Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Recenze (348)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako většinu ostatních, i tuto Arnoldovu akci si spojuji se svým raným dětstvím (díval jsem se vůbec na něco jiného?). Pamatuji si, že to bylo docela drsné, tak nějak "rusky syrové", že se minimálně jedna scéna odehrávala v sauně a že jsem to sledoval s rodiči, kteří překvapivě nic nenamítali. Po letech již pochopitelně efekt nebyl tak silný, ale rád jsem zavzpomínal. 60% Zajímavé komentáře: Pohrobek, choze, Rex Mundi, Wormboy ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Schwarzeneggerovi nevěřím toho Sověta ani minutu a americkej cop v podání Belushiho je zase neschopnej, takže potřebuje pomoc muskulaturního kolegy ze zámoří. Rutinní, ničím zajímavý akční průměrňák. I Walter Hill natočil lepší. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Arnold jako ruský "superpolda" působí místy překvapivě zábavně a v kombinaci s Jamesem Belushim se tak stará nejen o tu akční stránku snímku, ale i o tu lehce komediální. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který dokázal jedno, že se USA a v té době se SSSR dokázali dohodnout a sjednat něco, co v té době mohlo být nemyslytelné...ještě. Rudé horko je totiž první film točený Američany, který měl tu možnost odehrávat se i na samotném Rudém náměstí v Moskvě a přitom to byla tak jednoduchá dohoda, respektive fakt, že studená nemusí být válka, ve které v té době obě velmoce byli, ale ani film, který je horký díky parádní akční, komediální jízdě, kde se objeví Arný jako Drsnej Harry z východu po boku s hercem, který se s rolemi nemazlí a hraje je tak jak ho to nejvíce baví, doslova praštěně. Rudé horko je povedený akční film, který rozhodně nenudí. Ústřední dvojka se o to dobře postará a tak je o zábavu minimálně postaráno. --- Doufám, že Vás v tý Vaší slavný poldovský škole v Kyjevě naučili všechno o autonehodách a ceně pojistky. - V socialistických zemích nejsou pojistky potřeba. Všechno tam platí stát. - Jo? Tak mi teda řekněte, když je to tam u Vás takovej ráj, jakto že máte stejný malér s heroinem a koikainem jako my? - Číňani to vyřešili. Brzy po revoluci seřadili všechny dealery a drogově závislé a střelili do týla - Ne to tu nejde. To zasraný politici nedovolí. - Ty zastřelte první. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $34,994,648Tržby Celosvetovo $40,200,000Arnold Schwarzenegger z terminatorskym pohľadom hádzajúcim na každú stranu prichádza z Ruska aby pomohol Americkému kolegovi dolapiť Ruského mafiána. A na prekvapenie táto dvojica celkom fajn funguje bez toho aby tento film musel niekoho urážať alebo vykresľovať v zlom svetle. Akcia tu je v znesiteľnej norme, občas prídu na radu aj nejaké odfrky, k deju ladí aj nevšedná hlučná hromová hudba od Jamesa Hornera, takže v celku ide o ďalší podarení akčný film z dielne producentov Andrew Vajna-Mario Kassar. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ta představa američanů o Rusku je opravdu zvrácená, ale Arnold je opět výborný. Dost mu pomáhá americký policajt James Belushi, který stíhá mluvit i hýbat mimickými svaly v obličeji za oba:). Průměrný oddych, na kterém je poznat doba vzniku. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jo to byl ještě Arnold ve formě .... film sice oplývá bezpočtem klasických klišé, ale hlavně umí pobavit a upoutat, a o to jediné u těchto filmů jde. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Byl to jeden z mých prvních setkání se svalnatým Rakušákem a taky je to pro mě první film s honičkou(navíc dobrou a s autobusy).Plus ještě pár výborých přestřelek.A samozřejmě ty vtipy kdy se Rus podívá do kamery a zeptá se "Kdo je? Drsný Harry?" (to si vždycky představuji jak se u toho ti amerikáni v kiě dáví popcornem :-) ).A Otík jako sovětský oficír je nepřehlédnutelný :-)).Takže z 4* nostalgie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Já být v sauna. Já jít na západ. Na západ jiná ideología. Ta je zlá. Má dobrá. Kolega mé maličkost přidělený zlý. Já rozdat několik facka. Kolega mě přidělený není tak zlý. Já řídila autobus. Já dostala hodinky. Kolega mě přidělený není vůbec zlý. On dobrá člověk jako já. Já teď už musela letět domů. Já účastnit se dobráho rjudého filma, to dobrý zápis do má filmografía. Já spokojenost sama být. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Arnie ještě zažil ruskou okupaci, ale vyrůstal naštěstí v té západnější části, a tak byl schopen se obléci do sovětské uniformy, která mu každopádně mimořádně padne. Pobaví i jeho ruština a nadužívání slova дурак. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

To plné hodnocení je hlavně za ten naprosto geniální začátek, jak Arnold vyhodí do sněhu toho tlusťocha v sauně plný nahejch svalovců a ještě při tom stíhá drtit v ruce žhavej šutrák. Dála následuje bitka v baru kde Arnold utrhne chlapovi nohu a vysype z ní kokain OH YES!!!!!!!!! Po příjezdu do Ameriky už to není takovej hardcore, ale film je stále zábavnej hlavně díky slovním přestřelkám mezi Belushim a Arnoldem. "Proč ti furt pípaj ty hodinky?" "To je abych nakrmil papouška." "To rusky znamená honit si ho?" A nebo další perlička: "Všechno v pohodě?" "Jo." "A co tady dělá ta halda sraček?" (při tom Belushi ukazuje na zmasakrovanýho chlápka) "Bydlí tady." No prostě takovýhle filmy už se dneska netočej a já myslim že je to sakra škoda. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Main Title ,2. Russian Streets ,3. Cleanhead Bust ,4. Victor Escapes ,5. Tailing Kat/The Set Up ,6. Hospital Chase ,7. The Hotel ,8. Bus Station ,9. End Credit ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo v Rusku máte na stres?“ – „Vodka.“ S Policajnou akadémiou 7: Moskovskou misiou (1994) ďalší film snažiaci sa o otepľovanie americko-sovietskych vzťahov. Červená horúčava ma nikdy nechytila napriek tomu, že som ju prvý raz videl už ako puberťák, čo je ideálny, ba priam dokonalý film na sledovanie akčných filmov Arnolda Schwarzeneggera. Rakúsky dub bol v tom čase môj miláčik, ale Červená horúčava mi skrátka nesedela. Vždy som mal od neho radšej drsnejšie veci ako Predátor, Terminátor alebo Barbar Conan. Hoci v tejto štandardnej buddy kriminálke spojil sily s osvedčeným remeselníkom Walterom Hillom (režisér The Warriors, scenárista 48 hodín, producent Votrelca), výsledok je prekvapivo bezkrvný a nudný. Informácia, že Sovieti prvýkrát v histórii dovolili Američanom natáčať na Červenom námestí, ma necháva chladným, gauneri neuspokojiví, scenár predvídateľný asi aj na koniec 80. rokov. Poteší chémia s komikom Jamesom Belushim a hŕstka výrazných scén (sauna, protéza). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne jeden ze slabsich Arnieho filmu, ale spatnej taky neni. Arnold je jako rusak naprosto perfektni a misty se tvurcum dokonce z toho kontrastu rusaka v americe podarilo vytezit nakej vtip, pripadne Arnold obcas pronese nakou solidni hlasku. Jinak samotnej pribeh neni nic moc originalniho, parkrat zadrhava a lehce nudi, ale diky Arniemu je aspon misty docela drsnej. Prekvapil me Belushi, cekal jsem, ze to bude jen takovej veselej poskok, ale on je taky docela dobrej drsnak. Coz je mozna krapet problem, tvurci se prilis spolehali, ze budou stacit rozdilne narodnosti, ale ono by to chtelo i vic rozdilny partaky. No zkratka me film obcas zaujmul a obcas nudil, takze prumer. ()

movie 

všechny recenze uživatele

"co používate v Rusku proti bolesti hlavy" "vodka"...Jeden z lehce klasických Arnoldů.Solidní režie Wlatera Hilla a Arnold rvoucí protézu udělali své, nicméně kdyby se zatlačilo na scénář, mohlo by to být lepší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když pošlete drogy do mé země, jednoho rána se probudíte a zjistíte, že vám varlata plavou ve sklenici vody vedle postele." Tak to musím souhlasit s Ivanem v tom, že Sovětský model se mi zdá lepší. Ale kdyby se v USA postříleli ti politici, jak to prozíravě navrhoval Ivan, tak bychom se nikdy nedostali do situace, kdy pachatel má víc práv než poškozený a Breivik, vrah 77 lidí, by za to nedostal směšných 21 let v kriminále připomínajícím letní tábor. Ale nač se rozčilovat. Máme, co jsme chtěli a Ivan tomu nikdy nebude rozumět. A to jeho nepochopení západního stylu života je na tomto snímku to jediné opravdu zábavné. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z těch lepších akčňáků 80. let. Arnold prožíval nejlepší léta a od Waltera Hilla se dočkal i solidního příběhu, který není jen o béčkové akci. Z Rudého horka mám pocit, že to není film vystavěn pouze na Arnoldovi, ale je jasné, že s ním to funguje mnohem lépe. :) 7/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Neni to taková typická Arnoldovina plná akce, výbuchů, střílení a krve. Je to spíš taková buddy-movie ve stylu třeba Smrtonosný zbraně a celej film stojí hlavně na hromadě různejch hlášek, který jsou docela povedený. Jinak se ve filmu v menší roli objeví na chvilku i Otík Rákosník z Vesničko má středisková. ()

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama