Reklama

Reklama

Recenze (42)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorbu Neila Gaimana nepoznám. Viem, že existuje, no začínať s ňou nemám chuť, vôbec ma neláka. Ale prvá epizóda Amerických bohov ma navnadila. Hoci volím opatrné hodnotenie 60%, teším sa na ďalšie diely. Je to strašne originálne (pre niekoho až moc) a hrozne vizuálne vypiplané (miestami až na úkor príbehu). Ale i aj práve vďaka tomu je to svojím spôsobom jedinečné predstavenie (trochu mi pripomínalo... čo ja viem... tvorbu Tarsema Singha? Alebo seriálového Hannibala.). Plusom je i sympatický kasting (hoci Iana McShanea príliš nemusím, ale tu sa dal), tvorcovia si nedávajú servítky čo sa týka krvavých a sexuálnych scén (čo je vždy dobre, ak to nie je samoúčelné, čo v tomto prípade nie je) a vôbec, je tu dosť veľa zaujímavých a dráždivých otázok, na ktoré chcem poznať odpoveď. A začiatok mi pripomenul Thorgala (staré mýty verzus noví bohovia). ()

Hanzman 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých velkých životních snů bylo vidět svou nejoblíbenější knihu ever na stříbrných plátnech. Ale pak jsem si vlastně řekl, že to nejde, protože tak urbanistickou, epickou a mytologickou, dechberoucí, filozoficky snovou "boží" věc prostě filmaři nezvládnou. Už jsem se prostě smířil s tím, že Americké bohy budu mít jen ve své fantazii...Nakonec to přece jen jde... Není to v kině, není to kompletní, je to v bedně a zatím jen pilot. K tomu jsem totální fanoušek ovlivněný předlohou. Nicméně vizuální projev, hudba i podkres, dramatické momenty, herecké výkony, přenos příběhu, který vlastně v první epizodě ani nezačal, je...FASCINUJÍCÍ je to správné slovo.. Po prvním díle bych dal 6/5 a strašně bych chtěl ať to pokračuje ve stejném duchu... A moc by mě zajímalo, co na to řekne člověk, knihou či Gaimanem nepolíbený...Podle mě začátek může dost mást a zanechá v člověku asi kvazilión otázek, ale v knize jsem byl na začátku taky zmatený. Gaiman je ovšem vypravěč na výbornou a i tu největší drobnost vždy s noblesou vysvětlí... Našlápnuto je to skvěle, jen to udržet a vygradovat do toho epického finále...prosím :) PS: Už casting první epizody ukazuje že to snad bude nejkorektnější seriál všech dob. :D ()

Reklama

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co činí z téhle epizody přece jen špičkový úvod by se dalo shrnout do tří pěkných skupinek: 1.) ztvárnění vedlejších postav- Low Key Lyesmith, Mad Sweeney, Audrey, Technical Boy-, 2.) (dle očekávání) úchvatný vizuál- krev a déšť především-, a hlavně 3.) Reitzellova hudby od lehkých tónů piana po všechny ty podivné a děsivé skřípoty. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím velmi slibné. Slade nám předkládá vytříbené vizuály, na které jsme byli zvyklí z Hannibala, stejně tak skvělou práci odvádí Reitzell se svojí minimalistickou atmosferickou hudbou. Skvěle napsané dialogy, zajímavá zápletka, která diváka vtáhne a navnadí na další díly. A na rozdíl od některých dílů Hannbiala seriál výborně šlape dopředu a neutápí se v zdlouhavých do sebe zahleděných dialozích. Navíc skvěle obsazené, za všechny zmíním alespoň božského Iana McShana. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradox. Celý seriál je pre mňa jeden paradox. Hlavná postava bývalého väzňa ktorý sa vracia domov mi je nesympatická. Dejová linka (cesta do bodu A do bodu B) tá dvojnásobne avšak predsa ma to zaujalo ako už dávno žiadny iný seriál. Prečo? No kvôli tomu ostatnému okolo toho. To je jednoducho geniálne. Surrealistický opar v komerčnom šate ktorý nápadmi rozhodne nezaostáva za svojou bizarnosťou, nechutnosťou a vizuálnou stránkou.. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama