Fešák Johnny

USA, 1989, 94 min

Walter Hill

Ry Cooder

Scénář: Ken Friedman(6.3.2011)

Rozpočet $20miliónovTržby USA $7,237,794Tržby Celosvetovo $7,500,000(18.9.2009)

No, žádná sláva to není. Že jsem čekal víc akce, to je můj problém, ale noirově laděný scénář se spokojil s jen velmi jednoduchou, již mnohokráte viděnou zápletkou, ke které Hill vůbec nic nepřidal. Dialogy nejsou špatné, celé je to řemeslně zručně natočeno, ale Johnnyho proměna a recidiva zabírají zbytečně moc času a poněkud nudí a celé to nějak nemá čím zaujmout. Aspoň obsazení je dobré, Ellen Barkin předvedla pěknou uvadající mrchu. Pokud to srovnám s podobnou Gibsonovou ODPLATOU, vítěz je jasný.(16.10.2006)

Jak vystihuje hodnocení časopisu premier připadající třem hvězdičkám: "Nic proti ničemu" Btw v rámci filmů jednoho večera se stal 5. březen večerem s Mickey Rourkem(6.3.2011)

• LiVentura

Torchu ujetý krimifilm..(6.3.2011)

• Chrustyn

Všehovšudy typická "Hillovka", kde nechybí drsné přestřelky a drsňáci s bouchačkama. Bohužel je všeho méně než tomu je v jiných Hillových filmech.(21.8.2011)

Tvorbu Waltera Hilla mám rád (zvlášť tu starší), takže jsem se na Fešáka těšil. Podobně jako choze jsem očekával akční film o pomstě, zvláště po úvodním přepadení klenotnictví vše vypadalo v tomto ohledu slibně. Pak jsem si řekl dobře, kouknu se na drama propuštěného vězně o jeho začlenění do společnosti, ale o tom to ve finále taky nebylo. Takže tedy přeci jen ta pomsta, ale pěkně za studena. I přes účast úctyhodné přehlídky kvalitních herců (Lance je samozřejmě cool) je celkový dojem trochu nijaký. Fešák určitě stojí za vidění už jen za svojí osmdesátkovou estetiku, ale žádná specialita to bohužel není.(26.1.2008)

• Radiq

No tak Rourke tam namaskovanej vypadá skoro jak v teď už ve skutečnosti, chch. No samozřejmě z toho páchne zdechlina 80. let, ale kupodivu jenom trošku. Lance Henriksen je muj blíbenec blíbenej a proto palec nahoru (a teď nemyslim strčit do řiti). Ani ten Rourke nerourkuje špatně a Freeman taky nefrýmenuje nejhůř. Whitaker s býbrem jak sandokan a nepřijemná pichna Ellen Barkin je tam jenom na nervy. Dějově suché jak moje lupy a Head'n'Shoulders nepomáhá. Ale mohlo to být horší, třeba mi to mohlo urvat hlavu, že. Takže zas tak moc to hanět nebudu.(24.2.2011)

Walter Hill je zručný režisér, který prostě úplnou hovadinu nenatočí. Opět za Rourka jedna hvězdička navrch.(25.11.2008)

Chápu, že byly 80. léta, ale ta Rourkova maska se rozhodně nepovedla. Vůbec nevypadal realisticky znetvořený.(27.6.2009)

skoro nadpriemerné krimi s vynikajúcimi hereckými výkonmi.len mi tam niečo chýbalo.škoda že hill nie je trošku lepší režisér(18.6.2003)

No, koukal jsem na to jen kvůli Mickeymu (jako ohledně vždy). Film se mi celkem líbil, nebylo to špatné, ale něco extra také ne. MIckey opět nezklamal, za shlédnutí si myslím, že to stojí, takový normální průměrný filmík. Howgh!(19.11.2004)

• Haymar

Značně nevyrovnaný děj a nepřesvědčivý Rourke. Ten přerod kriminálníka v "poctivého občana" nebyl příliš uvěřitelný, ale hlavně byl hrozně dlouhý a nudný (což sráželo film jako celek). Nejvýraznějším prvkem tak zůstává jen duo padouchů: Henriksen & Barkinová. Jeden z nejslabších kousků co Hill natočil(8.12.2008)

Vubec ne spatnej film s hvezdnym obsazenim a hlavne s Mickey Rourkem v dobe kdy byl jeste "handsome":)(6.9.2010)

• Blazin

Skvělé herecké obsazení což je vše zajímavé na tomto filmu, čekal jsem mnohem mnohem víc, místy nudné až nezajímavé. Po úvodním přepadení zlatnictví jsem čekal kdy to tempo bude pokračovat, čekal jsem a čekal a najednou byl konec.(4.11.2010)

Ze zajímavého námětu se mohlo vytáhnout prostě víc,ně že by to dopadlo katastroficky,ale na tohle téma mohl vzniknout hodně pěkný film.(9.3.2011)

• Bohemák

Lucka Vondráčkové v dabingové roli prostitutky/vražedkyně byla tak nepřesvědčivá, že už to celé nešlo brát příliš vážně. Všichni herci, navlečeni do "stylového" oblečení 80. let, dělají co mohou. Docela zajímavý námět se ale nepodařilo příliš rozvinout - bylo to až komixově předvídatelné a kýčovité. Takže si to své fanoušky určitě najde...(1.3.2011)

I s hvězdným obsazením se dá natočit průměrný film se zajímavým námětem. První půlka filmu je opravdu dobrá, ale pak už je to těžký průměr.(9.9.2011)

• Amper01

Nevyužitý potenciál...(13.4.2012)

Konečně jsem narazil na film, kde byl M. Roura donucen hrát - opravdu hrát. Byl schopen vyjádřit různé emoce a postavu jsem mu uvěřil. Díky velmi dobrému dabingu (a výkonu M. Roury) jsem Fešákovi Johnymu fandil. L. Henriksen mě tady velmi překvapil. Pro něj velmi "netypická" role, ale zhostil se jí taky dobře. Takovýho krypla-hajzla s naušničkou bych si taky rád podal. Jen škoda toho konce. Zbytečně patetické. Spokojil bych se i se standardním - made in USA - "happyendem". Velice slušné krimi "béčko".(9.12.2010)

<< předchozí 1 2