Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Jack Cates zasahuje u benzinové pumpy, přičemž dojde k zastřelení jednoho muže a nakonec k výbuchu celé čerpací stanice. Musí se pak zodpovídat před komisí a hrozí mu vězení. Pravda může vyjít na povrch, pokud se mu podaří najít drogového bosse Eismana, a tak se okamžitě pouští do pátrání. Navštíví ve vězení Reggieho, který byl s Eismanem zapleten, a snaží se ho přesvědčit ke spolupráci. Marně. Po propuštění však Reggie usoudí, že bude rozumné spojit s Jackem síly, protože na něj čekají najatí zabijáci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu prvního dílu se tvůrci samozřejmě opět snažili navázat na vydělané dolary a vydojit z téhle krávy i to, co už v ní není. Pár vtipů se jim povedlo, ale celkově je to znatelně slabší. Nicméně oproti některým Murphyho "komediím" z 90. let stále koukatelné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $80,818,974Tržby Celosvetovo $153,518,974 ║ Presne to čo prvý film, čístý priemer ktorý je pozerateľný ale nedá nič na vyše. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osm dlouhých let se na dvojici dost podepsalo a ústřední dvojce šla zase s hereckými kvalitami trochu níž, i když hvězda Eddiho byla v podstatě na vrcholu. Nolteho jsem nikdy nemusel, ale tentokrát si svoje vcelku odehraje a je fajn, jak autoři navázali na první díl včetně mnoha drobností. Asi nikdy nepochopím některé americké zvyky jako nechat auto pár let v "dlouhodobém" parkovišti, kde mi dobijou baterii pod kapotou, ale pár milionů v kufru nechají:)). Přesto určitě zábavnější a svižnější jízda než první díl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako výstižne poznamenávajú autori výbornej filmovej publikácie „Filmy 80. rokov“, na ĎALŠÍCH 48. HODINÁCH najviac prekvapí, že prišli až desať rokov po úspešnom buddy origináli. V roku 1990 už bol Eddie Murphy hviezdou. Naopak, Nick Nolte (zasa) upadol do zabudnutia. Nevýrazné voľné pokračovanie, plné nezaujímavých nápadov a nudných akčných scén. Ani originál nemal ktovieako kvalitný scenár (hoci patril k spolu-zakladateľom buddy movie), mal však radosť zo života, Eddie sa v ňom usmieval a s Nolteom tvorili výbušnú dvojku. Pokračovanie je rutina. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný, tohle se jenom snaží ještě něco vytřískat z povedenýho prvního dílu, neřikám že je to úplně špatný, podle mě to je ale dost nezáživně udělaný a to i když se Eddie Murphy strašně snaží a občas se mu přece jenom podaří nějakej vtípek, jako třeba jeho šílenej zpěv na začátku filmu. záporáci taky nejsou zas tak špatně vybraný a jako motorkáři, vypadaj v rámci možností drsně, ale zase to je tak podivně udělaný, že i tak primitivní záporák jako je motorkář neni moc zajímavej . Viděl jsem už hodně podobnejch filmů, ale zaujaly mě mnohem víc než tohle, ale i přesto to Murphy vytáh aspoň na ty 3* a to i s tak těžkou koulí na noze jako je Nick Nolte ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Podle názorů zdejší "elity" jsem byl zvědav na Murphyho starou školu, která je prý lepší než to, co předvádí v komediích 90. let. Pokud použiju stejnou terminologii období jeho tvorby, tak musím konstatovat, že to zase o tolik lepší není, ale je to zřejmě tím, že se Murphy dostal do 90. let a chce točit své culící se komedie, které mi mimochodem vůbec nevadí. Tohle se dalo přežít, několik dobrých hlášek a originální akční scény mě dokázali udržet u televize. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelné pokračování, které vydělalo dvakrát tolik než už tak průměrný originál, ačkoli není ani trochu vtipné a Hill, místo aby tvrdil akci, si hraje se svou oblíbenou westernovou stylizací (úvodní scéna, westernoví padouši). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cates coby policejní drsňák s pár kilečky navíc a k němu černý mlynář Hammond, co jen mele, mele a mele - jak říká plakát, hoši jsou zpátky ve městě.. S přehledem natočená akce, princové vedlejších rolí podobných kousků (Brion James, Ed O´Ross), Hornerovy fujary (nebo co to je) z Komanda a viditelné zjizvení Hillova díla brutálním sestříháním pár dnů před premiérou. Přes to všechno nesmírně oceňuji, že další Další dva dny byly producenty vyškrtnuty z kalendáře a ten zloděj zapalovačů konečně zavře hubu.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že keď Murphy sám utiahol sériu 'Policajtov', tak s Noltem by to malo klapať a byť pohodová akčná uvoľňovačka. Opak je pravdou a všetko, čo film ponúka sú kŕčovité gagy, suchá akcia a nepremyslený príbeh, ktorý aj tak nenudí len vďaka krátkosti. 60%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Klasický sequelový úpadek, ovšem jenom o stupínek. Nick Nolte je tu snad ještě více boží než v jedničce, jeho šibalský úsměv, když neustále provokuje svého kriminálního parťáka naprosto žeru. 6/10 a trojka by už ztratila smysl, ačkoliv by chemie mezi hlavními dvěma představiteli fungovala asi i v dalších x pokračováních. Od toho tu je ale Smrtonosná zbraň. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Opät slusna akcia, humor a dialogy podobne, ako aj v jednotke, len tu mi trosku vadila buracka s autobusom, v ktorom bol Eddie Murphy, do ktoreho nabural kamion a niekolkokrat sa otocil, pricom by v horsom pripade bol Murphy pod kvetinkami alebo v tom lepsom pripade postihnuty az do smrti. Ale toto je len film a bral som ho cisto ako zabavny film, len to tam trosku Walter Hill prehnal, ked efektna buracka mu bola dolezitejsia, ako realita. Ale pre mna bola dolezita zabava a preto mu davam 70%... 19.09.2010 ________ Eddie Murphy - (Reggie Hammond) +++ Nick Nolte - (Jack Cates) +++ Brion James - (Ben Kehoe) +++ Kevin Tighe - (Blake Wilson) +++ Ed O´Ross - (Frank Cruise) +++ David Anthony Marshall - (Willie Hickok) +++ Andrew Divoff - (Cherry Ganz) +++ Produkcia: Lawrence Gordon +++ Hudba: James Horner +++ Nemecka Cinema - 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V dnešní době příjemný návrat do 80. let. Nekomplikovaný film se spoustou známých klišoidních výkřiků typu : "Zabiju tě Eismane." nebo třeba "Dneska mám špatnej den." Vcelku přijatelné pokračování v žánru Buddy movies. Dvojice motorkářů vypadá náležitě drsně, škoda že nedostali větší prostor pro své řádění. Nikoho nemůže překvapit že hudbu pro film složil James Horner. Ty zvuky Komanda a Rudého horka prostě nejdou ignorovat. 50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Velice se omlouvám odpůrcům vulgarit, ale nedokážu odolat. Eddie Murphy totiž v jedné z mnoha orálních přestřelek vypustil větu; "kdyby hovno bylo rozumný, tak by lidi neměli v prdeli díru." :-D Odvoďte si z toho kvalitu celého filmu... :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý Eddie vs. klišé dej s trápnymi zápletkami a "šokujúcimi" zradcovskými odhaleniami. Pekný rozbeh sa ku konci rozbíja na trápnu TV kriminálku. Zamrzí aj nedotiahnutý scenár. Mnohé scény mohli mať vtipný dosah a mohli vyprodukovať pár dobrých gagov (napr. scéna v nemocnici, keď Nolte povie doktorovi, že Murphy je sexuálny deviant s nulovým dozvukom...). Poteší soundtrack, ktorý ešte ide viac menej v šľapajách jednoduchých, ale úderných synth OSTov z 80s. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Slušná akční komedie, v níž mě zaujalo především hlavní herecké duo - Eddie Murphy, který tu dostal další svou skvělou roli velkohubého černocha a Nick Nolte, který je tady takovej ten pravej zkrachovalej drsňák. ()

Reklama

Reklama