Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nečekaná smrt dcery je tragickou událostí, ze které se dlouho a bolestně vzpamatovávají rodiče i bývalý nastávající Joe. S každým koncem však přichází i nový začátek...  Mladík Joe Nast uprostřed plánů na svatbu ztrácí to nejcenější - svou snoubenku a s ní všechny své plány a sny. Po její tragické smrti se přesto rozhodne stát se skvělým zetěm jejím rodičům Benovi a JoJo Flossovým, pro které zůstal po smrti jejich dcery "tím jediným na světě". Když ale náhle vstoupí do jeho života jiná žena, musí se nějak vypořádat se svým nechtěným citem i rolí, kterou si před tím zvolil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

golfista 

všechny recenze uživatele

Brad Silberling mě ze začátku ne a ne vtáhnout do děje. Pak jsem ale najednou zjistil, že se nemůžu odtrhnout a celkový dojem už se ke konci jenom vylepšoval. Film se výrazně opírá o herecké výkony. Susan Sarandon jako vždy skvělá, Dustin Hoffmanan jako "za mlada", ale skvělý je také Jake Gyllenhaal, který zazářil už v "Říjnovém nebi". Celkový dojem se mi ustálil kolem 70% - příjemný film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus uplakaný jak fotbalisti po porážce. Ovšem Ellen Pompeo mě hodně zaujala a to i když kolem ní se to hemžilo velkými herci. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chápu všechny výtky, které mohou být namířeny proti uplakaným dramatům, ale právě tahle ujetá míle, ať už půlnoční nebo jiná, přesně spadá do žánru, který mám tak rád. Někdy posmutnělí, někdy bezstarostní lidé na maloměstě, křížící se životní cesty, osudová setkání, rozhodnutí a lásky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Choď." Báseň Brada Silberlinga pre herečku Rebeccu Schaefer, jeho priateľku, ktorú koncom 80. rokov zastrelil jej šialený fanúšik.Výborné herecké výkony Sarandon-Hoffman-Gyllenhaal-Pompeo, melancholická a pritom zvláštne veselá atmosféra, úžasná scéna pohrebu a krásny koniec. Najcivilnejší a pritom najlepší Bradov film (áno, vrátane nežného Mesta anjelov). Každou reprízou ho mám radšej, i preto zvyšujem z 80% na plnú stovku, lebo je to, ako hovorí don Corleone, osobné. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ježiš, tohle je fakt krásný! Trošku mi to připomělo LEDOVOU BOUŘI. Příjemní herci a prostředí, decentní příběh a parádní soundtrack. Trošku mě mrzí spíš průměrný hodnocení filmu ... Tohle DOPORUČUJU. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byla bych ráda, abys žil v celibátu, ale netrvám na tom." Tak to by asi chtěly všechny matky zavražděných dívek po jejich přítelích, ale po stopě Joeova pižma se již vydaly zástupy místních slečen, takže to nebude tak snadné. Já se tedy přiznám, že mě moc nebavilo sledovat vyrovnání se s tragédií, rozhoupání se k upřímnosti ani soudní proces, protože nic z toho nedisponovalo svižným tempem, zábavností a vlastně ani přesvědčivé dramatické scény do mého diváckého sektoru nedorazily. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V poslední době pořád narážim na nějaký romantický a vztahový filmy, přestože tento žánr vůbec nevyhledávám. Film Půlnoční míle mě ale docela potěšil. Ze začátku jsem si myslel, že se mi to asi líbit nebude a uvažoval jsem o tom, že to vypnu, ale nakonec jsem byl rád, že jsem to neudělal. Dustin Hoffman a Susan Sarandon jsou tradičně výborný. Jake Gyllenhaal dřív dostával zajímavý role a svym výkonem taky nezklamal. Škoda, že teď se pohybuje spíš v béčkovejch vodách... Jinak na mě docela zapůsobila celková atmosféra filmu. 75% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Vybavím si několik filmů, které mi Půlnoční míle svou povahou připomíná. Deprese, kam se podíváš, a tak komorní, že je to už jenom krůček k tomu, aby to jednoduše byla "pouze" divadelní hra, a k tomu herecký souboj mezi veterány a slibnými bývalými dětskými herci. Půlnoční míle naštěstí nepatří k těm příspěvkům tohoto žánru, které se přehnaně fixují na předhánění v tom, kdo bude nejvíc-škálově-emocionální a nejvíc-od-šepotu-ke-řvaní-smutný, ačkoliv některé monology od Hoffmana a Sarandon k tomu mírně směřují, ale jenom mírně. A hlavně, hlavně se mi líbí, jak Silberling chytře dávkuje informace, aby v poměrně staticky vybudované premise stejně vytvořil pohyb a změnu pro nás pro diváky a hmatatelný osobnostní vývoj pro své hrdiny. Není to film, který by v základech otřásal mými pocity ohledně lidského truchlení, ale oceňuji, že je ve své skromnosti udělaný pořádně. (P.S.: Ellen Pompeo je tu absolutně překrásná.) ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento snímek sledovala, velmi se mi líbil a uvažovala jsem o 4*. No ale už druhý den jsem pomalu nevěděla, o čem že to vlastně byl. To je velká škoda "Moonlight Mile". Děj je příliš poklidný a byť je to drama, je chudý na kolizi i krizi, takže se brzo vypaří z hlavy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné rodinné drama, ve kterém manželé Flossovi přicházejí o jedinou dceru, která měla krátce před svatbou s milým chlapíkem Joem. Oba však rodičům zatajili, že se tři dny před dceřinou smrtí rozešli. Film (který je výpovědí osobních tragických zážitků režiséra Silberlinga) zdobí zejména herecké trio, v čele s talentovaným Jakem Gyllenhaalem, mladíkem ocitnuvším se v groteskním dilematu. Režisér šetří sentimentem, místy chybí spád, určité situace (například smutek po ztrátě dítěte) však působí tlumeně a oslabují realičnost celého snímku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie príliš záživná snímka, vlastnia takmer nudná, dominuje mu len hviezdne obsadenie, avšak dá sa povedať v tej dobe trochu zhasujúcich hviezd. Ale rozbieha sa tu kariéra Jakea Gyllenhaala a zrejme aj Ellen Pompeo. Film ma nie a nie vtiahnuť do deja a ja som od samej nudy zaspával v posteli. Po vyše pol roku od pozretia si nevybavujem skoro žiadnu scénku z filmu, takže u mňa len za 2 hviezdy, za obsadenie. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Je to přesně můj šálek čaje. Takové filmy mám rád. Skvěle obsazeno, výborná hudba, zajímavý příběh, který vlastně není příběh, ale jen pohled na část života určitých postav, jemný humor, přiměřená romantika a všudypřítomná posmutnělá nálada! Je to prostě takový ten film, který zahřeje. Civilní, melancholický!....Silberlingovo vyjádření památky své přítelkyni, která zemřela podobně zbytečným způsobem, jako snoubenka filmového hrdiny. Do jaké míry je Gylenhallova postava autobiografická, to můžu jen hádat. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, čakal som niečo lepšie, a hlavne melodramatickejšie. Námet ma síce oslovil, no scenár sa s načrtnutou myšlienkou pohral len veľmi voľne a vláčne. Dejová linka mi preto na niekoľkých miestach prišla zbytočne naťahovaná ako žuvačka alebo som mal pocit "hluchého" miesta. Nemalo to žiadnu emočnú iskru ani melodramatický náboj, ktorý by dokázal po celý čas udržať moju pozornosť v stave stopercentnej bdelosti. Nedajú sa však uprieť fantastické, charizmatické herecké výkony (najmä S. Sarandon bola výborná) a pekná hudba. Priemer. 60/100 ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nenudiaci zaujímavý pohľad na časť života jednej obyčajnej rodiny po tragickej smrti ich jedinej dcéry s výborným hereckým obsadením. Fajn. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Zase plačem. Toto bol jeden krásny film, pri ktorom mňa zaujala najmä hudba, herci v hlavných úlohách, lebo boli dokonalý a to všetci potom práca s kamerou bola tiež veľmi pekná.Moonlight Mile je jeden z filmov, pri ktorom si uvedomíte, že si treba vážiť, čo máte lebo neviete kedy to môže odísť, a to myslím hocičo. čo by som dodala? Iba jedna vec mi vadila a to, že bol dej veľmi predpokladateľný, čo sa od romantických filmov očakáva, lenže keď máte k dispozícii takých skvelých hercov a výborný scenár dalo by sa to zariadiť aj s naň dajakým prekvapením na konci. Prekvapenie sa nekonalo ale aj tak si myslím, že je to silný nadpriemer 85% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zemřela dcera a do hrobu dána, rodiče po ní zůstali. Rodiče a snoubenec (a pomstychtivá prokurátorka). Není to ale žádná deprese o truchlení, nýbrž citlivě natočený příběh o takové netradiční skoro-rodině. Dustin Hoffman a Susan Sarandon jsou tradičně skvělí, ale hlavní postavou zůstává Jake Gyllenhaal. A pověsti jednoho z nejtalentovanějších mladých herců současnosti dostál (70%). ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsadenie, fantastická muzika a celkom zaujímavý príbeh. Reakcia rodičov na smrť ich dcéry dosť zvláštna, ale kto som ja, aby som ich súdila. Takisto Joseph sa dostal do celkom ošemetnej situácie, ale zvládol to. Rozbeh filmu vlažný, ale s blížiacim sa koncom ma začal baviť ... myslím, že Brad vedel čo píše a čo točí. 3,5* ()

Reklama

Reklama