Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prohnilém texaském městečku vedou zuřivou válku dvě strany. Záhadný cizinec John Smith stojí na obou... Nájemný pistolník John Smith v drsném podání Bruce Willise je na dlouhé cestě do Mexika, protože většinu života strávil hrou na schovávanou. Osud ho ale zavane do zapadlého texaského městečka kousek od mexických hranic s příznačným názvem Jericho v době přísné prohibice. Špinavý zapadákov si zcela podmanily dva pašerácké gangy, které odtud řídí špinavý trh s alkoholem a uzavřely mezi sebou křehké příměří. Záhadný cizinec dokáže hrát vypočítavou hru na obě strany, protože muž jako on se stará jen o svou peněžitou odměnu. Celý svůj život se totiž řídí pravidlem, že nežádá a především neprokazuje nikomu laskavost. V případě krásné Feliny ovšem udělá výjimku a rozpoutá tím krvavou válku znepřátelených gangů, v níž zůstane naživu jen ten poslední... Příběh mlčenlivého pistolníka Johna Smithe představuje moderní variaci na oblíbený námět potulného samuraje Sandžúróa ze slavného japonského filmu Ochránce (Jódžinbó) režiséra Akiry Kurosawy. Pro zajímavost lze doplnit, že námět se stal předlohou i pro scénář klasického spaghetti westernu Pro hrst dolarů Sergia Leoneho. (Česká televize)

(více)

Recenze (382)

Shit 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů ve kterém hraje Bruce Willis tvrďáka a je jako vždycky pěkně vostrej, jak má jen malou možnost k nějaký drsný hlášce, tak nezaváhá, prostě Willis tak jak ho známe. A stejně jako on je drsnej i celej film, hned po první mrtvole je jasný, že ani deset prstů na každý ruce by nestačilo na spočítání všech mrtvol a o pěknou řádku z nich se postará sám Willis se svýma Dualama a střelivem při tom zrovna nešetří. Kdo má rád drsný hlášky, spoustu perfektních přestřelek a Willise, tak by si to rozhodně neměl nechat ujít. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Poslední zůstává zapříčinil, že mám nezkrotnou touhu napsat komentář obsahující spoilery, tedy pokud si neviděl, dále již nečti jinak je možné, že ti to zkazí filmový zážitek! Pak mi tu nebreč, že jsem tě nevarovala. SPOILER! Sekáč Willis si to jen tak náhodou přijede do zapadlého městečka, ve kterém osvobodí všechny ženy a grandiózně postřílí všechny členy (jedině Bůh a kostymér ví, kolik jich celkem bylo) dvou nesmiřitelných gangů. Skamarádí se s flegmatickým šerifem a bláznivým hospodským a celý špinavý, dolámaný, postřelený ale přesto stále drsný si to nasedne do nového auta (který si samozřejmě v servisu nekoupil) a jede vzhůru za dalším dobrodružstvím.. Je to rebel.. KONEC SPOILERU Akční nářez, který nešetří kulkami a který si zaslouží tři a kousíček hvězdičky. A jelikož si chci hrát, že mi zaokrouhlování nikdy nešlo, tak to má ten výsledek, co vidíte hore hajt :o) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Ostrá jízda, která je mixem westernu, prohibiční gangsterky a hongkongské akce. Další z předělávek Kurosawova Yojimba i když čerpá spíše z Leoneho Hrsti dolarů a Willisova postava má mnohem víc z Clinta Eastwooda než z Toshira Mifuna. Dokonalá zábava plná akce, střelného prachu a drsného Willise střílejícího woovsky obouruč, kterému zdatně sekunduje Walken jako zabiják se samopalem a fintou "ty nejsi z těch, kdo střelí neozbrojeného chlapa do zad". ()

francis 

všechny recenze uživatele

Parádní "skorochandlerovka", chvílema lehce parodický, až to připomínalo Mazanýho Filipa. Navíc jsem před týdnem viděl Yojimbo, je to fakt skoro přesně stejný, navíc jsou jen ty chandlerovský monology, který zrovna do tohohle filmu perfektně pasujou. Jen s těma střílečkama si mohli dát trochu víc práce, co? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Do zapadákova niekde na americkom západe v čase prohibície prichádza osamelý cudzinec. V mestečku zúri boj medzi dvoma znepriatelenými gansterskými bandami a kontruje im miestny skorumpovaný šerif. Do toho všetkého sa pripletie krásna žena a problémy sú na svete. A aby to nebola len taká sranda, cudzinec hrá na obe strany. Ako sa vôbec môže stať že film takýchto kvalít navyše s Willisom v jeho najlepších rokoch je tak nedocenený a zapadá prachom na VHSkách? Film má silne westernovú atmosféru (podobnosť s Eastwoodovým "Za hrsť dolárov" určite nie je náhodná), dlhé celky a ešte dlhšie detaily sa striedajú s rýchlymi akciami, príbeh má spád a napätie vydrží až do konca. Za povšimnutie stojí aj výtvarné spracovanie, film pôsobí ako staré kolorované fotografie, čo dodáva celému príbehu zvláštnu autenticitu. Takže ak máte radi drsného Willisa a streľbu obojruč hurá do požičovne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Okrem štátu Texas pracovali filmári aj v Novom Mexiku a Kalifornii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama