Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Recenze (184)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jaký pocit ve mně převládl po skončení filmu? Vztek! Vztek z toho, že režisér Walter Hill velmi slibnou látku odfálknul jak se dalo. Jistě scénáristi si příběh vycucali asi z prstu, protože jeho originalita zůstala někde v nedohlednu. Ale aby v tak uboze krátkém filmu (hodina a půl), byly pouze dva boxerské zápasy (pokud nepočítám retro vzpomínky na slavné boxery, které jsou trapným pokusem o originalitu), tak to už je opravdu co povědět. Film je vlastně o ničem. Režisér jej vypráví nezaujatě, bez emoce, bez citu a hlavně příšerně nudně. Přitom ten námět tolik sliboval... Ving Rhames přehrává jako o život, jeho namachrovaný frajer je úplně mimo, zato Wesley Snipes je jeho dokonalým protipolém a Peter Falk mi přišel lehce komikcký, ale sympatický. Neporazitelný je nudnou slátaninou, která nepotěší nikoho. Fanoušci boxu budou zklamáni z malého procenta zápasů a fanoušci filmu budou plakat nad ofláknutým filmařským řemeslem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $12,764,657Tržby Celosvetovo $15,220,548║ Ploché a nevýrazné absolútne vo všetkom, príbeh je proste tuctová nuda, bez jedinej zaujímavej postavy, štýlom prevedenia film nevyznie viac ako lacná televízna produkcia a dokonca ani súboje nestoja za nič. /25%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stanley Clarke:1. Undisputed - Cash Money Millionaires [3:48] ,2. We Drop It - Big Tymers [3:59] ,3. Let Me Ride - Trick Daddy/Rick Ross [3:50] ,4. Real Talk - Lil Wayne [3:46] ,5. How Did I - Carl Thomas [4:23] ,6. Hungry - Bubba Sparxx [4:05] ,7. Everyday - Mikkey [3:43] ,8. Shorty Down - Teena Marie [3:35] ,9. So Gangsta - Gilly/Major Figgas [4:05] ,10. Ride Together - Boo & Gotti/Baby Da #1 Stunna [3:27] ,11. I Walk It - Stone, Gilly & Lac [3:56] ,12. Think About You (Looking Through the Window) - TQ [4:18] ,13. If You Didn't Know By Now - Erick Sermon [2:51] ,14. Que La Cosa - Petey Pablo [3:33] ,15. Go Hard - Benzino [3:59] ,16. Daddy's Little Girl - Cristina [4:11] ,17. Bout My Paper - Babby Da #1 Stunna [3:58] ,18. Time Has Come Today - The T-Players [3:24] ,19. In Here - The BEC [3:36] ,20. If U Wanna Know - Universal & the BEC [3:36] ,21. Man Up - The Result [3:31], ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Walter Hill sice svým charakteristickým vizuálním stylem, zde navíc aktualizovaným o videoklipovou a reportážní dynamiku, se může snažit sebevíc, ale bohužel scénář a postavy mu nedávají moc s čím pracovat. První Undisputed tak získává zásluhu pouze jako start franšízy, kterou museli dostat do rukou direct-to-video řemeslníci, aby z ní vytěžili to, co padlé hvězdy žánru nedokázali zrealizovat, a sice pořádnou brakovou arénovku, která se vykašle na rádoby drobnokresby charakterů a naopak nabídne divákům pořádnou fyzickou akci. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak strasny, jak jsem si podle pribehu myslel, ze bude. A Falk v jine roli nez Columbo je proste uzasnej. Skoda, ze tu neni vic boxerskejch zapasu, takle to je skoro furt jen okecavani, zarizovani a cekani na finalni zapas, kterej je celkem slusnej, ale presto nic tak extra, jak bych od dvou neporazitelnejch cekal. Proste takovej film co nenadchne, neurazi a u kteryho jsem se nenudil. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jsem první Undisputed přelouskal až po shlédnutí jeho dvou následovníků, moje hodnocení ale bude zcela objektivní a nezkreslené zmíněnými arénovými skvosty... Tohle je akční asi jako odpolední procházka po parku s babičkou, které pokročilá koxartróza stáhla rychlost chůze na 1,5 km/h. Nudné, bez spádu, dynamiky, akce. Spíše jen takové kočkování (povětšinou siláckými řečmi) dvou hlavních protagonistů. Místo zápasů nebo pořádných tréninkových metod a příprav (fakt mi nestačí čtyři přeskoky přes švihadlo a pět bouchnutí do hrušky) sledujeme, jak Monroe kamarádí s párátky a špejlemi a Chambers řeší svoje delikty. Finálový souboj s pofidérními pravidly pak pouze rozladěně zvedne obočí a vyloudí znuděný úšklebek. Vypadá to jako třívteřinová smyčka, co se pět minut v kuse opakuje. Jediné výrazné pozitivum vidím v tom, že tato od akce okleštěná zbytečnost má (zatím) dvě pokračování, která jsou ve všem naprostým opakem. Díky bohu. 20 miliónů dolarů(rozpočet) ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pro někoho srdcovka, pro někoho velmi sportovně dobré zpracování, ale pro mě velmi nepovedené sportovní drama. Režijní křeslo Hilla byla nejspíš příčinou. Herecké obsazení vybral celkem dobře Snipes/Rhames/Falk je slušné, ale prostě to nefungovalo. Pokračování nechám do budoucna, i když je mi doporučeno. DVD mi leželo velmi dlouho na poličce a dlouho jsem projekt odkládal, mohl jsem to ještě nějakou dobu nechat ležet zaprášené. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej nápad vložit boxerský zápasy do věznice, ale už hůř zpracovanej, zase jak se dá očekávat se celej film zaměřuje jen na to jak a kdy se střetnou Wesley Snipes a Ving Rhames a když už se tak stane, tak to moc velká bomba neni, je to spíš průměrnej zápas s šíleným komentářem, teda nevim jestli je tak špatnej jenom v dabingu nebo i v původní verzi, ale tady je to fakt hrůza a dost to kazí celkovej dojem ze zápasu. Wesely Snipes je v roli boxera ještě celkem dobrej, i když to žádnej super boxer neni, ale Ving Rhames je jenom hromada svalů a vůbec to neumí, jenom chodí po ringu a sem a tam se zhoupne a pak pomalu bouchne a i ty rány nevypadaly moc přesvědčivě, zlatej Rocky. ale i tak to nebylo zas tak špatný jak to mohlo být, takže je to aspoň ten průměr ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Film o vězeňských zápasech v boxu, který kromě pár dobrých herců, nemá nic extra, čím by diváka dokázal přesvědčit o svých větších kvalitách. Zápas vězeňského mistra v boxu proti současnému mistrovi v těžké váze, který se ocitá se ve stejném vězení a jen regulérní zápas ukáže, kdo je skutečným mistrem. Horší 3* 50% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Walter Hill by si zasloužil pár facek, protože takhle zmrvenou režii jsem snad ještě nikdy neviděl. Samotná synopse snímku nabízí obrovský potenciál, který režisér jen tak odhazuje a pouští se do něj vlastní cestou. A to cestou velmi zoufalou. V první minutě jsem měl ještě radost, hrála příjemná hudba a zdálo se, že se bude jednat o moderní vězeňské drama ve stylu Rychle a zběsile, jenže to byl neuvěřitelný omyl. Za celou dobu se dočkáme jen jednoho pořádného boxerského zápasu, který je však neuvěřitelně nudný a nezajímavý, přesto že by se mělo jednat o vrchol filmu a několika nezajímavých flashbacků, které se stejně nakonec jeví jen jako úplně zbytečné. Škoda, škoda takhle promrhaný potenciál opravduu lituji. 40% [TOP 19/5 53%] ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dráma s Wesley Snipesom. Má veľmi dobrý príbeh z väzenského prostredia o skvelom a aj tak skromnom boxerovi odsúdenom na doživotie, ktorý vo väzenských zápasoch ešte nenašiel premožiteľa, ale do väzenia práve prichádza úradujúci majster sveta, ktorý cez svoju namyslenosť neverí, že môže byť niekto lepší než on a dáva to patrične najavo. A tak sa začne chystať veľkolepý zápas, v ktorom pre oboch pôjde o veľa. So spracovaním som spokojný, ako akčný film sa film snaží pôsobiť len minimálne, čo ale neprekáža, celkový nápad je výborný a navyše aj dej je po celý čas zaujímavý s dostatkom výborných prvkov a aj sledovanie namysleného boxera v danom prostredí je veľmi zaujímavé, takže sa je po celý čas rozhodne na čo pozerať. Akcie je tu málo, čo ale nevadí, keďže tu ide v prvom rade o príbeh, ale aj tak nie je zlá. Nachádzajú sa tu prakticky len dva boxerské zápasy, prvý hneď v úvode a hlavný záverečný, ktorý je dlhý a dobre podaný, len kamera v ňom mohla byť o niečo lepšia, hlavne zábery spoza mreží nie sú dobrý nápad, no svoj účel tento zápas určite splní a okrem nich ešte poteší aj niekoľko rýchlych zneškodnení väzňov zo strany namysleného boxera. Herecké obsadenie je výborné, hlavné duo Wesley Snipes a Ving Rhames je skvelé, obaja bez problémov ťahajú film a poteší aj viacero vedľajších postáv ako Michael Rooker, Wes Studi alebo Peter Falk. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak je to len obyčajná rutina, nič neurazí, ale ani nenadchne, takže nemám väčší problém. Síce mám radšej omnoho akčnejšie pokračovania, v ktorých box nahradia rozmanité bojové umenia, ale ani s týmto pôvodným filmom nemám žiadny problém, príbeh aj herci sú na tom veľmi dobre. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 72%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál tento film měl, ale režijní prací Waltera Hilla se vše rozpadlo a nic zde nefunguje jak by mělo. Čekal jsem aspoň nějakou tréninkovou přípravu na zápas, která by mě motivovala jak při sledování Rockyho, ale ničeho takového jsem se nedočkal. Vcelku hvězdné obsazení je zde k ničemu, jelikož většinou herci hrají velké kulové a Wesley Snipes mě s párátkem v puse neuvěřitelně rozčiloval. Nejvíce jsem se těšil na závěrečný souboj Snipes vs Rhames, ale jen s nudou jsem sledoval nezáživný boxerský souboj, který byl nejen špatně nasnímaný, ale i zahraný. Postavy nedostaly tolik prostoru, abych ten zápas nějak prožíval, tak jsem jen sledoval emočně nulový závěrečný souboj, kde mě chyběly napuchlé oči, otekliny a stříkající pot při úderu atd. atd…. Nejvíce mě potěšila účast Petera Falka… Mé hodnocení 1,5 hvězdičky… ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příběh je vyprávěn nudně, bez nápadu, bez dynamiky. Jediný kdo to drží nad vodou je Snipes, kterému tyhle role vyloženě sednou. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Údesne kravský film .... Tak naivne zahraný boxerský súboj som už dávno nevidel . Trápnosť nad trápnosť ..... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy z vězeňského či sportovního prostředí, leč "Neporazitelný" se hrubě nepovedl. Arogantní, bohatý, tlustý boxer, mistr světa, přijde za znásilnění do báně. Tam už 10 let sedí za vraždu jiný schopný boxer - ne až tolik arogantní, chudý a s pěkně vypracovanou postavou Wesleyho Snipese. A taky tam je zašitý Columbo, starý mafiánský boss, milovník boxu, co chce vidět zápas a tak ho jednoduše uspořádá. Jednomu účastníkovi slíbí svobodu (proč vůbec sedí v krimu mafián s takovým vlivem?), druhému peníze pro rodinu, ředitele umlčí nějakou tou výhrůžkou a už se dva afroameričani můžou pro potěchu taliánského geronta mydlit. Vrah má podporu kriminálníků, násilníka všichni svorně nesnáší, páč dává najevo, že je něco víc než obyčejný póvl. Mukli procítěně zapějí americkou hymnu, mač začíná a já povytahuji obočí: Wing Rhames měří 183 cm a váží přinejmenším 100 kilo (spíše víc), Snipes měří 175 cm a vážit může maximálně 80 kg, ovšem ve filmu jim přidělili 93 a 90 kg. No tak jo, divák je debil a Laurel s Hardym asi taky vážili zhruba stejně;-). Kdo kdy viděl nějaké boxerské utkání těžkých vah, musí se akorát chechtat: tito dva borci se bijí hlava-nehlava, prakticky bez krytu, ani to s nimi neotřese, neodletuje od nich pot, sliny a krev, neotečou - žádné škvírky místo očí, žádný zlomený nos, maximálně se ke konci objeví decentní troška krve. Jako obvykle je "ten dobrý" zpočátku bit, aby se v závěru vzedmul k drtivému knockoutu. Porážku jsem náfukovi přála a vítěz... no ten mi hladinu emocí nerozbouřil (ani nezčeřil). Celý film jsem sledovala absolutně vlažně, postavy nebyly přiblíženy, nešlo si nikoho oblíbit a jediným výraznějším pocitem byla averze vůči odpudivému sebevědomí mistra světa. Celou tuhle nudu doprovází rapová hudba, což taky není důvod pro kladné body. Co pochválit? Kamera ušla, herecké výkony nebyly úplně marné. Špatný box, špatná hudba, špatný příběh, špatný film. 35% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hromada slibných náznaků v rámci nápadu i provedení nemění nic na tom, že je tenhle film mrtvý stejně jako Snipesova kariéra. Peter Falk potěšil. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo jako sex, hróóóóóóóóóóóóóóóóóóóózně moc dlouhá pauza a sex. Akorát, že ve variaci box, hróóóóóóóóóóóóóóóóóóóózně moc dlouhá nuda a box. No a my všichni už přeci dávno víme, že kvůli hróóóóóóóóóóóóóóóóóóóózně moc dlouhým pauzám nesouložíme a kvůli hróóóóóóóóóóóóóóóóóóóózně moc dlouhé nudě nekoukáme na filmy. ()

Reklama

Reklama