Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer 2
USA, 2017, 93 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Sofia Coppola

Předloha:

Thomas Cullinan (kniha)

Scénář:

Sofia Coppola, Irene Kamp (původní scénář) (více)

Hudba:

Laura Karpman
(další profese)

Dusno až k zalknutí. Tak lze nejlépe charakterizovat atmosféru v izolované dívčí internátní škole, kde se znenadání objeví muž. Jediný široko daleko. Za zdmi izolované dívčí školy zuří americká občanská válka, ale její studentky a učitelky probíhající konflikt neberou na vědomí. Dokud nezaklepe na jejich dveře. Těžce zraněného nepřátelského důstojníka Johna McBurneyho (Colin Farrell) se ujmou v aktu křesťanského milosrdenství, aby ho, hned jak se trochu postaví na nohy, vydaly „svým" vojákům jako válečného zajatce. Jenže John si postupně omotá kolem prstu nejen mladičké studentky v čele s krásnou Alicií (Elle Fanning), ale i jejich staropanenskou učitelku Edwinu (Kirsten Dunst) a především ředitelku školy (Nicole Kidman). Ve všech se díky němu probouzejí emoce, které ještě nebo už dlouho nezažily. O to jsou ničivější a nebezpečnější, protože John si neuvědomuje, že se ocitl uprostřed bitvy, která je strašlivější než všechny boje probíhající války. (CinemArt)

(více)

Diskuze

MIMI.kry

MIMI.kry (hodnocení, recenze)

majo25

Problém je, že procenta jsou zpočátku vysoká a postupně většinou rapidně klesají dolů, možná pro to, že na film jdou nejdříve nedočkavci a zvědavci, už dopředu fanoušci, které téma zajímá nebo například četli knižní předlohu, podle které byl film natočen a ti filmu nadržují. Ti tomu napálí vyšší procenta a ostatní to pak "napravují ". Viz. komenty typu: dal bych tomu více hvězd, líbilo se mi to, ale musím tomu tady srazit teplotu. (Například Svět podle Daliborka měl zpočátku nějakou dobu 92%! a dnes má pouze 65% a klesá to teď každým dnem. Podobných případů znám desítky). Jsou samozřejmě různé důvody, ale většinou % časem klesají. Takže se obávám, aby tomu tady taky časem "neklesla teplota", což se už ostatně stalo, film byl asi před dnem už v modrých číslech. Když film začíná kolem 70%-72%, pak  obvykle padá časem do průměru. A já třeba osobně jsem už pak ustáleným názorem ovlivněná a když se mi film líbí, ale je dlouhodobě v průměru či podprůměru, více váhám zda jít proti davu a dát tomu třeba 5 hvězd. Podle mě  je zrovna tohle film, o kterém se dá přemýšlet a ty červená čísla by si na rozdíl od nějakých béček zasloužil.

Uživatel Martino_S smazal svůj příspěvek.

MIMI.kry

MIMI.kry (hodnocení, recenze)

K 22.6. má film jen 71%, tedy jen lehký nadprůměr. To je Oklamaný opravdu tak slabším kouskem a nakonec skončí jen v modrých číslech? - Nevěřím a pořád ještě doufám v lepší (alespoň ten můj vlastní) zážitek. Ale ať už bude výsledek jakýkoli, osobně jsem za uvedení dramatu do kin s tímto námětem mnohem vděčnější než za nějaké pif-paf extrémní honičky v autech .:)

na příspěvěk reagoval majo25

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Na tento film jsem docela zvědavá. Uvidíme, jak se zdařil. Každopádně návštěva kina je u mě jasná.

J*A*S*M

J*A*S*M (hodnocení, recenze)

Bude v soutěži v Cannes. Nicole Kidman tak bude ve dvou soutěžních filmech - ještě v The Killing of a Sacred Deer od Lanthimose :)

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Je to remake Siegelovho Beguiled s Eastwoodom zo 70.tych rokov? Skvelý trailer to dosť pripomína.

na příspěvěk reagoval Rob Roy

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama