Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dráma s Wesley Snipesom. Má veľmi dobrý príbeh z väzenského prostredia o skvelom a aj tak skromnom boxerovi odsúdenom na doživotie, ktorý vo väzenských zápasoch ešte nenašiel premožiteľa, ale do väzenia práve prichádza úradujúci majster sveta, ktorý cez svoju namyslenosť neverí, že môže byť niekto lepší než on a dáva to patrične najavo. A tak sa začne chystať veľkolepý zápas, v ktorom pre oboch pôjde o veľa. So spracovaním som spokojný, ako akčný film sa film snaží pôsobiť len minimálne, čo ale neprekáža, celkový nápad je výborný a navyše aj dej je po celý čas zaujímavý s dostatkom výborných prvkov a aj sledovanie namysleného boxera v danom prostredí je veľmi zaujímavé, takže sa je po celý čas rozhodne na čo pozerať. Akcie je tu málo, čo ale nevadí, keďže tu ide v prvom rade o príbeh, ale aj tak nie je zlá. Nachádzajú sa tu prakticky len dva boxerské zápasy, prvý hneď v úvode a hlavný záverečný, ktorý je dlhý a dobre podaný, len kamera v ňom mohla byť o niečo lepšia, hlavne zábery spoza mreží nie sú dobrý nápad, no svoj účel tento zápas určite splní a okrem nich ešte poteší aj niekoľko rýchlych zneškodnení väzňov zo strany namysleného boxera. Herecké obsadenie je výborné, hlavné duo Wesley Snipes a Ving Rhames je skvelé, obaja bez problémov ťahajú film a poteší aj viacero vedľajších postáv ako Michael Rooker, Wes Studi alebo Peter Falk. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak je to len obyčajná rutina, nič neurazí, ale ani nenadchne, takže nemám väčší problém. Síce mám radšej omnoho akčnejšie pokračovania, v ktorých box nahradia rozmanité bojové umenia, ale ani s týmto pôvodným filmom nemám žiadny problém, príbeh aj herci sú na tom veľmi dobre. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 72%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál tento film měl, ale režijní prací Waltera Hilla se vše rozpadlo a nic zde nefunguje jak by mělo. Čekal jsem aspoň nějakou tréninkovou přípravu na zápas, která by mě motivovala jak při sledování Rockyho, ale ničeho takového jsem se nedočkal. Vcelku hvězdné obsazení je zde k ničemu, jelikož většinou herci hrají velké kulové a Wesley Snipes mě s párátkem v puse neuvěřitelně rozčiloval. Nejvíce jsem se těšil na závěrečný souboj Snipes vs Rhames, ale jen s nudou jsem sledoval nezáživný boxerský souboj, který byl nejen špatně nasnímaný, ale i zahraný. Postavy nedostaly tolik prostoru, abych ten zápas nějak prožíval, tak jsem jen sledoval emočně nulový závěrečný souboj, kde mě chyběly napuchlé oči, otekliny a stříkající pot při úderu atd. atd…. Nejvíce mě potěšila účast Petera Falka… Mé hodnocení 1,5 hvězdičky… ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

NUDA !!! Za hlavní hvězdu filmu je pasován Wesley Snipes, ale mnohem výraznější postavu měl jeho boxerský protějšek Vig Rhames. Wesley tam jen tak tvrdácky párkrát pronesl že je správný chlap a dobrý boxer a v klidu na samotce čekal celý film na zápas. Pokud jsem teda v průběhu nějak na chvíly nezaspal tak tam byl jen jeden boxerský zápas a to až ve finále. Hodně špatně nasnímaný, bez napětí a bez emocí. Celkově hodnotímfilm jako odfláknuté nepovedené béčko kde jediným světlým momentem je přehrávající Ving Rhames v roli bývalého boxerského šampiona těžké váhy poslaného do vězení za znásilnění. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Walter Hill chcel vraj natocit film, ktory by bol hlavne o boxe a nie o nejakych dalsich motivoch, ktore pohanaju postavy v ich snazeni. To sa mu sice podarilo, ale nasledkom potlacenia vedlajsich motivov prakticky uplne eliminoval aj motivacie postav, vdaka comu vam je nakoniec uplne jedno, ktory z ustrednej dvojice vyhra zapas. Jeden z nich je namysleny chuj a druhy uzavrety introvert. Spolu bojuju iba preto, lebo si to vymyslel scenarista. Cely film som mal naviac pocit, ze ich hereckych predstavitelov na poslednu chvilu prehodili. Snipes by sa ovela viac hodil na toho namysleneho chuja a Rhames na premyslaveho introverta. Ale Hill mal iny nazor. Z dalsich postav zaujme uz len stary Peter Falk ako zabudlivy mafian, ktory cely zapas zorganizuje, lebo ma proste rad box. Bohuzial ani boxerske zapasy za vela nestoja. Nie su ani poriadne vygradovane a ani prilis prehladne natocene. Kamera ich furt snima z poza mrezi, takze som si ich prilis neuzil. Takze vysledkom je pravom zabudnuty podpriemerny boxersky film, ktoreho jedinym prinosom su fantasticke videopokracovania s legendarnym Boykom. 4/10. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Velikým plusem filmu je, že Wesley září v jeho nejlepší životní formě, je rychlej, mrštnej a pružnej, má neuvěřitelnou kondici a po právu se stal neporazitelným, dále že Ving Rhames předvedl jeho nejdrsnější a troufám si říct, že i nejlepší akční výkon za jeho kariéru a myslím si, že byl tvrdou konkurencí pana Snipese! Mínusem filmu je, že se 90 procent snímku domlouvá jeden zápas a díky tomu to na nudě hodně přidává. Chtělo to víc soubojů. Těšil jsem se tedy aspoň na ten vytouženej závěrečnej špíl a ten mě přišel na to dlouhý čekání dost mizernej. Kdyby si dnes Wesley a Rhames měli dát férovku, asi by už nebylo o čem diskutovat, pač Snipes bude z krimu určitě v běsné formě, tak jen doufám že mě potvrdí moje očekávání a předvede se v Expendables 3, pač já na něj z toho obsazení stopro nejvíc vsázím!!! Undisputed 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Wesley Snipes (Monroe Hutchen) přistoupil na požadavek studia Miramax a svoji roli charakterního boxera pojal tak, aby byla divákům sympatičtější. (Conspi)
  • Ving Rhames (George 'Iceman' Chambers) strávil dva roky přípravou na film pojednávajícím o boxerské legendě, v němž se nakonec neobjevil. Scénář filmu Neporazitelný se mu po předložení natolik zalíbil, že nabídku přijal a svůj kondiční trénink uzpůsobil nové roli. (Conspi)
  • Snipes sa pripravoval na svoju úlohu s trénerom boxu Emanuelom Stewardom, ktorý v minulosti trénoval Thomasa Hearnsa a Lennoxa Lewisa. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama