Reklama

Reklama

Swastika

všechny plakáty
Velká Británie, 1974, 113 min

Režie:

Philippe Mora

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.), Eva Braun (a.z.), Albert Einstein (a.z.), Joseph Goebbels (a.z.), Hermann Göring (a.z.), Heinrich Himmler (a.z.) (více)
(další profese)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Fantastický čb/b provkativní dokument (archivní záznam z nacistických týdeníků, propagačních filmů, např. "Jud Süß" ale i z Brauniných osobních domácích filmů, vše z let 33-45). Ta Eva, to byla ale atletka, akrobatka a já nevím co všechno ještě:-) Svým způsobem jde o neuvěřitelnou raritu (ztracený poklad!), natočený v Riefenstahlovém stylu! Ještě do nedávna, přesněji do 31.1. 2008 stále bez oficiálního dvd. Co jsem doposud viděl, tak toto je jednoznačně jeden z nejlepších dokumentů o nacistickém něměcku, dodnes stále mrazivých, děsivých ale také k zamyšlení. Obsahuje ale např. i světlé okamžiky Hiterovo relaxování v Obersalzburgu, rozhovory s přáteli naživo, takže je kolikrát slyšet Hitlerův běžný hlas, když zrovna neřval, malé děti, Hitlerového hýčkaného psa atd. Doporučeno... ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Vůdcova lidská tvář. Mix fýrerova domácího videa s Evou B. v hlavní roli, dokumentárních záběrů a záběrů propagandistických. Na počátku je tento film pomalu idylický (byť je ta idyla traktována ironicky) , kde se záběry z vůdcovy dovolené v Obersalzbergu střídají se záběry Německa vykresleného jako země oplývající mlékem a strdím, plné pilných rolníků, dělníků, umělců a matek opatrujících děti. Postupem doby začínají přibývat záběry okázalých slavností, pochodů, hystericých projevů a na úplném konci vidíme záběry bojů, dopadajících pum a hromad mrtvol hrnutých bagrem do masového hrobu. Lesk a bída III. říše. ()

Zajímavosti (1)

  • Provokativní dokumentární film byl zakázán v Izraeli, prý proto že to na zemi vrhá soucitný obraz... (Karlos80)

Reklama

Reklama