Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 2

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (240)

hygienik 

všechny recenze uživatele

A tak som sa tešil... Štart behu Depresia - rande - sex- začlenemie do kolektívu- šťaste, bol podľa očakávania. Hailee bežala prvé kolo ako z hollywoodskeho manuálu, a potom.... skrátila si beh odbočením z trasy. Čo však bolo horšie jej spolubežci (ostatné postavy) bežali stále pomalšie, takže sa to v polke zmenilo na konverzačku: "Podajte mi kapesník, trpím jak hovado a budem plakať". Prečo trpí nie je až také podstatné, veď všetci tam tíško "trpia", a tak poučenie z filmu je: Trpitelia všetkých krajín spojte sa a pokecajte si! Záver: Nebola to komédia a nemyslím, že to bolo pre teenagerov. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $14,431,633Tržby Celosvetovo $18,803,648Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,333,903Tržby za predaj DVD v USA $1,621,269║ Podarená teen komédia. Typovo sme tu už mali niekoľko podobných filmov o dospievaní či puberte mladých, našťastie sa občas aj trefne vydaria ako táto. Dospievajúca tragédka Hailee Steinfeld boduje a obratne hrá skľúčenú pubertáčku, ktorá je v skoro neviditeľná u svojich rovesníkoch. /70%/ ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Na takovou středoškolskou komedii na úrovni jsem čekal opravdu dlouho. Je na naprosto jiné úrovni, než moje dosavadní oblíbené Mean Girls, které jsou jen pouhou srandou. Edge of Seventeen výborně balancuje mezi dramatem a komedií navrch s uvěřitelným a upřímným výkonem Hailee a sakra dobrým scénářem. Milé a úsměvné. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Klasické teen komediální drama, které nepřináší na filmové plátno nic nového. Příběh o dvou kamarádkách, kde jedna ze dvou ji zahýbá s bratrem. To přinese samozřejmě krizi a možná i konec přátelství? Kdyby nebylo Woodyho Harrelsona, tak bych na tento film ani nenarazil a ani bych o nic moc nepřišel. Je tu sice pár momentů, kde jsem se zasmál, ale vcelku se jedná o průměrnou komedii. 6/10 ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

1) Nechápu, kde se bere hejt na Hailee Steinfeld. (Teda při prohlížení její filmografie možná i chápu.) Steinfelldka je v EdgeOf17 v doposud nejlepší herecký formě (včetně True Grit). Její výkon je pro mě o to uvěřitelnější, že nejsem holka. Kappa. 2) Skoro se mi chce říct, že je to geniálně napsaný. Zrežírovaný ani moc ne, protože v každém aktu má film ztrátu tempa a slušelo by mu podle mýho o deset minut kratší stopáž, která by vyškrtla zbytečně prvoplánový a klišoidní scény, jako třeba ta s Nickem. Bohužel v tom je i ten důvod, proč to geniálně napsaný není - scénář má několik klišoidních věcí navíc, které zbytečně devalvují jinak výtečně napsané dialogy. Přestřelky mezi Harrelsonovým učitelem a blbkou v podání Hailee maj nejen grády, ale hlavně tolik potřebnej vtip. 3) Po celou stopáž se film pohybuje na strašně tenký hraně mezi výtečností a trapností. Bohužel párkrát do tý trapnosti film zabředne, ale kudos za to, jak se režijní debut Kelly Fremon Craig povedl --- v zásadě klišé o dospívání a hledání sebe sama je nějak v podání scénáristky a režisérky v jedný osobě překvapivě vyspělý, hořký i sladký, až silně neamericky nezávislý a individuální. A společně s tím je až překvapivě silnej hereckej výkon Steinfeldky, která tu vymaštěnou krávu pohybující se na hraně mezi trapností a individuální výtečností zvládá s bravurou, s jakou do světa filmu před sedmi lety vstoupila. 4) Stejně jako Steinfeldka má EdgeOf17 příjemně obyčejnej look (sláva akné!) a stejně jako Hailee se film možná až moc snaží si ten obyčejnej look uchovávat, a přitom se možná mimo záběry kamer líčí a stylizuje do role superhvězdy, bůhví, ale výslednej produkt je prostě v podání EdgeOf17 příjemnej. Kudos ještě jednou za scénář, a respekt oběma hlavním hereckým hvězdám, že si tu chemii mezi sebou a svýma postavama fakt užily. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama