Reklama

Reklama

VOD (1)

Co se stane, když se vysokoškolská psychologická studie šokujícím způsobem zvrtne? V tomto napínavém psychologickém thrilleru natočeném podle skutečné události se Billy Crudup představuje v roli profesora Stanfordské univerzity Dr. Philipa Zimbarda, který v roce 1971 obsadil 24 dobrovolníků z řad studentů do rolí vězňů a dozorců v simulovaném vězení, aby zjistil, z čeho pramení zneužívání ve vězeňském systému. Výsledky ohromily svět, protože účastníci se během několika dní změnili ze středostavovských studentů v sadisty opojené mocí a submisivní oběti. Film, který získal dvě ocenění na festivalu Sundance, včetně ceny za nejlepší scénář, a na jehož vzniku se úzce podílel sám doktor Zimbardo, je mrazivý, napínavý thriller o temných stránkách moci a dopadech věznění. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Droid.Magnet

Droid.Magnet (hodnocení, recenze)

tvl dobra ukazka zrudnosti cloveka k cloveku....takhle se nechovaji ani realni vezensti dozorci k veznum.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

 (hodnocení, recenze)

Deryll

V podstatě stejný, protože oba filmy jsou založeny na stejné událost...

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Aaron.

Aaron. (hodnocení, recenze)

z traileru mi to přijde moc hollywoodské (všechny ty herecké projevy mi přišly umělé, což se mi říká těžko, protože většina z těch herců jsou moji oblíbenci)...třeba to nakonec nebude tak zlé, ale trailer mě moc neoslovil, zbytečné točení filmu, který byl natočen dobře

newirol

newirol (hodnocení, recenze)

Neviem čo tu všetci plačete ešte ste to ani nevideli, a trailer vyzera moc dobre...

JimWalker007

JimWalker007 (hodnocení, recenze)

Asi nie sú normálni alebo sú zhulení..určite sú natočené minimálne dve verzie na túto tému. Ako keby nebolo dosť iných námetov či dobrých románov...Koľko je dobrých sci-fi románov či detektívok čakajúcich na filmové spracovanie a oni točia dokola to isté.. 

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Xgeno

Xgeno (hodnocení, recenze)

Proč, řekněte mi proč se musí jeden námět už potolikátý opakopvat.

mischaaa

mischaaa (hodnocení, recenze)

Paul Dano, Ben McKenzie, Jesse Eisenberg a další... to obsazení je nanejvýš slibné, tak šup šup, těším se :'))

Morholt

Morholt (hodnocení, recenze)

A taky jako experiment z roku 2001. Dejme tomu, že bych ještě pochopil remaky po 30ti a více letech, ale tohle mi hlava nebere.

 (hodnocení, recenze)

Takže tohle bude úplně to samé jako The Experiment (2010).... jupí, jdu hodnotit! :) Akorát tohle bude Twilight verze, ne?

na příspěvěk reagoval Morholt

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Astu.

Astu. (hodnocení, recenze)

protože natáčení nebude stát skoro nic a ten experiment zná polovina světa

 (hodnocení, recenze)

Experiment (2001) a Experiment (2010), no a čeká nás zase to samé, akorát s jinými herci. Jsem zvědavý jen na Ryana Philippeho.

Hallam

Hallam (hodnocení, recenze)

Zatím nejnovější zpracování tématu je z roku 2010 s názvem THE EXPERIMENT. Hraje tam Adrien Brody (nikoli Adam), Cam Gigandet a jiní.

iamek

iamek (hodnocení, recenze)

McQuarrie měl točit i vězeňský Experiment, ale tam to nevyšlo kvůli penězům a nakonec ho nahradil Paul Sheuring.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

O tomhle "experimentu" jsem se dozvěděl asi před třemi lety a dost mě fascinoval. Jde o to, jak to režiser podá, to bude klíčové. McQuarrie celkem bez zkušeností, uvidíme.

Hallam

Hallam (hodnocení, recenze)

Roku 2009 vznikl dokumentární film Kena Musena a Philipa Zimbarda (vedoucího skutečného psychologického projektu) s názvem Tichá zuřivost: Stanfordský vezeňský experiment. Tento 50 minutový dokument je sestaven z nejen z rozhovorů s vedoucím projektu, ale i z autentického filmového materiálu. Psychologický experiment spočíval ve výběru 21 psychicky vyrovnaných jedinců, z nichž se jedna polovina transformovala do role dozorců a druhá do role vězňů. Projekt musel být náhle ukončen z důvodů nenadálých změn v chování zkoumaných subjektů. Tento dokument velmi doporučuji, Je neuvěřitelné, jak se za extrémních podmínek může lidské chování změnit. Raději nezkoušejte přemýšlet nad tím, jak byste se v takových situacích sami zachovali, protože to je většinou jen milosrdná lež.

hunty

hunty (hodnocení, recenze)

ne ne, od ty doby uz jsem na to narazil, ale zase zapomnel : ) neposouvaj tu premieru neustale ?

Ryan97

Ryan97 (hodnocení, recenze)

to vypada zajimave..docela fandim Benjaminu McKenziemu a doufam ze se to jemu a jeho mladym kolegum vyvede..

Reklama

Reklama