Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je nakrútený podľa skutočnej udalosti, ktorá sa stala v roku 2010. Len pár dní pred Vianocami predmestie Bristolu, Clifton, postihla snehová kalamita. Práve vtedy bol 65-ročný akademik, intelektuálne sofistikovaný profesor angličtiny Christopher Jefferies (Jason Watkins), ktorý mal v susedstve a medzi kolegami dobrú povesť, zatknutý pre podozrenie z vraždy svojej nájomníčky Joanny Yeatesovej. Po jeho následnom prepustení z väzby, v ktorej bol políciou držaný tri dni bez akýchkoľvek dôkazov, motívu, stopy, alebo náznaku viny, jeho meno a dobrá povesť utŕžili ranu, pretože boli očiernené médiami a bulvárnou tlačou. Táto skutočnosť mu sťažila návrat a opätovné začlenenie sa do spoločenského života. (sochoking)

(více)

Recenze (5)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zcela bezchybný a brilantní výkon Jasona Watkinse, který je spíše seriálovým hercem, tady dostal příležitost hrát hlavní roli a já jsem mohla sledovat, jak dvě hodiny hraje muže, kterému média i policie zničila jeho pověst a nejen to. Že to bylo podle skutečné události ještě zvýšilo mé nadšení z následného vyústění. Velmi, velmi dobré, doporučuji. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborne nakrútené so skvelými hereckými výkonmi . A kedže v hlavnej úlohe máme intelektuálne sofistikovaného akademika, ktorého briliantne stvárnil Jason Watkins, film je obohatený i o kvalitné hlášky a typický britský humor. Naozaj máličko chýbalo u mňa, aby som tomu vypiekol plnú šajbu! P.S. Dovolím si tvrdiť, že ku kvalite filmu prispeli i rovnako výborné titulky od datel071. 85% ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Jason Watkins po zásluze dostal BAFTU. K vyprávění by možná stačilo 2x45 min ne 2x60, ale záleží na úhlu pohledu. ()

rosomak123 

všechny recenze uživatele

Bulvární média lačnící po senzacích dokážou zničit život slušnému, nevinnému člověku, který se provinil jedinou věcí - je jiný než ostatní. Jenže tenhle film taky skvěle ukazuje, že svůj velký (a možná hlavní) podíl viny neseme všichni. Kvůli svému strachu z jinakosti snadno odsoudíme někoho, o kom nevíme vůbec nic. Stačí nám, že je "jiný" než my, že se vymyká průměru. Jak snadno pak uvěříme, že takový člověk je úchylný vrahoun mladých dívek. Jen se na něj podívejte, pani, dyk mu to kouká z očí! ()

Reklama

Reklama