priamo z pekla rozsieva smrť od svojho vzniku sa človek žasne ako časom môžu prísť stále na nové spôsoby smrti a útrap. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama