Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (797)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento film je ukázkou lásky režiséra do látky. Del Toro ukazuje, že není jen režisér Hellboye, ale spíš jeho matkou i otcem. Snaží se do něj vnést své i původní myšlenky(někdy chybně někdy trefně). Ve výsledku se to projeví naprosto zábavným koktejlem s výbornými hláškami, černým humorem, ne-dokonalými triky(což je i dobře a je to nahrazeno jejich počtem), dobrým scénářem, skvělým Hellboyem alias Ron Perlman alias Red Monkey :)) a v neposlední řadě skvělým složením comicsového světa. Roden nehraje na oscara, ale to po něm nikdo nechce (hraje lépe než v našich filmech, že by to bylo peněžitou motivací?) a i slušná hudba "terminatora" Beltraniho. Velmi osvěžující a stylem dokonale comicsová jízda. Čistých 5* to není, ale velmi silné a zábavné 4* rozhodně a jsem stále del Torovi velkorysosti, která dala Hellboyovi všechnu tu originalitu a krásu a udělala z něj pravou akční jízdu, která má styl. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Guillermo del Toro .. Velmi povedený comics movie.. Film začíná na více než 100% (ten malý Hellboy je "kouzelný":)), pak se to dlouho drží plus/mínus na 80%, ale ten konec - ten je na hloupých 55% (zvláště ta finální "příšera" je příšerná). Celkově ale pod **** nepůjdu, del Toro a hlavně Perlman mě velice překvapil! Uvidíme se v pekle... 75%. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Medzi komixovými adaptáciami to vidím niekde medzi Hulka a Daredevila, t.j. okolo 60-70% na X-Menov a Spidermana to žial ani cez tie svoje zrezané rohy nevidí. Film podľa mňa jednoznačne trpí absenciou poriadného záporňáka. Tak ako je dobro jasne definované a môžeme sa s ním citovo zviazať, tak zlo je tu tak akoby do počtu a ani vlastne nieje koho nenávidieť. A aby sa Hellboy celý film mlátil so psom a na konci s ... (nechcem spoilerovať, ale je to bieda) ? Ináč potešia efekty a aj Karel Roden, ktorý začína v Hollywoode vyfukovať všetky záporňácke role. Nepripomína vám Garyho Oldmana ? ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších komiksu, výborné prostředí, výprava a vizuály. GCI triky mi seděly, ale celkově mě film napoprvé tak nenadchnul, jako po dalších shlédnutích jsem přidal ze 3* na 4* a myslím, že zaslouženě, určitě je v ději pár slabších míst a pár chyb. Hodně vynahrazuje obsazení, hláškující Ron Perlman jako pekelný hoch, je jeden z nejlépe obsazených komikových hrdinů, Salma Blair – dobrý výkon, K.Roden nedostal moc prostoru, Sapiens… Jinak opět skvělé zpracování Del Tora, i díky jeho fantazii a maskám se strašně těším na druhý díl, který vypadá více podobný komisku, velkolepěji a jako pořádná jízda, akorát mě strašila v traileru „chobotnice z pod chodníku“ a její podle mě nepovedené zpracování – uvidím nakonec v samotném filmu. První díl – 7/10* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Del Toro měl tuhle látku opravdu rád a je to vidět. BOHUŽEL měl tudle látku rád až moc a nevěděl kdy přestat. Hodinu a půl se pořád někam honěj, a metaj jeden joke za druhým, a dalo by se říct, že je to fakt psina (něco jako prvních 20 minut SW III). Jenže pak se během poslední hodiny snaží najednou dát věcem hlubší smysl, všechno vysvětlit, dát dohromady, a film ztratí tempo, svižnost, i půvab. A ta finální chobotnice, tu sem fakt nepochopil. Nicméně díky první hodině a půl dávám ty 4 ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Režisér se k dokončení Hellboyova (Ron Perlman) vzhledu obrátil na maskérské studio Cinovation. "Hellboyův make-up nakonec sestával z obrovského množství latexu,“ vysvětluje maskér Matt Rose. "Museli jsme vymodelovat celý obličej, upilované rohy, hrudník a krk. Dolní ret, jsme udělali snímatelný, aby se Ron mohl v průběhu natáčení najíst." (Specs)
  • Modrou barvu plamenů, šlehajících z Liz, vymyslela sama její představitelka Selma Blair. (Aknah)
  • Předlohou pro scénář byl komiks "Sémě zkázy", ale pozorní diváci rozeznají ve filmu i různé prvky převzaté z "Pravé ruky zkázy", "Skříňky plné zla" a dalších krátkých příběhů. (imro)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama