Reklama

Reklama

Velký útok zombies

  • Itálie Incubo sulla città contaminata (více)
Trailer

VOD (1)

Z dílny otce kanibalského subžánru Umberta Lenziho pochází horor, nepřehlédnutelný pro své naturalistické pojetí a oživení legendy jménem zombie. Na letišti má přistát letadlo s Dr. Kramerem z jaderné elektrárny, kde došlo k nehodě. Letadlo však nekomunikuje s řídící věží a na plochu je přivolána plně vyzbrojená vojenská jednotka. Po přistání se na překvapené vojáky vyřítí z útrob letadla tlupa hladových zombie, které nelze ničím zastavit. A tak si tlupa nesmrtelných monster dát nejprve předkrm v podobě vojáků a potom se neohroženě vydá poobědvat do televizního studia a nemocnice. Cestou zabíjejí vše živé a geometrická řada zombíků se nezadržitelně rozrůstá. Dokáže tyto nechutné nemrtvé vůbec někdo zastavit? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Jino 

všechny recenze uživatele

Vcelku nic moc zombie film. Masky jsou špatné, občas jsem si myslel, že se jim do záběru nasoukal Toxický mstitel... Navíc celková stereotypnost masek ve mě nechala ten pocit, že se maskéři mohli víc snažit, než jen opakovat asi 10 různých typů. Herci jsou neslaní nemastní a v hlavě mi zůstává snad jedině jejich přehrávání. Režisér a scénárista se snaží do filmu vnést nějakou hlubší filozofickou myšlenku spolu s kritikou společnosti, což díky přehrávajícím hercům bude spíš nudit než diváka nutit zaobírat se nějakou myšlenkou. Gore scény jsou v pár, ale opravdu pár případech koukatelné, jinak jsou tyto triky většinou mizerné, za což může i fakt, že zombie tady nezabijí jen hrstku lidí, ale své oběti berou po desítkách. Konečné rozuzlení filmu docela pobavilo a uznal jsem, že Lenzi mne teď docela dostal. Vyzdvihnu tady snad jen velkoplošné pojetí snímku, kdy se zombie nesoustředí, jen na nějakou oblast, ale likvidují zrovna celé město. Celkově tomu nedám víc než jednu hvězdu 20-30% ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Paráda! Už pri prvej scéne, keď sa zombíci vysypú z armádneho lietadla na okolostojacich vojakov nemá chybu, a to sme len na začiatku. Mŕtvoly postupne masakrujú televíznu stanicu, nemocnicu, kostol, čerpačku a iné (sociálne) zariadenia. Je príjemné, že dej parádne odsýpa, a nie je zdržovaný dlhými stupidnými dialógmi. To, čo ale robí tento film tak zábavným, je jeho naivita. Generáli vydávajú rozkazy k útokom (bez akýchkoľvek výsledkov), reportér prerušuje program s hopsaním sporo odetých disko tanečníc aby nám priniesol správu o invázií mŕtvol, a hlavní hrdinovia si vychutnávajú rannú kávu na čerpacej stanici obliehanej zombies. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zmatený patvar, který osciluje mezi akční demencí osmdesátých let, vyprávěnkou o zhoubném vlivu atomové energie a bojem o přežití v městě zamořeném nemrtvými. Šílené tempo se prolíná s neustálými změnami prostředí a alespoň díky této kombinaci nemá divák možnost výrazněji se nudit. Bohužel pokud už se podaří vybudovat ucházející atmosféru, vše jde okamžitě do kytek, díky neskutečně špatným maskám a nedomyšlenostem ve scénáři. Nemrtví sají krev jako upíří, pohybují se rychleji než v novém Úsvitu mrtvých, umí pilotovat letadla a bojují zásadně klacky, kameny a primitivními nástroji. Zobrazované násilí je na velmi špatné úrovni. Krev sice stříká proudem, ovšem o nějakém větším masakru se nedá mluvit ani při nejlepší vůli. Pointa z říše snů pak podtrhuje celkovou nejednotu a zmatenost filmu, který ani sám neví, kam by chtěl patřit. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Lacný, prvoplánový a trocha trashový Lenziho výkon, ktorý časom zapadne prachom (ak sa tak už náhodou nestalo). Prístup k tomuto apokalyptickému hororu je vyslovene amatérsky a to vo všetkých smeroch. Príbeh Nightmare City by neuškodilo niečím obzvlášťniť, pretože je skrz na skrz v jednej nudnej rovine. Hneď od začiatku je zrejmý cieľ režiséra a to pobaviť diváka na svojej neschopnosti a neoriginalite. Čím ďalej plynie príbeh o pristátí vojenského prepravného lietadla z ktorého sa vyvalí parta zombiekov následne zaplavujúca mesto, tým je cítiť viac a viac Lenziho postupné vykrádanie Romerovho Dawn of the Dead. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Umberto Lenzi sice opakovaně trval na tom, že jeho film není o zombiích, a při uvážení chování zdejších zmutovaných zabijáků nelze než s ním v zásadě souhlasit. Nicméně "Velký útok zombies" v žádném případě nemůže zapřít, že parazituje na dobové popularitě zombií, především pak na boomu italských produkcí odstartovaném Fulciho "Zombi 2", který sám vznikl jako parazit na mezinárodním kasovním úspěchu Romerova "Úsvitu mrtvých" (jenž byl v Evropě uváděn pod názvem "Zombi"). Film neodbytně navozuje dojem, že tvůrci viděli Fulciho průlomový titul "Zombi 2", a rozhodli se divákům předložit jakoby přímé pokračování tohoto snímku. Hlavní atrakcí je tedy šíření apokalyptické zkázy moderním velkoměstem, zatímco se hrstka postav snaží ve vzniklém chaosu přežít a setrvat po boku svých blízkých. Ačkoli výsledný film čiší ambicí tvůrců natočit výpravnou vizi apokalypsy se záběrem hollywoodských katastrofických filmů, stejně tak ale nezapře řemeslné patlalství všech zúčastněných a jejich kořeny v exploatační kinematografii. K čemu je dobrý opulentní záběr vyprávění, když je stejnak největší důraz kladen jen na vršení těch nejlacinějších a nejpřímočařejších atrakcí, které z plánovaného eposu dělají jen další z řady mysoginních braků libujících si v sekvencích detailně zabíraného obnažování a bestiální destrukce ženských těl. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama