Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prohnilém texaském městečku vedou zuřivou válku dvě strany. Záhadný cizinec John Smith stojí na obou... Nájemný pistolník John Smith v drsném podání Bruce Willise je na dlouhé cestě do Mexika, protože většinu života strávil hrou na schovávanou. Osud ho ale zavane do zapadlého texaského městečka kousek od mexických hranic s příznačným názvem Jericho v době přísné prohibice. Špinavý zapadákov si zcela podmanily dva pašerácké gangy, které odtud řídí špinavý trh s alkoholem a uzavřely mezi sebou křehké příměří. Záhadný cizinec dokáže hrát vypočítavou hru na obě strany, protože muž jako on se stará jen o svou peněžitou odměnu. Celý svůj život se totiž řídí pravidlem, že nežádá a především neprokazuje nikomu laskavost. V případě krásné Feliny ovšem udělá výjimku a rozpoutá tím krvavou válku znepřátelených gangů, v níž zůstane naživu jen ten poslední... Příběh mlčenlivého pistolníka Johna Smithe představuje moderní variaci na oblíbený námět potulného samuraje Sandžúróa ze slavného japonského filmu Ochránce (Jódžinbó) režiséra Akiry Kurosawy. Pro zajímavost lze doplnit, že námět se stal předlohou i pro scénář klasického spaghetti westernu Pro hrst dolarů Sergia Leoneho. (Česká televize)

(více)

Recenze (381)

Tomco 

všechny recenze uživatele

V čase vzniku filmu neexistovala možnosť, že by som si nechal ujsť film s Brucom v hlavnej úlohe. Tento počin som si naviac ešte vychutnal v kine, takže o vystupňovaný zážitok bolo postarané. Nezabudnuteľná je pre mňa hlavne scéna, keď Willis súloží a do toho vtrhnú do jeho izby záporáci. Prestrelka v erekcii to už hej :). ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Nejdrsnější hlavní role Bruce Willise , který (jakožto neznámý cizinec ve zkorumpovaném zapadákově v době prohibice a pašování alkoholu) střelivem opravdu nešetří a bez okolků napumpuje olovem každého , kdo se mu postaví do cesty. Kdo má rád drsňáka Bruce a jeho neoddiskutovatelný šarm , líbí se mu gangsterky let dávno minulých , ten si v tomto případě příjde na své. Mimochodem název filmu je všeříkající a velmi výstižný. Film: 75% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis ve své typické roli drsňáka. Velmi pěkný film, který byl pravda trochu slabší, ale na mně dojem udělal. Je to prostě akčňák ze staré školy, které už se dnes nějak netočí. S nostalgií proto rád shlédnu tenhle a jemu podobný. A protože není v dnešní době lepších, které by mi daly najevo, že takovým odzvonilo, musím se přiklonit k lepšímu hodnocení i když jen díky vzpomínkám. 75% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Poslední zůstává zapříčinil, že mám nezkrotnou touhu napsat komentář obsahující spoilery, tedy pokud si neviděl, dále již nečti jinak je možné, že ti to zkazí filmový zážitek! Pak mi tu nebreč, že jsem tě nevarovala. SPOILER! Sekáč Willis si to jen tak náhodou přijede do zapadlého městečka, ve kterém osvobodí všechny ženy a grandiózně postřílí všechny členy (jedině Bůh a kostymér ví, kolik jich celkem bylo) dvou nesmiřitelných gangů. Skamarádí se s flegmatickým šerifem a bláznivým hospodským a celý špinavý, dolámaný, postřelený ale přesto stále drsný si to nasedne do nového auta (který si samozřejmě v servisu nekoupil) a jede vzhůru za dalším dobrodružstvím.. Je to rebel.. KONEC SPOILERU Akční nářez, který nešetří kulkami a který si zaslouží tři a kousíček hvězdičky. A jelikož si chci hrát, že mi zaokrouhlování nikdy nešlo, tak to má ten výsledek, co vidíte hore hajt :o) ()

packa 

všechny recenze uživatele

Námět už předtím zpracovali Akira Kurosawa a Sergio Leone a vyždímali ho na maximum. Co si chtěl Walter Hill dokázat? Že to dokáže natočit lépe než dva z největších filmových klasiků?? Nechápejte mě špatně, film nedopadl vůbec zle, nicméně ve srovnání s předlohami obou výše zmíněných legendárních tvůrců, nové zpracování prostě neobstálo. S tím měli tvůrci počítat a do látky se vůbec nepouštět. Komerční a umělecký neúspěch je proto naprosto zasloužený. Tečka ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Původně hudbu k filmu skládal Elmer Bernstein, ale režisér Walter Hill ho během natáčení propustil, protože dosavadní materiál se neshodoval s jeho představou. (Othello)
  • Okrem štátu Texas pracovali filmári aj v Novom Mexiku a Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Vozidlo, ktoré do Jericha v Texase šoféruje John Smith (Bruce Willis) a ktoré poškodí partia Doylových (David Patrick Kelly) stúpencov, je Ford Model A Coupe z roku 1928. (misterz)

Reklama

Reklama