Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když pošlete drogy do mé země, jednoho rána se probudíte a zjistíte, že vám varlata plavou ve sklenici vody vedle postele." Tak to musím souhlasit s Ivanem v tom, že Sovětský model se mi zdá lepší. Ale kdyby se v USA postříleli ti politici, jak to prozíravě navrhoval Ivan, tak bychom se nikdy nedostali do situace, kdy pachatel má víc práv než poškozený a Breivik, vrah 77 lidí, by za to nedostal směšných 21 let v kriminále připomínajícím letní tábor. Ale nač se rozčilovat. Máme, co jsme chtěli a Ivan tomu nikdy nebude rozumět. A to jeho nepochopení západního stylu života je na tomto snímku to jediné opravdu zábavné. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film musel být v roce 1988 hit ale v dnešní době je to klasika.Arnold Schwarzenneger jako Rus??? Ani náhodou to je jako kdyby byl MR.Bean Afroameričan ale i tak je Arní dobrej a James Belushi......skvělej.Dobrej film s dobrou akcí , skvělýma hláškama a konečnou autobusovou honičkou co víc si přát od filmu se Schwarzennegerem?? ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch několika Arnoldových filmů, který se může pochlubit souvislým dějem, pořádnou zápletkou a vcelku zdařilým manévrovacím prostorem. Tvůrci chytře znásobili humoristickou vložku, když nesázejí pouze na zviditelňování rozdílů mezi civilizacemi, ale též oběma hrdiny. Nástup hlavní postavy na scénu patří mezi zapamatováníhodné momenty. Souboj v ruské sauně, potažmo i následující náhled na sovětskou kulturu se ukazuje jako překvapivě funkční. Ovšem s posunem děje na americké území ztrácí děj na své drsnosti a spíše se naklání ke komediálně laděné kriminálce. Přesto však - nejen kvůli době ve které vznikl - stojí tento snímek za zhlédnutí. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Byl to jeden z mých prvních setkání se svalnatým Rakušákem a taky je to pro mě první film s honičkou(navíc dobrou a s autobusy).Plus ještě pár výborých přestřelek.A samozřejmě ty vtipy kdy se Rus podívá do kamery a zeptá se "Kdo je? Drsný Harry?" (to si vždycky představuji jak se u toho ti amerikáni v kiě dáví popcornem :-) ).A Otík jako sovětský oficír je nepřehlédnutelný :-)).Takže z 4* nostalgie. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Arnoldu Schwarzeneggerovi role horlivého sovětského policisty dokonale sedne a jeho interakce s kapitalistickým světem parťáka Jima Belushiho zásobuje snímek poměrně slušnou dávkou sarkasmu a nekorektního humoru, jinak jde o poměrně solidní bejkovinu s obyčejnou zápletkou o honu na chraplavého překupníka drog, při němž tentokrát východ a západ spojí síly. Ve vedlejších rolích se navíc objeví Morpheus i Otík z Vesničko má středisková, tak co by český divák chtěl ještě víc? ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Rudé horko se točilo v Moskvě (Rusko), Chicagu a v Los Angeles (USA). (reich)
  • První západní filmový štáb, který měl dovoleno točit na Rudém náměstí v Moskvě. Producenti na povolení k natáčení čekali šest měsíců a hlavní důvod, proč ho ruská vláda vydala bylo, že hlavní postava byl ruský hrdina. (zdenur)
  • Walter Hill požadoval po Jamesi Hornerovi, aby hudba k filmu měla heroizující náladu: "Chtěl jsem, aby vytvořil pocit, že jste na olympiádě získali zlatou medaili. Že se stalo něco hrdinského!" (Robbi)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama