Reklama

Reklama

VOD (1)

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Recenze (796)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hellboy je fajn. Má srdce, kúzlo, vtip, coolový šmrnc, fantasy rozmer a je z neho cítiť, že ho scenárista a režisér Guillermo del Toro robil s láskou. Napriek tomu ale nejde o jeho najlepší film. Akcie v ňom nie je dostatok a tá najdôležitejšia, finálna, je prekvapivo nenápaditá a narýchlo odbitá. Nehovoriac o absencii celkovej dynamiky a švihu filmu (v tom bol lepší Blade II), ktoré by podobnej komiksovke chýbať určite nemali. Ak, samozrejme, nie je podchytená dramatickejšou psychológiou (X-Men 2), čo Hellboy nie je. Del Toro ho totiž koncipoval ako čistú oddychovku stavajúcu na humore, sympatií hrdinov, škaredosti slizkých príšer a kúzelnej atmosféry "iného sveta". Schematicky v podstate len preplietol odpočinkové scény, v ktorých naši hrdinovia pobývajú v laboratóriu, so scénami, kedy vyrážajú za nepriateľmi a dávajú im na frak. A tieto dve roviny sa, nanešťastie, celé dve hodiny striedajú bez toho, aby sa niečo veľké riešilo a my sme boli v napätí, čo bude následovať ďalej. ***1/2 ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Ztěží se bráním nadšení, které je překvapivě schováno za tímto krystalicky čistým kvartetem hvězdiček. Trailery mě nijak nenadchly, o to víc jsem si užil výsledek, který jednoznačně stojí na dvou jménech - Guillermo Del Toro a Ron Perlman. Většinu smetany asi slízne Perlman, kterému pekelná maska sedla jako ulitá a trousí jednu božskou hlášku za druhou. Ale nebýt skvělého scénáře Del Tora, z něhož čiší obrovská láska k látce, správná fanouškovská zažranost a talent pro břitké a coolozní pecky comicsového střihu, mohl by se Perlman snažit sebevíc a bylo by to k ničemu. Takhle parádně prokreslenou postavou se může pochlubit málokterý hrdina ze stránek kreslených sešitů, jeden vtipný bonmot stíhá druhý a z každé scény je cítit láskyplná nadsázka, která dělá z Hellboye sypatickou a životnou postavu (skvělé žárlící scény, pohodářská namachrovanost i hlášky). Navíc Del Toro má jedinečný cit pro comicsovou atmosféru a skvělý timing akce, která když přijde (není ji moc, ale i samotný nácek s nožema za to stojí:-), nestačí na ní superlativy. Uvážím-li jak moc jsem se bavil, nejradši bych dal tomuhle ďáblíkovi kilo a už teď kupoval volňásky na premiéru dvojky. Bohužel jsou zde ale i některé neoddiskutovatelné zápory - jako nevýrazný Karel Roden, kolísající tempo a průměrné triky, kterých je sice vzhledem k rozpočtu slušná porce, ale v některých scénách nestojí za moc. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem neočekávala takřka nic, a dostalo se mi zábavné podívané plné výtečných hlášek, slušných akčních scén, dobrých hereckých výkonů a především výborné atmosféry. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Snímek je vším, co byste mohli žádat od popcornové zábavy – hrdina je sympaťák až na kost (z 90% zásluha obsazení Rona Perlmana, který se pro roli zřejmě narodil), sype jednu ultrasuchou hlášku za druhou, na každém rohu se válí tuny cool digitálních triků, dobře střižené akce a vše se odehrává v rámci divácky stravitelné stopáže. Okořeněn comicsovým pozadím, rozjíždí to navíc rohatý rudoch ve světle příjemné okultní atmosféry a příběhu, který se sice předlouhou inspiruje velice volně (bere si pouze postavy, základní motiv a kousek finále), ale na nabitý celovečerní trhák stačí s naprostým přehledem. Měl by se líbit všem, kterým sedí Del Torův režijní styl z Bladea 2 a zároveň si potrpí na nejednoznačné hrdiny s vlastní neujasněnou minulostí (a budoucností). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vizuálně poutavá, ale dějově poněkud přeplácaná oddychovka, která, vzhledem k předloze, měla na víc. Akční sekvence nic moc, humor se tu občas míjí účinkem a psychologizace del Torovi moc nejde. Hodně vynahrazuje vizuální stránka filmu, dost výrazná i přes průměrný rozpočet 60 milionů, obstojné triky (i když občas až příliš počítačově okaté) a zdařilé masky (Hellboy a hlavně Abe Sapien jsou prostě boží). Rodenovi scenář moc prostoru nedal, zato z Perlmana sálá chrisma na sto délek jeho čertovského ocasu. Naproti tomu je tu třeba hodně nevýrazná postava mladého agenta FBI, který se sice snaží zbalit Hellboyovu holku, ale jinak je tu úplně zbytečný. Celkově vzato film, který mně průměrně pobavil a po odchodu z kina ve mně nerezonoval. Uvidíme, co "dvojka". ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ty 4* jsou trochu slabší (vlastně přesně 70%), ale níž nepůjdu, když si vzpomenu čemu všemu jsem dala hvězdičky tři... Hellboy je ohromně cool postava, film je natočený krásně s nadhledem a s nadsázkou, takže mu ráda odpustím i spoustu logických chyb. Je vidět, že pan režisér točil látku ke které má hodně blízko, filmoval s očividnou radostí, vytvořil slušnou atmosféru a myslím že povedenou zábavu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trvalo to dlouho, ale nakonec si ke mně druhý nejsympatičtější rohatec světa (po Horned Reaperovi z Dungeon Keepera samozřejmě;)) našel cestu. A že to bylo shledání radostné, tak vám o tom teď budu chviličku vyprávět. Máte radost, že jo?:) Mignolův comics neznám a je mi to srdečně šumák, protože Del Toro s Perlmanem si především z červeného latexu vulkanizovaného modrým ohněm uplácali svoje vlastní X-Meny, minimálně co do kvality postav, výpravy a použité hudby. Žestě Marca Beltramiho a sem tam nějaká ta klasika, co může být lepšího pro vyprávění o osamělosti a bombastické záchraně světa?:) Karel Roden jako hlavní záporák plní svoji úlohu jen co se kolonky "vypadat cool" týká, protože scénář se s jeho postavou příliš nemaže a jeho dialogy jsou...no...dejme tomu, že jsem od něj čekal víc. Kdo mě ale totálně odrovnal, byla Selma Blair. Smutek a pak i nenávist v jejích očích, tak jak to bylo k vidění v Hellboyovi, na to se nezapomíná. Velkým plusem Hellboye jsou i další vedlejší nebo lépe řečeno ne úplně hlavní postavy, ať už jde o Sapiana nebo negativně charizmatického Kroenena či árijku s vypracovaným pozadím:) Těším se na druhý díl a doufám, že tentokrát si budu Perlmanovy hlášky moct užít v originále, neb jsou zatraceně cool:) 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně tu byl skvělý hlavní hrdina a také výborné "rozkreslení" psychologie jednotlivých postav. Na straně druhé pak překomplikovaný scénář, který se však ubírá zcela předvídatelnými zákrutami. Pokud jste viděli trailer na, asi budete čekat nonstop akční řežbu ve stylu Bladea, ale na to je zde příliš málo krve a "cool" akčních scén a zároveň příliš mnoho rádoby-psychologických motivů. Film tak nejvíc připomíná pacienta, trpícího schizofrénií, který se nedokáže rozhodnout zda je lepší svět v harmonii žijících monster, nebo svět plný nebezpečných šílenců, vyvolávajících spoustu akčních situací. Nezbývá tak, než doufat, že příště se pro jeden (nejlépe pro druhý) z těchto světů sám rozhodne a bude to naprostá bomba. 70% Zajímavé komentáře: Marigold, Rex Mundi, MIMIC, Amadeo, Death, Hansel ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ronu Perlmanovi uvěříte nejen hlášky, ale i "lidskost" jeho postavy, kterou jen podtrhuje Selma Blair či Jeffrey Tambor. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

I když dávám jen tři hvězdičky, je třeba to brát ode mě jako pochvalu, páč filmy podle komiksů ňák nežeru. Tenhle ale určitě patří mezi to lepší, co jsem z "komixáků" viděl (čestná výjimka je Batman, jehož první dva díly jsou nadstandartně dobré). Karel Roden dal své postavě patřičné charisma, skvělý ale byl Ron Perlman, který "udělal" asi polovinu kvality snímku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slovo "temnota" ke jménu režiséra Guillermo del Tora bezesporu patří. Hellboy je tedy tím právým, co ho mohlo vůbec kdy potkat. Mezi komiksovými vodami se sice už ohřál s Bladem, zdárně a úspěšně a tak na řadu přišel tenhle pekelník, který se s nikým nemazlí a co je hlavní má naprosto odzbrojující hlášky, které ještě dokonalejšímu Karlu Rodenovi nemálo zatopí. Málokdy můžu říct, že by se mi některá adaptace komiksu líbila. Tato je rozhodně vyjímkou. Ron Perlman, i když má zvláštní kostým, který výtvarníkům dal příšernou práci to na něj jen dostat ukázal, že zas tak vymyšlený není a ačkoliv vypadá zajímavě a hrůzostrašně, může se pochlubit tím, že právě on je tím pravým, který se do role Hellboye hodí a proto je tak skvělý. Parádní akční jízda, na kterou se s radostí opět podívám s tou pravou děsuplnou atmosférou, takovou jako takovýto film má mít. --- Tome, je to náš host, ne vězeň. - Váš host má skoro dva metry, je červenej, má ocas a platí ho vláda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $66miliónovTržby USA $59,623,958Tržby Celosvetovo $99,318,987║ Guillermo del Toro dokáže tvoriť fascinujúce svety, rovnako tak aj tvorov o akých sa nám ani len nesnívalo. Je to jeden z tých originálnejších comicsov, aj vďaka režisérovho vizionárstva v oblasti fantázie. /videl v kine: 85%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hellboy je komixová jízda přesně podle mého gusta. Disponuje ďábelsky temnou a místy zvrhle nechutnou atmosférou, humorem černým jak čerstvě zasypaný hrob a hrdinou tak sympaticky nesympatickým, že to dál nejde. Hlavní výhrou snímku Guillerma Del Tora je Ron Perlman, který svou maskovou kreací překonává vše, co jsem zatím v žánru komixových remaků viděl. Hellboy je hrdina s duší, který se nemusí vůči světu vymezovat tunami explozí a soubojů... je to malá velká báseň o věčném sváru pekelné moci a dobrých lidských stránek, které se v tom velkém červeném těle mění na něco téměř poeticky něžného. Scény, kdy Hellboy hladí svojí kamennou rukou koťátko či pojídá sušenky na střeše ve společnosti devíti letého chlapce, debatujíc s ním o lásce, jsou ozdobou filmu. Del Toro dokázal slušně vyvážit poměr akce a konverzaček, čímž se připojuje k chválihodnému trendu x-menovské dvojky. Je až s podivem, jak mě ten film o rohatém monstru dokázal dojmout... ale nejen to. Dokázal mě pobavit slušně zmáknutými akčními sekvencemi (které jsou však v dnešní době spíše lehce nadprůměrné a starosvětsky pojaté), dokázal mi vsugerovat atmosféru, která balancuje na hraně černé komedie a horroru. Škoda, že v závěru se poněkud vytrácí gradace a režisérská chytrost, s jakou je snímek až do té chvíle s lehkou nadsázkou veden. Hellboyův svět je mi velmi sympatický a blizký, pročež doufám, že "Red" tímhle snímkem nekončí svoje neomalené filmové putování. Byla by škoda, kdyby se tahle zablácená pekelná relikvie neměla dočkat nástupce... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento film je ukázkou lásky režiséra do látky. Del Toro ukazuje, že není jen režisér Hellboye, ale spíš jeho matkou i otcem. Snaží se do něj vnést své i původní myšlenky(někdy chybně někdy trefně). Ve výsledku se to projeví naprosto zábavným koktejlem s výbornými hláškami, černým humorem, ne-dokonalými triky(což je i dobře a je to nahrazeno jejich počtem), dobrým scénářem, skvělým Hellboyem alias Ron Perlman alias Red Monkey :)) a v neposlední řadě skvělým složením comicsového světa. Roden nehraje na oscara, ale to po něm nikdo nechce (hraje lépe než v našich filmech, že by to bylo peněžitou motivací?) a i slušná hudba "terminatora" Beltraniho. Velmi osvěžující a stylem dokonale comicsová jízda. Čistých 5* to není, ale velmi silné a zábavné 4* rozhodně a jsem stále del Torovi velkorysosti, která dala Hellboyovi všechnu tu originalitu a krásu a udělala z něj pravou akční jízdu, která má styl. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Guillermo del Toro .. Velmi povedený comics movie.. Film začíná na více než 100% (ten malý Hellboy je "kouzelný":)), pak se to dlouho drží plus/mínus na 80%, ale ten konec - ten je na hloupých 55% (zvláště ta finální "příšera" je příšerná). Celkově ale pod **** nepůjdu, del Toro a hlavně Perlman mě velice překvapil! Uvidíme se v pekle... 75%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hellboy má v sobě obrovský potenciál, jenže tvůrcům se ho nepodařilo přenést na plátno. Největší chybou je, že zcela opomněli goticko-mysteriózní atmosféru, která z komiksových předloh přímo čiší. Dějově je to až nedůstojně béčkový paskvil (aspoň v tomto ohledu to je předloze věrné) a jediné co ho zachraňuje je Ron Perlman v hlavní roli samotného Hellboye. K tomu nijak záživné tempo, přemrštěná stopáž a trapné finále. Výsledkem je bohužel průměrná záležitost, kterou jednou vidět a nikdy více. A to si nejsem vůbec jist, zda to na třetí * netahá taková blbost, jako že jednu ze scén tvůrci natáčeli přímo pod okny mého tehdejšího dětského pokojíku. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava a opravu hodně dobrý výkon Rona Perlmana který sype hlášky jak na běžícím pásu. Skvělej Karl Ruprecht Kroenen (kterýho hrál čech Ladislav Beran). Akorát Selma Blair mi tam tak trochu neseděla. Ale stejně pořád super zábava (tohle ráno zabolí) :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke super. Po akčnej taktiež. Po dobrodružnej tiež, čiže .... 95% ....................Soundtrack Marco Beltrami: 1. Oct. 7th, 1944 - Marco Beltrami ,2. Meet Hellboy ,3. Main Title ,4. Snow Walkers ,5. Liz Sherman ,6. Fireproof ,7. Rooftop Tango ,8. Wake Up Dead ,9. Evil Doers ,10. Kroenen's Lied ,11. Father's Funeral ,12. Alley Fight ,13. Nazis ,14. Investigating Liz ,15. Abe Sapien ,16. Mechanical Mausoleum ,17. Soul Sucker ,18. Stand By Your Man ,19. Hellboy & Liz ,20. B.P.R.D. , ()

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama