Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce, výstřely z pušek! Hrdina s kytarou „El Mariachi“ je zpátky ve městě! Čeká vás závěrečná část westernové trilogie režiséra Roberta Rodrigueze s Antoniem Banderasem, Johnnym Deppem a Salmou Hayek! (Bontonfilm)

Recenze (469)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ešte viac cool a štýlové než Desperado, ale so zbytočne prekombinovaným a hektickým príbehom, v ktorom niet času na to najdôležitejšie - dôkladne rozpracovať postavy, na ktorých má film stáť. Celý čas sa iba niekto s niekým na niečom tajne dohaduje, alebo po niekom strieľa. Robert Rodriguez sa do 80 minút pokúsil narvať trojhodinový materiál a výsledkom je zbrklý a miestami nechcene strnulý patlanec, vhodný skôr pre fanúšikov Spy Kids, než Desperada. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Když se vám jednou povede dobrej guláš, nezkoušejte ho dělat znova dvakrát tolik, mohlo by vám totiž být špatně a pokud byste zrovna neměli otevřené okno do krásně otlučené mexické ulice zalité zlatočerveným vzduchem a pod oknem by líbezně nedrnkal muzikant, mohli byste se poblinkat. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý, ovšem i výrazně rozporuplný závěr Rodriguezovy "dolarové trilogie". Akce je (jako vždycky) skvělá, Banderas sype náboje do svých soupeřů pěkně pod tlakem, v typicky rodriguezovsky stylovém aranžmá. Bohužel si však Robert vzal od Leoneho více než jen název, výrazně se nechal inspirovat jeho rozmáchlým vypravěčstvím, které však v kombinaci s ultralevným režijním stylem Rodrigueze příliš nefunguje. Škoda, že do toho zatáhl tolik postav, ve kterých se divák mnohdy ztrácí, škoda, že do toho zatáhl politiku (byť na ji zpracovává s příjemně satirickým nadhledem). Když by bylo Tenkrát v Mexiku jen přímočarou cestou Antonie Banderase za pomstou, byl by to o mnohem lepší film. Všechny scény s touhle legendou hollywoodské pop-music totiž působí naprosto bezchybně a tahají výsledný dojem hodně hodně nahoru. 3 a 1/2*. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez se utrhl ze řetězu a natočil dost podivný film. Snímek má příliš mnoho postav a komplikovaný děj, v němž není probém se každých deset minut dokonale ztratit. Přestřelek tu najdeme spoustu, ale ani jedna vám neutkví v paměti, tak jako jejich "příbuzné" z Desperada. Je tu řada odkazů na Leoneho i jakýsi "návrat" k El Mariachimu (občasné záběry ruční kamerou), ovšem celkově film působí dost rozpačitě a zvláštně. Za zmínku z herců stojí především opět skvělý Johnny Depp. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rodriguez zapomněl točit dobré filmy. Hollywoodský vzduch mu nesvědčí a asi by se měl přestat cpát těmi hamburgery, protože plný žaludek odkrvuje mozek a měl by se vrátit k lehkému mexickému jídlu, které mu tak svědčilo. Lehkost a přímočarost Desperada se vytratila, místo toho nastoupila nepochopitelná překombinovanost děje a spousta zbytečných postav. Rodriguez NEUMÍ vyprávět příběh. A nebudu vám lhát, když řeknu, že pokud si pustíte trailer, uvidíte v něm drtivou většinu akčních momentů, které ve filmu jsou. A co je hodně překvapivé, ani ty nejsou kdovíjak šikovně nasnímané, snad pouze s vyjímkou útěku Banderase a Salmy, který téměř celý uvidíte - ano - opět v traileru. Á propos Salma - její přítomnost ve filmu by se dala shrnout do zhruba pěti minut celkového času. Uvedení jejího jména v upoutávkách je sice dobrý marketingový tah, ale zároveň tak trochu drzost. A ostatní? Můj oblíbenec Dafoe se tu mihne také jen na chvilku, Banderas je prostě Banderas, tedy nic nového :o), Iglesias nevadí a Depp - toho kdyby nebylo, asi bych už utekl z kina. Jeho "zachovávání stability" je jednou z mála zábavných, i když velmi subtilních, momentů. Celkové resumé - podivné a nudné. Tak za co tu jednu hvězdičku? Za tu krásnou mexickou hudbu. A za naději, že si snad ještě Roberto vzpomene na své invenčí a zábavné začátky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejzásadnější věc řeknu hned - Desperado byl lepší ve všech ohledech, snad s výjimkou hudby...ačkoliv tady vlastně byl Enrique Iglesias, takže ani tohle hledisko není bez chyb:) Komentář, který se mi hned sestavil v hlavě by byl jeden velký spoiler, takhle to nebude mít ten styl a švih, ale nějak to vydržte, já trpím víc než vy:) Banderas jako El Mariachi je podle očekávání nejzajímavější a nejpropracovanější postavou, Johny Depp je super, ale normální rozhodně není, vysnil jsem si ho trošku jinak a jeho postavě chybí nějaká hloubka. Willem Dafoe je slizký a odporný až na půdu, zkažený skrznaskrz a Bucho je proti němu čistý jako lilie...akční scény jsou bezesporu dobře natočené, ale už nemají to kouzlo jako v Desperadovi, nedokážu říct čím to je, ale to kouzlo je prostě pryč...a to platí o celém filmu, výsledek ***. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úchvatný Johnny Depp naprosto strhává veškerou pozornost na sebe. A zcela právem, neboť jeho postava je jediná, která má vývoj a je zajímavá. Depp jí dodal patřičné charisma a rozhodně jí zajistil nesmrtelnost. Bohužel je tím jedinným důvodem, proč film vidět. Zbytek je zmatená akční slátanina bez špetky charisma... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tenkrát v Mexiku trpí stejným jevem, jako třeba Spy kids 2 a to přeplácaností. Je tu (vzhledem k žánru) zbytečně komplikovaná zápletka, moc postav, přičemž do poslední minuty není jasné, které jsou hodné, které zlé, a které neutrální, a ač to bude znít divně, je tu i mnoho příliš akčních scén. A jsem si jist, že s polovičním rozpočtem by vznikl mnohonásobně lepší snímek. 55% Zajímavé komentáře: Lima, Lhurgoyf, Nancy, gr8 escape, silent cut, Freelance ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To proč jsme měl rád EL i Desparada , zde prostě zmizelo, místo toho jsme sledoval překombinovanej děj .Od Roberta Rodrigeze to beru jako osobní podpásovku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Depp chodí po mexických reštauráciách a kecá a Banderas občas niekoho zastrelí v preštylizovanom štýle, ktorý už nevzrušuje tak ako v Desperadovi. Niečo tak nudného sa len tak nevidí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $56,359,780Tržby Celosvetovo $98,185,582║ Nehorázne spackaní film, takto vyzerá keď Robert Rodriguez asi nemá chuť do natáčania, všetko to príde také na silu robené, bez skutočnej šťavy. Katastrofa! /10%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Dobrý Johny Depp. Slušný Antonio, ale nudný scénař. Příliš dlouhé, zamotané a nudné. Nebyl jsem zvyklí na takovéto filmy o Rodrigueze, ale bohužel to vypadá, že je to jeho nový standard. Velká škoda. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Rodriguez .. Nevím, kde by tento flick skončilo bez Deppa a hudby. Abych se přiznal, scénář a politika v něm mi nijak nevadila, ikdyž vyprávění bylo přeci jen trochu zmatené.. Ale akční scény, ty mě nebraly téměř vůbec! Už v Desperado mě nudilo pořád to stejné - jeden proti 'stu', všichni stříly ale jen El se strefuje (a nejlépe rovnou do hlavy). Tohle jsem ještě přežil Tenkrát v Komandu, od te doby to moc nemusím.. 50%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jakoby Rodriguez natočil mnohem delší snímek, ale použil jen půlku a ještě to poskládal zcela náhodně bez ladu a skladu. Scény, které evidentně měli být poctou či citací Leoneho, tak jsou ve výsledku spíše výsměchem a působí neuvěřitelně trapně. Než tohle, tak je lepší si třeba podesáté pustit Desparado. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě vážně dostává i když jsem ho viděl už asi pošestý. Prostě nářez nářez nářez. Banderas je cool jak má bejt, Mickey Rourke je správně zkrachovalej ale the best je Johnny Depp to se prostě musí vidět. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na scénáři se evidentně nepodílel jeden člověk, ale Rodriguez si jich přizval rovnou deset. Jistě, kdyby pan režisér místo mrkání po Salmě Hayek alespoň zamakal na akci a atmosféře, dal by se odbytý příběh přejít. Nestalo se. Vrcholem je závěrečná rozepře, kdy se městem proháněj džípy, vzduchem frčejí náboje do poskakujících kaskadérů a celý se to tváří jako děsně švihácká akce, jenomže u toho „tváření se" film i zůstává. Obávám se, že tenhle zmetek by nezachránilo ani sto Johnny Deppů. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jo je to sranda. Rodriguez se docela utrhl z řetězů a byť vše plácá páté přes deváté překvapivě to funguje díky triumfu v podobě hereckých hvězd, kterých tu je více než zdrávo. Úžasný je Johnny Depp společně s Banderasem, zbytek lehce ve stínu, ale kouká se na to hezky i díky občasnému fóru a za vlasy přitažené akci, která má místy koule. 65% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jako pro fanouška Desperada, dost těžký šok. Těsně po zhlédnutí jsem si říkal, že je to o dost slabší než předchozí díl, ale pořád ještě dobré, ale teď už je mi jasné, že Rodriguez si vzal příliš velké sousto. Banderas střílí pořád stejně přesně a stylově, Salma je krásná, až to bolí, ale zbytek je špatný. Depp se sice strašně moc snaží a zdánlivě svým frajerským vystupováním do party zapadá, ale jeho postava je zoufale zbytečná, stejně jako všechno kolem. Přestřelky, hlášky a zoufalé pohledy na kytarovém podkladu mohly vyjít v přímočaré cestě za pomstou. Tohle je vyvařenina, snažící se názvem i zápletkou napodobit Leoneho částečně politicky namířené scénáře, ale ztroskotává prakticky ve všech směrech. Akce v tomto případě přišla vniveč. ()

Reklama

Reklama