Reklama

Reklama

Harmonium

  • Japonsko Fuchi ni tatsu (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dynamický psychologický thriller HARMONIUM od japonského režiséra Kôjiho Fukady zkoumá velmi křehké vazby, které spojují rodinu dohromady. Manželé Toshio a Akie vedou šťastný, byť předvídatelný život společně s jejich dcerkou Hotaru. Jednoho dne se před Toshiovou dílnou objeví Yasaku, tajemný cizinec z jeho minulosti, který byl právě propuštěn z vězení. Toshio mu nabídne práci i volný pokoj. Yasaku brzy pronikne do jejich rodinného života, flirtuje s Akie a učí Hotaru hrát na harmonium. Když však na světlo vyplují jeho tajemství, následky jsou katastrofální. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (4)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Co mám na japonských dramatech rád, jak se děj vyvíjí pomalu a nenásilně. Docela příjemný film a lehoučké drama se tak zlehka překlene k těžší atmosféře a vrcholí poněkud zvláštně. Po ne zrovna záživné první půlhodince jsem se už nechal unášet stylem, jakým film svůj příběh odvyprávěl, leč mi tu chyběla výraznější, nebo i spíš lepší pointa. 70% ()

Reklama

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Atmosféra navozená, jemný humor (smysl pro absurditu) zpočátku zvládnutý. Postupně ale přibývají inscenační kiksy, bohužel (viz např. vývoj postavy matky a nepřirozenost situací, které mají přirozeně vyplývat z děje). V závěru to vše přechází až do bezradné křeče (opět spíše dramaturgické, než scénáristické). ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní, kvalitní film, bohužel působí nevyrovnaně a nedotaženě, někdy křečovitě. Recenze jej hodnotí vysoko (Metascore 84). Já zůstanu u max. 70%. ()

Galerie (15)

Související novinky

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama