Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľa rečí pre nič. Film má pár miest, kde vyzerá, že sa nám snaží niečo múdre a poučné povedať, povedať zároveň aj niečo z väzenského života. Snaží je však správne slovo, lebo bola to len snaha, film ako taký je celkovo slabota, ktorý mi prešiel akoby sa nič nestalo a akoby to trvalo len pár minút. Samotný box bola slabota, vlastne v tomto filme nie je nič veľmi zaujímavé, zostáva pre mňa nepochopený, černošské rozmýšľanie išlo pomimo mňa. Netúžim to znova vidieť. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál tento film měl, ale režijní prací Waltera Hilla se vše rozpadlo a nic zde nefunguje jak by mělo. Čekal jsem aspoň nějakou tréninkovou přípravu na zápas, která by mě motivovala jak při sledování Rockyho, ale ničeho takového jsem se nedočkal. Vcelku hvězdné obsazení je zde k ničemu, jelikož většinou herci hrají velké kulové a Wesley Snipes mě s párátkem v puse neuvěřitelně rozčiloval. Nejvíce jsem se těšil na závěrečný souboj Snipes vs Rhames, ale jen s nudou jsem sledoval nezáživný boxerský souboj, který byl nejen špatně nasnímaný, ale i zahraný. Postavy nedostaly tolik prostoru, abych ten zápas nějak prožíval, tak jsem jen sledoval emočně nulový závěrečný souboj, kde mě chyběly napuchlé oči, otekliny a stříkající pot při úderu atd. atd…. Nejvíce mě potěšila účast Petera Falka… Mé hodnocení 1,5 hvězdičky… ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od svých následovníků solidně napsaný scénář. Zvláště postavy působí použitelně a nejsou to vyslovené karikatury jako v druhém a obzvláště třetím díle. Dobré je, že chybí vyslovený záporák, fandit se dá s trochou snahy oboum (a nebo nikomu). Box ve filmu je podle mě docela nuda, a ikdyž není zdaleka tak příšerný jako třeba v Rockym (to není asi nic), moc záživné to pro mě nebylo - každopádně kromě finální bitky tu stejně boje žádné nejsou, ale příběh to s přimhouřením obou ok utáhne sám. Potěší Peter Falk. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Není divu, že u toho filmu usínáme. Hodně špatný začátek, který dokázal inspirovat jiné na tisíckrát lepší pokračování. To mi nejde do hlavy. Za 1. Ve filmu se na vše dívají černobíle. To samá diskriminace, a mistr světa v Těžký váze. A nakope fašounovy prdel. Děs. Do toho absolutně příšerná černá hudba. Za 2. Pan "Ranař" Chambers je normální idiot. Arogance nezná konce. A navíc mi vůbec neseděl. Tento díl bych absolutně vymazal a nebo přejmenoval. Poněvadž v pokračování byl George Chambers o mnoho stupňů výš. Ve všech směrech. Za 3. Kam se poděla akce? Napětí? Téměř třičtvrtě filmu se jen žvaní o hovadinách a kraluje tomu Colombo na smrtelný posteli. Chabá parodie na Rockyho. Ach jo. Jsem překrmený těmi opakovanými výrazy. Příšerně laciný děj. Film jsem nechal hrát jen ze zvědavosti. Jinak bych už to dávno vypnul. Přemýšlím mezi jednou a nebe dvouma hvězdama. A to jen za alespoň nějakou akci. Ale spíš se přikloním na jednu. A to proto, že v tomhle filmu nejen že bylo víc špatného než dobrého, ale i víc černého než bílého. Na multikulturní filmy už jsem zvyklý. Jenže tady je to předimenzovaná černými, jejich trapnou hudbou a tou jejich diskriminací. 30% ()

Death 

všechny recenze uživatele

Uprimne cekal jsem nejake totalne debilni becko o boxu. Realita byla ale trochu jina. Kupodivu mi scenar neprisel zas tak strasny jak se muze na prvni pohled zdat a zvlast v zaveru sem si film docela uzival. Jasne s takovou latkou to mohlo byt i lepsi, ale me to celkem uspokojilo. Pro fanousky boxu asi zklamani, ale pro me je to celkem slusna, i kdyz misty trochu nudna, podivana. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Wesley Snipes (Monroe Hutchen) přistoupil na požadavek studia Miramax a svoji roli charakterního boxera pojal tak, aby byla divákům sympatičtější. (Conspi)
  • Názov sa zobrazí na obrazovke štyrikrát v priebehu celého filmu. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo v dvoch skutočných väzniciach v Nevade. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama