Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušné boxerské/vězeňské drama si zakládalo na drsném (hiphopovém) prostředí nápravného zařízení, kde se proti sobě postavili dlouholetý neporažený "uvnitř" versus arogantní nově příchozí, skutečný šampión "venku". Finální zápas nepostrádal grády ani napětí, jen jaksi nebylo komu vyloženě fandit, jelikož scénář sympatie k soupeřům (stejně jako jejich šance) rozložil fifty-fifty. Oni také ve výsledku zvítězili oba. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Keď sa raz boxerská Superstar dostane do lochu, jediná možnosť ako si získať rešpekt je zmerať si pipik s miestnym alfa samcom, ktorý si svoj rešpekt musel tvrdo vydrieť. Hlavným kameňom úrazu je nalinajkovaný dej a nedotiahnuté postavy. Žiadna z postáv neponúka natoľko emotívny príbeh aby ste s ňou mohli súcitiť či naopak. V tomto neemotívnom šume vychádza celá zápletka s finálnym súbojom úplne do sračiek. Nepomáha tomu ani Wesley Snipes ktorý je hlavným ťahákom celého filmu. Nezostáva nič iné iba sa tešiť na ďalšie pokračovanie. 56% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Walter Hill sice svým charakteristickým vizuálním stylem, zde navíc aktualizovaným o videoklipovou a reportážní dynamiku, se může snažit sebevíc, ale bohužel scénář a postavy mu nedávají moc s čím pracovat. První Undisputed tak získává zásluhu pouze jako start franšízy, kterou museli dostat do rukou direct-to-video řemeslníci, aby z ní vytěžili to, co padlé hvězdy žánru nedokázali zrealizovat, a sice pořádnou brakovou arénovku, která se vykašle na rádoby drobnokresby charakterů a naopak nabídne divákům pořádnou fyzickou akci. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

To je škody! S takovym kvalitnim scénářem a hercema se to snad ani podělat nedá. Ale Walter Hill dokázal, že jo. Udělal z toho béčkovou vězeňskou řežbu, kde se občas objevil trapnej moment nebo záběr, ze kterýho bolely oči. Příběh byl jasnej už od začátku a celkově to nebylo nic, z čeho bych byl nadšenej ještě 14 dní. Další části budou očividně lepší. Tim pádem jsem na tohle ani vejrat nemusel, ale nerad koukám na trilogie bez zkouknutí všech dílů. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slušná akčná dráma so zaujímavým hereckým obsadením. Ale Snipesa hravo dáva dole Rhames, ktorý ako by sa tv tej roli našiel. Falk buď už bral vtedy všetko, alebo poriadne klesol. Inak si to neviem vysvetliť. Boxérske súboje sú na úrovni, aj keď je ešte vždy jasne vidno rozdiel medzi filmom a reálom. Krytie rukavicami existuje iba v malej miere a súperi sa takmer vždy zasiahnu. Akýto protipól oproti reálu, kde krytie je na prvom mieste a polocica úderov letí mimo. Ale oproti minulosti je to aj tak znateľný posun vpred. Záver je predvídateľný vďaka samotnému názvu, preto by som radšej volil názov 'Neporazený', nie 'Neporaziteľný'. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Wesley Snipes (Monroe Hutchen) přistoupil na požadavek studia Miramax a svoji roli charakterního boxera pojal tak, aby byla divákům sympatičtější. (Conspi)
  • Názov sa zobrazí na obrazovke štyrikrát v priebehu celého filmu. (m.a.t.o.)
  • Snipes sa pripravoval na svoju úlohu s trénerom boxu Emanuelom Stewardom, ktorý v minulosti trénoval Thomasa Hearnsa a Lennoxa Lewisa. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama