Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (642)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Arty grindhouse, který svým pomalým tempem a lidským křižníkem Vincem Vaughnem drtí lebky. Extrémně precizně vybudované napětí a režijně bravurně zvládnutý přeskok od realistického úvodu až k důsledně béčkovému finále v prostředí sklepního pekla pro zvané psychopaty. Feat. boží camea pro žabí oči Udo Kiera a verbální mráz Franka Melameda. Prostě portrét světa, který nezná slitování, s žiletkovými konturami. Bradley Thomas je nejtvrdší a nejchladnokrevnější zmrd na trhu s utrpením. North of OK, south of cancer. V mým ideálním světě vyhrávají ceny za režii na velkých festivalech lidi jako S. Craig Zahler. Protože, božínku, todle je INOVATIVNÍ kopačka do rypáku, režijní masterclass, přitom žánrovka, která si mě vodila za rypák od první vteřiny. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ako demonštráciu hodnôt patriotizmu a otcovstva to považovať takmer nedokážem, pretože je ťažko predstaviteľné, že takýto človek chodí na zemi. Skôr film vyvoláva danú otázku: Dokáže človek pre svoje postoje a emócie kráčať smerom k peklu? --- Vôbec nechápem, kde zo seba toto Vince Vaughn vymačkal, ale pre mňa jeden z výkonov roku. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Brawl in Cell Block 99 je jeden z najlepších snímkov čo som v poslednej dobe videl. Jedná sa o abstraktne násilnú snímku, v ktorej jeden maniak láme na kusy celú bandu nepriateľov. Niečo tak chlapského už bolo dlho potreba a navyše je tento film prvotriednym prírastkom do žánru - väzenských - snímkov. Vince Vaughn je v hlavnej úlohe dokonalý a jeho výkon by bol pokojne hodný Oscara. Ako zaškatuľkovaný komik to má vo filmovej brandži ťažké. Je to ale obrovská škoda! Film má cez dve hodiny a aj to mi prišlo vo výsledku sakra málo. Ja som si túto špinavú a brutálnu jazdu užíval každú minútu. Všetko to pôsobilo veľmi reálne čomu dopomohla zvláštna kamera, podarené pästné súboje a gore, ktoré sú typické pre Zählera. Pre mňa jeden z najlepších snímkov roku 2017. Výborný Vaughn a geniálny Zähler, ktorý sa pre tento biják narodil. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběh lampse a Bloku 99 aneb Jak uznání přechází v úžas. Co na tom, že se jedná o "pokleslý", až abstraktně násilný snímek, v němž jeden maník láme na kusy celou bandu nepřátel... Blok 99 je ojedinělou, nepředvídatelnou a brutálně gradující alternativou nadutých grindhouse žánrovek, v níž má hlavní hrdina mnohem blíže k obyčejnému člověku a styl napodobuje jeho vývoj nejprve strohostí a minimalismem, postupně užitím až surreálného prostředí a detailně snímaným násilím, které se stává jediným možným východiskem. A ústí do emocionálního závěru, který vás sejme. Výborný Vaughn a geniální Zahler, který se pro tenhle biják narodil. Mám takový pocit, že až budoucí divácké generace povedou debatu o kultovních filmech z počátku tohoto století, tahle bezprecedentní zabíjačka bude okupovat přední příčky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Radši budu vyrábět růžový dětský botičky než bezdůvodně mlátit lidi." Každej má nějaký předsevzetí. Já jsem si třeba myslel, že si Blok 99 užiju. Taky jsem se mýlil, stejně jako hrdina Bradley se svou poklidnou pětiletkou v base. Místo toho jsem první půlku filmu umíral nudou, ale pak začali vzduchem poletovat dozorci a to už zábavu docela připomínalo. Jen to dlouho trvalo a s každou další rozšlápnutou hlavou bylo jasnější, že touhle krvavou řekou se k rodinnýmu hepáči brodí jen velmi obtížně. Ale ono je to jedno, protože já drogovýmu dealerovi stejně neumím fandit. Ani tomu hodnýmu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Když Bradley Thomas (Vince Vaughn) ve vězení mluví s Placid Manem (Udo Kier), tak má nejprve zakrvácený obvaz na levé ruce, ve které drží sluchátko, v další scéně zakrvácený není a v následující je opět zakrvácený. (VášaVF)
  • Keď Bradley (Vince Vaughn) vyjde počas prestrelky z vody, jeho hlava a oblečenie sú suché. (Arsenal83)
  • Poté, co Bradley (Vince Vaughn) zabije bachaře Wilsona (Tom Guiry), nechá ho ležet mrtvého v jeho cele. Ovšem když se poté do cely vrátí s Eleazarem (Dion Mucciacito), nikde bachařovo tělo v cele neleží. (Timak)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama