Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava František se prodírá složitostmi vztahů dnešní doby. Když se dostane do klinické smrti v nastalém rozehraném divadle, se dostává do snivého minulého života a možné budoucnosti. Vše jsou ale jen částečně dokonalé kulisy, které narychlo vytvoří Řezbář Energií, aby k němu František mohl dojít. Po setkání dochází k pochopení smyslu života a peripetií současného života. (ČSFD)

(více)

Recenze (9)

kareluh 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, který není hollywoodský biják. Tento film je úplně o tom jiném a opačném, než čtu minulé Recenze. Buď to tam člověk vidí a slyší, nebo tam vidí a slyší to, co myslí, že vidí a slyší. A to je taky dobře. Už jen to, že ti lidé, co to viděli, tak udělali dobře. Ovlivnilo je to. Mluvili o tom. Hele, za mě super dílo, které chybělo. Dobrá práce :) Jen tak dál. ()

Vlasoff 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuto filmu jsem si založil na csfd účet, abych vyzvracel do světa zoufalství z něčeho tak otřesnýho, jako bylo toto. Slátanina. Když se scénáře, režie, produkce, hlavní role, osvětlovače, uklízečky, oponáře a kulisáka ujme jeden člověk, kterej to evidentně nikdy nedělal a neposlouchal, když mu říkali jak se to dělat má, nebo spíš nemá, tak to nemůže dopadnout dobře. Nepřekvapivě nedopadlo. V sále bylo asi 90% žen, což mě zarazilo hned na začátku. Včetně prodeje nějaké knihy (a asi i CDček, DVDček, kalendářů, hrníčků a Azuritů) před vchodem. Film jsem vydržel celý a bylo to velké sebezapření. Odešel jsem hned s konečnými titulky a vyhnul se tak debatě s tím člověkem. Při průchodu uličkou (hanby) se do mě zabodávaly pohledy těch ezoterických bytostí, že bych snad byl radši, kdyby mě sešvihali rákoskou (od některých i na holou). Kdyby to byl studentskej film od frekventanta strojní průmyslovky, tak si řeknu: aspoňže kluk nefetuje. Ale takhle... Jedinou hvězdu jsem dal za Bolka Polívku, kterej sice ze sračky nesračku udělat nezvlád, ale aspoň mi to ulehčil. Ten člověk dělá z hovna když ne zlato, tak aspoň hlínu. Sice si asi při castingu splet klinickou smrt s deliriem tremens, ale ještěže tak (jinak tam byli zejména herci, který prožili koma a něco divokýho se jim přitom zdálo). ()

Reklama

Bobby_Fisch 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmových počinů, který jsem měl možnost vidět a díky návštěvy autora energeticky prožít. Každý nemá možnost během života spatřit realitu z druhé strany, proto vítám každý pokus o osvětu. Duchovní svět nám totiž mizí před očima, což si mnozí navíc ani neuvědomují, v čem spočívá opravdový smysl života.... ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Tak dobre. Jsem prvni, kdo hodnoti. Cekala jsem dost dlouho... Rozpacitost byla citit celkove uz po projekci. V "kuloarech" znělo neco ve smyslu, ze je asi treba videt film vicekrat. Ale nejsem si uplne jista, zda bych vubec chtela. Ja osobne jsem se v první puli zacala nudit nad opakovanim scén, roztristenosti deje, v podstate mi z toho vyplynul jakysi psychedelicky obsah typu chlast, sex a nepoucitelnost... takova nejaka spis marnost a povrchnost, nez pochopeni, prozreni... ze zážitku klinicke smrti. Pochvalit musim nektere bojove sceny a krasne exteriery. A take za me top Marciu Cross..moji oblibenou "zoufalku"..Dalibora mam jako autora a cloveka dost rada... ale proste Dalibore prominte mi... tohle uplne ne... 🤷‍♀️ ()

Dal_i 

všechny recenze uživatele

"Dimenze" není jen filmem; je to zrcadlo, ve kterém se každý divák může vidět. Jedním z fascinujících aspektů tohoto snímku je jeho schopnost oslovit každého diváka individuálně. Každý si odnese to, co si odnést má, a prožije to, co prožít má. Film nám nabízí pohled do hloubky našich vlastních emocí a zkušeností. Každý divák může nalézt v příběhu Františka část sebe sama, ať už je to hledání smyslu života, porozumění minulosti nebo úvahy o budoucnosti. "Dimenze" je jako zrcadlo, které odhaluje naše vlastní myšlenky a pocity. Přestože se film zabývá vážnými tématy, jeho komediální prvek mu dodává lehkost a přístupnost. Příjemné a občas humorné vyprávění o fenoménu klinické smrti nám umožňuje prozkoumat hlubiny lidské existence bez zbytečné vážnosti a tíže. Celkově je "Dimenze" nejen intelektuálním a emocionálním zážitkem, ale také příležitostí k sebereflexi a pochopení. Je to film, který osloví každého diváka individuálně a možná mu pomůže lépe porozumět sobě samému a svému životu. Svou unikátní kombinací vážných témat a lehkého přístupu je "Dimenze" nezapomenutelným filmem, který stojí za to vidět a prožít. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film se vyvíjel a vznikal po dobu deseti let. (VSVB)
  • Filmovalo se ve městě Most a to přímo u mosteckého divadla. Filmovalo se také v Kamenickém Šenově, u Panské skály a na místním hřbitově. (max21)

Reklama

Reklama