Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 1

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (240)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film táhne zejména Hailee Steinfeld. Její postava se sice nechová nijak sympaticky, spíš mi připadala jako pitomá kráva, ale nakonec jsem jí nedokázal trochu nefandit. A Woody Harrelson je nejlepší vedlejší postava široko daleko. Dalším pozitivem je hudba (čímž tentokrát myslím i použité písně), takže nakonec vlastně lepší, než jsem čekal (70%). ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Na takovou středoškolskou komedii na úrovni jsem čekal opravdu dlouho. Je na naprosto jiné úrovni, než moje dosavadní oblíbené Mean Girls, které jsou jen pouhou srandou. Edge of Seventeen výborně balancuje mezi dramatem a komedií navrch s uvěřitelným a upřímným výkonem Hailee a sakra dobrým scénářem. Milé a úsměvné. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z najhorších vecí čo sa môže mladému človeku stať je to, keď nevie čo sám so sebou... Dievčinka mala ale šťastie, že stretla toho celkom zaujímavého chlapíka. To by ale nebola romantika, keby najskôr okolo toho neboli nejaké tie "tančeky a vytáčky". Bolo to ale veľmi dobre natočené a hlavná postava ma celkom dobre zabávala, hlavne keď dievčinka hľadala problémy tam, kde neboli a pod. Tiež muzika ušla, takže celkom spokojnosť. 70/100 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film jsem zpočátku ignoroval, ale na doporučení kamaráda jsem jej riskl a jsem v němém úžasu jak perfektní to bylo. Pro mě jeden z nejlepších Coming of age movies of all time. Hailee Steinfeild si zaslouží oscara, poněvadž lépe ztvárnit podrážděného teenejždra, který je ignorován okolím s majícími sklony k sebevraždě už nešlo. Navrch perfektní Wooody Harrelson, trochu vtipu, spousta nostalgie z mládí a silné emoce doprovázející celý film. Hleděl jsem na to do 3 rána jak po 5 red bullech. Jasných 5. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý film som nečakal. Pre mládež, inteligentne napísaný, slušne zahraný (v rámci možností), a hlavne skutočný. Nechcem to nazývať novodobým Breakfast Clubom, ale nemá to k tomu ďaleko. Kto tvrdí, že hlavná hrdinka je blbá, asi už zabudol. Trochu to kazí ten nevtipný animák na festivale, inak čistá práca, a na debut luxus. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama