Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (797)

Radyo 

všechny recenze uživatele

I když dávám jen tři hvězdičky, je třeba to brát ode mě jako pochvalu, páč filmy podle komiksů ňák nežeru. Tenhle ale určitě patří mezi to lepší, co jsem z "komixáků" viděl (čestná výjimka je Batman, jehož první dva díly jsou nadstandartně dobré). Karel Roden dal své postavě patřičné charisma, skvělý ale byl Ron Perlman, který "udělal" asi polovinu kvality snímku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hellboy je celkem sympatický, nicméně nikterak vyjímečný film, který doplácí na nedotažený scénář a slabé finále. Nedotažený scénář v tomto případě znamená, že zlo je příliš neduživé a neschopné, hrdinové se ve svém boji zase tak nenadřou a divák tak přijde zkrátka. Sympatické je na druhou stranu herecké obsazení, kdy Ron Perlman se do role pekelníka ideálně hodí už svým vzezřením (přijde mi, že mohli částečně ušetřit za maskéra) a Karel Roden si svého Rasputina taky evidentně užívá. výtvarně zajímavé jsou některé rekvizity a kulisy. Lehký nadprůměr, a proto 60 % celkového dojmu. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ke stoprocentní spokojenosti mi vadí můj obdiv k původnímu komiksu. Zábavný je sice Hellboy dostatečně, zvláštní tajemná atmosféra částečně zůstala, ale celkový dojem mi hodně kazí např. přeceněný Karel Roden, kterému jsem Rasputina nevěřil ani na vteřinku, nebo nedotaženost některých akčních scén. A triky také občas haprují. Mignola, tužka a papír - to je trivium, které se prostě nedá zaměnit a za tím si stojím. S nadějemi vzhlížím ke Zlaté armádě. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Až budu mít zas někdy v noci oči jak baterky, pustím si ptákovinu o supermanovi, kterej se po přemíře posilování zapomněl v sauně, z užívání steroidů mu narostl dlouhej ocas (nespojovat) a aby byl in, strčil jednu ruku do květináče, odšpuntoval dva velké sudy vína a ty korky si vrazil do hlavy… wow a spánek je tu! Brou noc, strýčku Fido.. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Je to sice lepší než Blade II, ale Guillermo del Toro stále vůbec neumí režírovat. Pokud je Hellboy něčím zajímavý, tak osobností titulního hrdiny, což ovšem není zásluha autorů filmu, ale autorů comicsu. Křivka zábavnosti filmu se s přibývajícími minutami řítí neustále strmě dolů a finále je až trapné. Jo, a Karel Roden s takovými rolemi asi díru do světa neudělá... ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Postel, na které Hellboy (Ron Perlman) odpočívá ve svém pokoji, je ve skutečnosti zadní část pickupu. Byla na zakázku vytvořena v ČR u společnosti Rajtr Classic Cars. (Rocoto)
  • Roli Liz přijala Selma Blair, protože se jí líbil námět. V jednom z rozhovorů řekla: „Byla jsem neskutečně ráda, že jsem byla obklopena příšerami a myslím, že mi to vrátilo vzpomínky na dětství. Jako malá jsem milovala Ezopovy bájky nebo pohádky bratří Grimmů a také jsem byla velký fanoušek filmu Děvčátko se zápalkami (1928). (lucius789)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama