Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuttyappan (Biju Menon) je starý mládenec, ktorý zdedil po otcovi veľký majetok, žije so sestrou a má pomerne silný vplyv na ľudí vo svojom okolí. Vie sa však i zavdačiť tým, ktorí to najmenej očakávajú. A kedže je finančne zabezpečený, vedie pomerne netradičný spôsob života - napríklad neurobí takmer ani krok bez chlapíka menom Gopi Pillai (Vijayaraghavan), ktorý je preňho pravou rukou. No a jedného dňa ho uprostred noci zobudí s nezvyčajnou a naliehavou žiadosťou: aby zariadil kúpu slona pre špeciálny účel, z ktorého Gopimu naskakuje husia koža. (sochoking)

(více)

Recenze (4)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film a myslím, že i trochu netradičný na indošské pomery. Hlavne, ja som absolútne nevedel celý čas, že o čo ide a už vôbec som nechápal nadpriemerné hodnotenia mojich predchodcov. Cigoš obklopený dvoma týpkami, ktorí skáču tak, ako on píska, dve tretiny filmu zháňa slona a mladú babu. No a ja som si celý ten čas myslel, že chlapík namotáva tých dvoch (a mňa!) a že v skutočnosti pôjde o úplne inú záležitosť. No a priznám sa, že na konci mi spadla sánka! 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní indický mix dramatu a hodně krutého filmu, který má i místa, kde se snaží být zábavný. Ale temnota postupně zastírá celý film, což se projevuje i v tom, že jsou zde zvláštně snové sekvence, které rozhodně stojí za zhlédnutí a které vytvářejí zvláštní, těžko napodobitelnou atmosféru filmu, jež se mi líbila. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi podivný film, jeho začiatok absolútne neevoukje jeho koniec, ktorý ma teda hodne prekvapil. Chvíľami mi príde hlavný hrdina ako fajn chlap s dobrým srdcom a o chvíľu premýšľam, či je celkom normálny, prípade či nie je nejaký úchyl. Dej hlavne záverečnej tretiny by tomu vcelku nasvedčoval. Nenachádzam nič, k čomu by som toto dielo prirovnala, ani atmosférou sa mi k ničomu nepribližuje. Príbeh muža, ktorý žije so svojou sestrou, ktorá mu musí nosiť kávu na poschodie po rebríku cez okno. Mal ženu, kedysi o ktorej dedinčania tvrdia, že ju zabil, ale pravdepodobne spadla z rebríka keď mu niesla kávu. Stále netuším prečo po rebríku, vo filme to zdôvodnil "aby nebola nuda". Potom hlavný hrdina začne zháňať slona a dievča, dôvod sa dozvieme až v posledných minútach filmu a je teda hodne podivný a uletený. Keď nakoniec príde v myslení hlavného hrdinu k zmene zase mu osud zasadí neočakávanú ranu. Kto má rád DIVNÉ filmy určite do neho. zaujímavý zážitok... ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

A to bylo jako co? Ten den, kdy někoho napadlo toto natočit, muselo být opium zvláště silné a opojné, jinak nechápu. Nějaký pokus o umělecké vyjádření se? Nevím, nechápu a ani nechci. Říkal jsem si též, jestli by smysl viděného třeba nepochopil jen přímo Ind. Mohlo se to k něčemu z jejich kultury vázat, něco metaforicky vyjadřovat...? I když začátek nevypadal nijak špatně. Klasické vyprávění, i když řekněme lehce „záhadné“ a určitě budící mnohé otázky, ale proč ne. Konec mi určitě vše bohatě vynahradí a ony podivná místa ozřejmí. Čekal jsem nějakou pecku, hlubokou pravdu, ponaučení a třeba i poselství. Hurá! Jde se dál! Z průměrného příběhu se postupem času stal již lehce otravný. Aha, ehm... Stále jsem čekal na to, co se bude dít. Co se dozvím a co je hlavní hrdina vlastně zač? Oč mu jde? Do toho všeho tam ještě navíc přiletí jakýsi ostudný „anděl“, který ve mně budil velké rozpaky. Ufff, dobrá..., vydržím to a uvidím... Inu, vskutku jsem viděl. Šup, žuch, křup a prásk... Ano, byl to konec, protože jsem viděl titulky a po nich už nic dalšího. To mě opravdu zvedlo ze židle. To jsem marnil čas na takovýto paskvil? Postavy bídné, děj nezáživný a nudný. Závěr, který měl vše vrátit zpět do průměru, totálně propadl a zbortil mé poslední naděje na alespoň nějaký pozitivní divácký prožitek. V hodnocení jsem si mohl krásně odpočítavat vlastní znechucení. Tři, dva, jedna - pal! V indických filmech dávám jednu hvězdu naprosto minimálně, neb si v nich dokáži najít plno věcí, které mě osloví i mimo hlavní příběh a postavy, ale všeho moc škodí. Přesný typ filmu, který opravdu ocenit nedokáži. Při vší snaze nebylo co. ()

Reklama

Reklama