Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní tým vedený Marií Výrovou (K. Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu: ze zoologické zahrady v Olomouci záhadně zmizeli tři živí medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů zemřel vrátný. Rozjíždí se rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k organizátorům psích zápasů, k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a k černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na organizovaný zločin... Paralelně s pátráním Marie Výrové a jejího týmu sledujeme osudy bývalých kolegů: Kristýny Horové (T. Voříšková) a Viktora Vitouše (M. Krobot). Kristýna si odpykává trest za narušení nedávného vyšetřování a slouží jako obyčejná pochůzkářka ve Šternberku poblíž Olomouce. Z vlastní iniciativy se pouští do pátrání po příčině záhadné smrti pěti psů bojových plemen zahrabaných v blízkém lese. Stopy ji přivedou k zemědělské nemovitosti místního podnikatele Bruknera (M. Havelka)… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezrozumiteľné vajatanie všetkých zúčastnených a ako z chlpatej deky lezúci príbeh. Oboznámi divákov s prostredím ale tak otravne, až som mal chuť sa na mŕtvych psov vykašľať. Neurobil som to a bol z toho napokon priemerný seriál - víťaznú divácku satisfakciu som nepocítil. Pretože oddávať sa priemeru, čiže povrchnej popkultúre pritakávajúcej jestvujúcim poriadkom, to sa dá zapnutím akejkoľvek televízie v najsledovanejších časoch. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní díl byl evidentně seznamovací, u postav, které tvůrci představili už dříve, byla vysvětlena jejich případná nová situace. Nešlo o nic úžasného, to je fakt, ale po dřívějších zkušenostech jsem byl za výsledek opravdu rád. Znovu si dovolím tiše doufat v alespoň stejnou kvalitu dalších epizod. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak bohužel jak jsem čekal.Lidé spjatí jakkoliv s Olomoucí budou nadhodnocovat a o filmu se nedozvím nic.Strašnej zlozvyk a nešvar.Nicméně-nebylo by to tak strašné, nebýt castingu.Půlka herců z Ulice doplněná neherci a okoukanými ksichty z Dejvic v čele s nasraným Krobotem, jsou už úplně všude a začínám mít na ně alergii.Příběh není napínavý, je jasné, jakým směrem povede pátrání a jak to dopadne.Ne, detektivek je už strašně moc a jejich kvalita je otřesná.Jedna hvězda za mrtvé pitbuly.Nesnáším tohle plemeno a jejich chovatele. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl je naprosto průměrná a hlavně pro diváka zcela chladná detektivka, ve které se dozvíme o co asi v dalších dílech půjde. To je samozřejmě logické, ale natočené je to nezábavně až běda. Stará parta se rozdělila, Horová je řadovou policistkou někde v severomoravské háji zeleném (ve Šternberku), poblíž bývalý kriminalista Vitouš lajnuje antukové tenisové hřiště a užívá si zaprděného důchodu. Jeho klid však přeruší Horová, která dostane případ pěti otrávených a v lese zakopaných psů. Mezitím jsou v olomoucké zoo ukradeni tři medvědi a přitom nešťastnou náhodou umírá hlídač. Na starost to dostává olomoucká kriminálka v čele s Výrovou. Rozjíždí se pátrání po zlodějích. Vzhledem k tomu, že jsem studoval v Olomouci, dávám Hřebejkovi velké plus za to, že točil opravdu v Olomouci a toto město jde poznat v mnoha záběrech. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Olomouci, konkrétně v Olomoucké Zoo a před a na olomouckém vlakovém nádraží. (Winster)
  • Chovatel medvědů jezdí na motorce Simson. (Winster)

Reklama

Reklama