Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Vypnúť mozog, aktivovať štyri stepfordské nanočipy a hodnotil by som vyššie. Humor totiž nebol až tak márny. Ale ku koncu zápletka vôbec nedávala zmysel. SPOILER: Celé to vymyslela a stále organizuje žena? Aj včítane toho, ako sú všetky ostatné ženy okrem nej ovládané mužmi na diaľkové ovládanie? Hm, to mi nevychádza. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me hodne mile prekvapilo. Skoda, ze jsem nevidel puvodni film a nemuzu srovnavat. Pribeh sice neni nijak zvlast slozitej, ale par necekanejch zvratu tu je a nektere docela prekvapi. Jen je skoda, ze se zacalo s ukazovanim toho, ze je neco spatne moc brzo. Skoro po celou dobu filmu jsem se fakt dobre bavil, par situaci bylo hodne vtipnejch a dej svizne odsejpal. Cemuz taky napomohli herci, kteri i kdyz nejsou nijak vynikajici, predvadi prijemny vykony. Hlavne Jon Lovitz, Glenn Close, Christopher Walken a Nicole Kidman. Akorat Matthew Broderick vypada spis jak kluk, nez jako zastupce reditele. Bohuzel film ke konci ztraci tempo, prestava bejt vtipnej a zbytecne moc se soustredi na "sokujici" odhaleni. Skoda, takle to jsou jen 4*. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jak najít dokonalou ženu? Co si člověk neudělá sám, to nemá......Ozova vykostěná adaptace trpí jednou nevyléčitelnou nemocí- amnézií. Chvilku si hraje na komedii, pak na to šťastně zapomene, chvilku si hraje na thriller...znovu na to zapomene...vyzkouší si drama....opět zafunguje porucha paměti...aby se na konci oslím obloukem vrátila ke komedii s hloupým závěrem. Thriller není dechberoucí, drama stojí na hliněných nohách a komedie není vtipná___ Mnoho psů zajícova smrt, která má podobu krátkozraké a zoufale průhledné žánrové matlanice s občasnými rádobydramatickými momenty a snaživou Nicole Kidman. Prchavé kouzlo Levinovy satiry a mrazivé napětí je v Stepfordu nedostatkové zboží. Pokud vás něco vyděsí, tak nejspíš to, že tahle komedie není černá, ale nudně šedivá. (50%) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Když se z původně hororové předlohy pokoušíte udělat komedii, dopadne to nějak takhle. Frank Oz sice sbírá body vydařeným vizuálem amerického maloměsta a velmi příjemnými úvodními titulky, jenže se odkope tím, že pointu prozradí hodně brzy, takže se snímek mění jen v čekání na to, kdy bude odhalena. Naštěstí mu ale docela funguje humor, který by sice asi rád byl satirický, to se ale děje málokdy a spíš je takový jednoduchý a absolutně neškodný. O nějaké hororové atmosféře tu může být řeč snad jen pět minut, povětšinou je totiž naprosto pohodová a odlehčená. Tempo je ale svižné a docela odsýpá, stopáž je navíc střídmá, takže i přes všechny chyby není film zásadně nudný, což je jedině dobře. Nicole Kidman v hlavní roli je poměrně obstojná, mnohem horší je to s Matthewem Broderickem, který je naprosto nevýrazný a necharismatický, dost toho ale zachraňují Bette Midler, Glenn Close a démonický Christopher Walken, na něž je radost se dívat. The Stepford Wives je po právu zapomenutá adaptace, která rezignovala na jakoukoli hrůzu a snaží se být jakousi moralizující oddechovkou o tom, kam může vést touha po dokonalosti a ideálu, po většinu času se jí to ale nedaří. Poctivý průměr. 50 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl a až dosud neviděl ani původní filmovou verzi ze 70. let. Nemusím tedy řešit věčný problém jak hanebně a přímo svatokrádežně naložil scénárista a režisér s posvátnými vzory. Odklonit se od původního žánru a natočit sci fi komedii považuji za velmi rozumný nápad, podobný námět se dnes už vážně brát nedá. Otevřeně se přiznám, že jsem se bavil víc, než u většiny současných komedií, což ovšem nutně neznamená, že by paničky byly plné originálního, jiskřivého humoru. Spíš se projevuje můj kladný vztah ke sci fi a co se rádo mívá, to se taky rádo shazuje. Ozova režie je v rámci jeho možností v pohodě, slabiny jsou spíš ve scénáři. Herecké obsazení slušné a v případě Nicol Kidmen dokonalou trefou do černého. Celkový dojem 55 % ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • 90-ti milionový remake filmu z roku 1975 skončil během úvodního víkendu (11.-13.6. 2004) na páté příčce amerického žebříčku s 21,4 miliony. I když filmy Nicole Kidman normálně vydělávají čtyřnásobek openingu, Stepfordské paničky na severoamerickém kontinentě vydělali jen 60 milionů. (imro)
  • Nicole Kidman souhlasila s účastí ve filmu teprve když slyšela jméno režiséra Franka Oze. (Petr23)

Reklama

Reklama