Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze Zakázaného města se ztratila posvátná kniha, která obsahuje návod na ovládnutí těch nejdokonalejších technik bojového umění. Její vlastnictví je cestou k obrovské síle a moci. Není divu, že se najde řada dobrodruhů, kteří by ji chtěli získat za každou cenu. Chladnokevné vraždy, velkolepé souboje, detektivní zápletka a silný romantický příběh to jsou hlavní přednosti filmu, který se právem řadí mezi legendy hongkongské kinematografie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zíral jsem s otevřenýma očima a bradou spadlou na stůl. Vždyť oni se v těch soubojím navzájem ani pořádně nedotknou - mlátí se tlakovýma vlnama způsobenýma různými částmi svých těl a měčů, vytrhávaj ze země obrovský kusy půdy a hážou to po sobě..... A ty hudební vystoupení..... Filmy v podstatě o hovně, místy sebeparodický, ale já se docela bavil.... ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Na první pohled bylo vidět, že film se musel natáčet ve spěchu. Některé scény nejsou moc zdařilé a přesto ve filmu nechybí. Já bych nazval tento film tak trochu fantasy komedií. Létající bojovníci, střílející koule, které vybuchují. Nebo hlavní hrdina s přehledem chytne šíp v letu. Realitu zde rozhodně nehledejte. Je to taková drsnější akční pohádka na dobrou noc, kde všude létají a zabíjí se rádoby lidi. Odmyslet si to, že byl tento snímek natočen v roce 1990, tak bych mu tipnul možná ještě o 15 let víc. Na japonské filmy 50. a 60. a 70. let tento Hong Kongský blivajs nemá. Kamera strašná. A to, že dávám 3, je jen z důvodu, že jsem se popadal smíchy už od první minutky až do konce. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První část trilogie by se klidně mohla jmenovat - Honba za posvátným svitkem. Jednoduchý příběh se utápí v honičkách a soubojích, které jsou velkolepé. Vzduchem nelítají jen bojovníci a hlavy, ale téměř vše předměty počínaje a kusy domů konče. Soupeři užívají energii meče (skoro jako StarWars), vrhají hady nebo využijí včelí roj. V jeden okamžik je tolik postav ve vzduchu, až se divák skoro ztrácí. A dojde nejen na střeva ven, ale i na explozi těla. Osobitý vizuál Harka Tsui je pastvou pro oči stejně jako v trilogii s čínskými duchy. Pro našince by možná neuškodilo zkrácení, ale když to vypadá, že se příliš mluví, přijde na řadu akce. A pod vším tím bojem se skrývají intriky, touha po moci, ale také smysl pro čest a spravedlnost. Kdysi se mi líbilo více, hodnocení však ponechám. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda... Zklamání jak hrom, byl jsem zmlsaný takovými peckami jako Tygr a drak, Hrdina apod. Takže jsem doufal v něco stejně úchvatného ale tohle... Něco tak hloupého, překombinovaného, nepřehledného a trapného jsem už dloooouho neviděl. Z odpadu to zachraňují jen docela sympatické asiatky :-) ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Takový počet režisérů se odrazil i na plátně a film sršel tolika nápady, že jsem se chvílemi neorintoval. Vždy chci hodně akce a trochu sci-fi někdy taky neurazí, ale tohle bylo až přehnané. Bohužel něco padá i díky divoké kameře a taky mě mrzí, že nikdo nebojoval rukama. Potěšila mě nesčetnost mistrů klanů a konečná pointa. Lepší průměr. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama