Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (348)

lamps 

všechny recenze uživatele

Arnold je opět výborný, zbytečně nepřehrává a se svým motherfucker výrazem s přehledem zastíní vše v rozpětí od Moskvy až po Chicago. Jeho kapitalistický parťák Belushi, přestože svým vystupováním získá nějaké sympatie, už je zde jaksi jen kvůli většímu zviditelnění Arnoldovy ikoničnosti. Příběhově se pak jedná o jedno z těch průměrných osmdesátkových béček, kromě hromady mrtvých a zmrzačených zajímavé především tím, že chladného a zásadového Sověta zde hraje ztělesnění novodobého amerického snu - ale zaplaťpánbůh za to.. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi/drama, nebo akční thriller chcete-li, který mě bavil hlavně na začátku. Arnie coby tvrdý sovětský kapitán a jeho akce v sauně (lázních), to byl opravdu zajímavý start toho filmu. Dokonce i nástup Belushiho byl v rámci přijatelnosti, jenomže jak čas utíkal, začala tomu jaksi docházet šťáva. Jediným zpestřením tak pro mě byla scéna z nemocnice a přítomnost Giny Gershon, která k velké smůle zůstala tentokrát oblečená. Jinak jsem měl však mnohem větší očekávání, takže pro mne jisté zklamání a hlavně obyčejný průměr. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Temná a zavšivená sauna někde na Sibiři. Do dveří vejde vysoký muž s kamenným pohledem. V pěsti dokáže stisknout rozpálený kamen a zmlátit několik zločinců. Je to Ivan Danko, drsný sovětský polda, který v USA pátrá po gruzínském gangsterovi Viktorovi. Jeho parťákem se stává ukecaný policajt Art Rizik. Je to prostě kvalitní akčňák s perfektními akčními scénami, výborně ledovým Arnoldem, charismatickým Jamesem Belushim a (překvapivě) drsným Jánosem Bánem v úloze sovětského důstojníka. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

,,vzdávám to, celá ta věc je na mě moc ruská" Belushi to vystihl dobře. Arnie mě zde moc nebavil, Belushi tam furt něco vyřvává, celej film se mezi sebou hlásej (teda spíš Belushi ho hlásí) ale vtipe vylez.. akce tam je, ale málo.. záporáci, rusáci.. pff nuda. Jediný co hodnotím pozitivně, je začátek a ta akce. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Ve scénáři je děr jako v ementálu a úplně to postrádá bitky jeden na jednoho - Arnold je naprosto nevyužitý. James Belushi občas utrousí nějaký ten rádobyvtipný kec, ale zas taková sláva to taky není.. Zajímavé možná tak ohledně zkoumnání různých stereotypů o Rusech, jenž sám Váňa Danko zběsile podporuje. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Film bol okrem iného dôsledkom dlhoročnej snahy Waltera Hilla i Arnolda Schwarzeneggera pracovať spoločne. Rešisér usiloval urobiť hlavného hrdinu v štýle Johna Waynea či Clinta Eastwooda, a tak sa usiloval zmierniť rolu Arnieho so slovami: „Mal som dôveru v neho ako herca. Nechcel som ho predstaviť len ako vagón týčiaci sa cez budovu. Arnold má schopnosť komunikácie, ktorá pretína kultúry a krajiny. Oni jednoducho milujú toho chlapa vyhrať. Ale všetci si myslia, že pre jeho svaly. Ale to nie je všetko? Je to jeho tvár, jeho oči. On má tvár, ktorá je návratom k válečníkovi zo stredovekých čias alebo starovekého Grécka". Snahu navodiť hrdinský pátos mala podporiť i hudba Jamesa Hornera. (marlon)
  • Režisér Walter Hill usoudil, že je Arnold příliš mohutný, proto zhubnul o 10 liber. Naopak, James Belushi 10 liber přibral. (Džejkop)
  • První západní filmový štáb, který měl dovoleno točit na Rudém náměstí v Moskvě. Producenti na povolení k natáčení čekali šest měsíců a hlavní důvod, proč ho ruská vláda vydala bylo, že hlavní postava byl ruský hrdina. (zdenur)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama