Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jima Normana ( Tim Matheson ) provází od dětství děsivý zážitek, při němž byl svědkem smrti svého staršího bratra, kterého zavraždila parta čtyř výrostků. Nyní po letech se Norman společně se svojí ženou a synem vrací do rodného městečka, aby zde vyučoval na zdejší střední škole. Mezi těžce zvladatelnými studenty sportovních tříd, které daleko více než učivo zajímá baseball nachází pouze pár oblíbenců. Poté, co má jeden z nich smrtelnou nehodu, přichází do třídy nový žák. Jim si s hrůzou uvědomuje, že je to dávno mrtvý vůdce party, která zabila jeho bratra. Dvacetsedm let spící noční můra se znovu probouzí. (kosta73)

(více)

Recenze (51)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten casting tady byl moc důležitý a poznáte to hlavně na part, která šla po malých klucích. To jsou na první pohled tak odporní sígři, že je vám z nich až nevolno. V tomhle směru se to povedlo, ale na druhou stranu budete mít u téhle kingoviny pocit, že je to možná až moc natahované, ač je stejně jasné, jak to musí dopadnout. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Máme zde další z mnoha filmových zpracování, které se snaží co nejlépe vystihnout literární předlohu, podle které byli natočené. Bohužel jsem neměl tu čest si přečíst Kingovu stejnojmennou povídku, takže nemůžu srovnávat. Přestože jsem předem nevěděl do čeho půjdu, tak mě film docela zaujal. Je však potřeba říci, že ne zas až tak moc, abych si ho musel pouštět brzy znovu. Atmosféra je místy opravdu hodně slušně našlapaná a děj má zajímavý spád, ale je tu jedno velké ALE! Místy zde totiž docela brzdí rozjezd hodně nudné a ubrečené pasáže. Zvláště pak konec filmu se mi moc nelíbil. Bohužel musím dát jen lehce nadprůměrné hodnocení, protože film měl rozhodně navíc. ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

Film se zhruba do poloviny vcelku věrně drží předlohy. Potom se tvůrci vydávají vlastní, ne příliš šťastnou cestou a nutno říci, že kdo zná původní velmi nekompromisní a značně depresivní povídku, bude rozjuchaným koncem asi zklamán. Jinak má ale film dobré herecké obsazení a velmi slušné zpracování. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S filmovými adaptáciami diel amerického spisovateľa Stephena Kinga to býva všeliaké. Niektoré sú naozaj veľmi kvalitne spracované, ale mnohé nestoja ani za reč. Tento snímok, ktorého základom je staršia, asi tridsať stranová poviedka zo zbierky Nočná smena, sa pohybuje niekde uprostred. Vlastne na to, že sa jedná o nízkorozpočtovú, televíznu produkciu je to celkom fajn. Režisérovi Tomovi McLoughlinovi sa dobre podarilo vystihnúť atmosféru pôvodnej Kingovej predlohy. Najmä scény s prízrakmi mŕtvych teenagerov, ktorí jazdia vo svojom pekelnom bouráku sú silne pôsobivé. Títo traja napomádovaní frajeri v čiernych kožených bundách sú vážne desiví. Ich šialený smiech a vyskakovacie nože neveštia nič dobrého. *** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Povedená povídka Stephena Kinga převedená do ne až tak povedeného filmu. Navzdory televiznímu zpracování a silné béčkovitosti nejde o vyloženou zprzněnost, ovšem moje fantazie mi při čtení nabídla zajímavější, působivější podívanou, než co zvládli stvořit filmaři. Jednoduše koukatelný průměr, který v žádném ohledu nepředvede ani záblesk něčeho nadstandardního. Opět váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami... Za tu změnu oproti předloze v závěru (nesnáším happyendy) se tedy přikloním k dolní hranici. 49% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama