Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (755)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Klasická americká rambo-morálka pomsty pokrytá kůži špičkové techno-thrillerové formy. Limonádový motiv honby za spravedlností a honby za posledním záchvěvem lásky v duši bestiálního klaďase mě vlastně ani moc nedráždil, protože zabiják s lidskou tváři Denzel Washington je požívatelný a i láskyplný vztah s malou Pitou servíruje Scott ve snesitelném provedení. Přiblblý obsah jednozačně válcuje výběrová foma, high tech kamera, perfektní střih, klipové začlenění hudebního podkresu. Možná kdyby se příběh nebral tak smrtelně vážně a vynechaly se některé ale opravdu nechutně tuctové dialogy, byl by Muž v ohni hodně dobrým filmem nízké hodnoty. Zejména díky režii a technické realizaci jsem mě příběh celkem zaujal, ale rozhodně neuspokojil. Je v něm cosi infantilně nahlouplého, a to si Tony Scott může tahat z klobouku jakkoli tučné králíky, ale tenhle fakt nelze zamaskovat. Stupidní akčňák ve výběrovém hávu s dobrými hereckými výkony. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Muž V Ohni nabízí na jedné straně vynikající herecké výkony nejenom v hlavních rolích, a slušně řečeno nekorektnost (čili česky hrdinu, který se s tím moc nesere - dost se při tom zamaže, takže to nešlo korektně opsat;) - a tvůrce, který to neschovává kvůli ratingu PG-13). Na druhé straně ale taky "nabízí" poněkud rozkolísanou náladu kořeněnou až příliš srdceryvnými momenty, které působí jako úlitba "průměrnému divákovi". Nějak mi to prostě neladilo, a dělat z lidsky vykresleného antihrdiny Jacka "Insta-Heal" Bauera NA PLOŠE DVOU A PŮL HODINY mi přišlo jako mrhání filmovým materiálem i divákovým časem. Starouš Tony mi víc kápnul do noty svojí o dva roky mladší záležitostí, ve které Denzel aka Déža Ví, zač je toho James Caviezel (i když jsem dal stejná procenta). Man On Fire rozhodně stojí za vidění, a sám bych řekl, že ne jednou (ale za dlouhý čas) - ale stejně tak chápu ty, kdo ho mají za jeden ze svých nejoblíbenějších filmů, jako ty, kdo si jsou jistí, že tady Scottovi zatraceně ujela ruka. Ode mě 70%. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

*** Spoilery! *** Tony, si dobrý akčný režisér, ale s (podozrivo známymi) vokálom Lisy Gerrard si na duchaplný príbeh o vykúpení muža nevystačíš. Aspoň v prípade takéhoto námetu, zabaleného v excentricky popovom prevedení. Načisto zlyhávaš v dramatickej stavbe príbehu. V prvej polovici ma rozemocionálniš, necháš ma zamilovať si malú hrdinku a potom chceš, aby som bez uronenia jedinej slzy pre ňu cítil katarziu pri likvidácii jej popravcov. Tvoj hrdina vykonáva pomstu nie pre jej záchranu, ale z rovnakých dôvodov, z akých sa v osemdesiatych rokoch roznožkoval Van Damme. A druhá polovica filmu sa tak stáva iba tupou akčnou kosačkou bez dramatickej väzby na predošlý dej. "Prekvapivá" pointa je potom už iba posledným klincom do rozporuplne pôsobiacej truhle. Ale jeden veľký klad vedľa Denzela Washingtona a zopár klipových sekvencií Man on Fire má - Dakotu Fanning. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tři jsou málo, čtyři moc .... Čekal jsem, že to bude lepší, než to nakonec bylo, ale zklamaný jsem zas tak moc nebyl. Tony Scott se svým osobitým přístupem podepsal na výsledku asi víc, než je zdrávo. Pro někoho moc dobře, pro někoho spíš rušivě. Mně ty neustálé "oblety" kamery a klipový trhaný styl víc rušil, než zaujal.... Víc se mi líbila první polovina. Mstícímu se Washingtonovi jsem už přihlížel bez většího "adrenalinu". ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Zahrávat si s Denzelem Washingtonem to není žádná sranda, zvlášť v režii Tonyho Scotta. Není nad to si pořádně říhnout. Jenže v tomhle případě musel mít Tony Scott snad škytavku, protože jeho Muž v ohni je dost nevyvážený. Stylová druhá polovina těžko vyvažuje tu první, která se rozjíždí jako konverzační střet mezi bodyguardem a malou dívkou. Až teprve výbušnina v rektu ukazuje starého dobrého Tonyho Scotta u kormidla řvoucího hlášku z Posledního skauta, v níž figuruje deštník a jeho rozevírání se na tom nejnevhodnějším místě na těle. Zajímavý epileptický střihový algoritmus nadívaný podmanivým vizuálem zaměstnává smysly, možná aby místy odvedl pozornost od zdlouhavého rozjezdu načrtávající rodící se vztah. Ale celek působí spíš rozpačitým dojmem. 7/10 ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • Radha Mitchell (Lisa Ramos) si během natáčení najala tři bodyguardy. Stalo se tak poté, co byl její řidič přepaden u Mexico City. (Dr Lizal)
  • Přesto, že na konci filmu jsou popsány osudy hlavních protagonistů, děj prokazatelně nevychází ze žádné skutečné události. Je pouze inspirován únosy v Mexiku na konci 90. let a knihou z roku 1980, jejíž děj je zasazen do Itálie. (LucasAbelle)
  • Ve scéně, kdy přijde Lisa (Radha Mitchell) do Creasyho (Denzel Washington) bytu, Creasy schová láhev od pití a na stole nechává jen sklenku. Sklenka se pak v některých záběrech na stole nachází a v jiných ne. (Terva)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama