Reklama

Reklama

The Call Up

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina online hráčů je pozvána na zkoušku nové videohry, která se odehrává ve virtuální realitě. Hráči mají za úkol zlikvidovat teroristy ve všech patrech budovy. Během samotné hry ale zjišťují, že budou muset bojovat o svůj holý život, neboť se smrt ve virtuální realitě rovná smrti v normálním životě. Podaří se jim přežít a utéct z budovy ven? (agentmiky)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi zaujímavým a stupídnym béčkom kde sa skupina hráčov účastní tajomnej polovirtuálnej akcie, kde úlohou je prebiť sa cez nejakých 26 poschodí až na prízemie a získať tak 100 tisíc dolárov. Pojem polovirtuálny tu znamená že hráči majú na sebe simulačné uniformy a prilby, protivníci sú len pixely, ale smrť bude veľmi skutočná, lebo výstroj im v reále usmaží mozog elektrinou. Pochváliť treba že aj napriek nízkemu rozpočtu a faktu že sa to celé odohráva v pár miestnostiach je vizuál prekvapivo OK a rýdzo funkčný. Samotná akcia je už na tom horšie, väčšina levelov sa vlastne odohrá len skratkovite s nejakým pif a puf a najviac sklamal ten kde je akože únik plynu a môžu sa používať len nože, čo je nakoniec využité len na jedno jediné zapichnutie, naviac od chrbta. Napriek tomu je to fajn napínavé, k čomu sa neskôr pridá aj motív časovanej bomby ktorá má odpáliť budovu. Postavy mi neprišli až tak retardované, skôr zamrzelo všetko to predvídateľné klišé typu dvaja zranený ale len jedna lekárnička ( na liečenie virtuálnych zranení sa tu používa klasická strieľačková metóda ) či maník z ktorého sa vylúpne pekný hajzel idúci hanebné sólo cez mŕtvoly ostatných. Najvtipnejšie na tom boli tie scény kde herci nešikovne imitovali akože sa pokúšajú dať dolu helmy čo nechcú pustiť ( a srandovne hulákajúci virtuálny seržant im to dá kruto zožrať, to bol dobrý nápad ) No a finále s odhalením organizátora celej akcie podľa mňa vôbec nedávalo zmysel. Napriek jasným nedostatkom to nebola nuda, dobrá atmosféra a chladná synťáková hudba tomu dávala solídny nádych permanentnej melanchólie. ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Videopočítačová hra s prvky reality. POZOR SPOILERY Samozřejmě sice s vymoženostmi jako rychle uzdravující lékárnička, jeden zásah = smrt, apod. Avšak film postrádal hlubší myšlenku. Např. proč a kdo uskutečnil tento experiment, zda to bylo poprvé či už to takhle běží několik dlouhých let. Zda na základě toho budou vyvíjet nový druh zbraní. Nebo aspoň nějaký hlubší význam celého filmu a ne pouhé vyprávění, co už jsme víceméně viděli v mnoha filmech. Uvěřitelný padouch v týmu, s tím se spíš vždycky počítá. Ale nelogické chování některých postav snímek znehodnocuje, např. dívka, která není Lucy, zprvu netuší, o čem to je, očividně nehraje střílečky, pak se postaví na nohy a umí i natáhnout bez problémů. Mučení osoby, aniž by si zkontrolovali, zda není skutečná. Použití lékárničky k ukončení hry a neplazit se k druhému zraněnému. Nakonec třešnička na dortu jako výstřel do vzduchu jedna věta na začátku "takový experiment by nemohl fungovat bez asistence v něm" se po hodině a půl konečně dostane ke slovu... ()

Reklama

RomaS 

všechny recenze uživatele

Dominanta tohoto filmu je neotřelý nápad. Žádná komplikovaná akce ani triky, pouze jednoduchost. Je to sen každého hráče akčních her, zažít něco podobného pouze s nepatrným rozdílem, zůstat do konce hry naživu. Na druhou stranu s pocitem neohroženosti by nešlo zažít stejné pocity. To už se ale dostávám někam jinam. Jednoduchost a nápad byly to hlavní, ale jediné proč se dívat. Jak je ale bohužel běžné, postavy se často chovaly nereálně až stupidně. Některé proměny charakteru byly do očí bijící. A hlavně ten neuvěřitelný konec, co dokáže přeživší postava. The Call Up bych támaticky přirovnal k takovému komornímu nízkorozpočtovému Gameru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma možná není nijak objevné, ale mě to bavilo. Díky tomu, že se hráči neúčastní nějaké sofistikované hry, ale obyčejné střílečky, má film celkem solidní tempo, novum v podobě přepínání z virtuální reality do herní místnosti mě bavilo a postavy, byť poněkud klišoidní, byly výborně zahrané neokoukanými herci. Fajn béčko a další z povedených debutů. 75% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Další snímek, který sice nijak neoplývá zázračným rozpočtem, ale já se u něj bavil královsky. Prvních pár minut se nic moc neděje a sám jsem si vyjmenovával důvody, proč jsem si tento film vybral. Ale pak se to rozjelo. Důležitý faktor, který se vydařil, byl perfektní nápad. Ten se režisérům podařil zrealizovat na poměry filmu obstojně. Kdo má rád akční scény, přijde si zde na své. Mně se ale než samotné přestřelky líbily scény, kdy přišel generál a vždy prohodil nějaká moudra. Tyto scény byly k nezaplacení. Herci podle mě obstáli docela dobře. A konec ? Ten byl neočekávaný a skvělý. To si všechny hollywoodské filmy nemohou říct. Za mě dávám 80 % ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama