Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 1

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 189)

Lima 

všechny recenze uživatele

"Piráti z Karibiku"= nečekaně úspěšný útok na peněženky diváků, aneb moderní pohádka o tom, jak skvostný make-up Johnnyho a tmavé oči fešáka Orlanda vytřískali Disneyům veliký prachy. Opravdu nepamatuju, kdy naposledy jsem s opravdovým potěšením sledoval všelijak se pitvořícího a trhle působícího herce se zábavnou vizáží rastamanské "smažky" , jako se mi to stalo zde s Deppem. A Orlando? Někdo mu měl vysvětlit, že elfové v Karibiku nežijou. Opět stejně prkennej, ale díky svému romantickému zjevu přitáhl spoustu fanynek do kin (viz. citát "I almost drowned in his beautiful dark eyes...") a těm je totálně putna, jestli umí, či neumí hrát. Umí rozhodně Geoffrey Rush, jeho smrdutého korzára bylo radost sledovat. Ale největší hvězdou filmu je pro mně Jerry Bruckheimer. Velkolepá výprava a tučný rozpočet, zkrátka to, na co jsme u jeho filmů zvyklí. Pod jeho ochrannými křídly musí být radost natáčet. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Johny Depp je jednoznačné a obrovské plus tohoto, pravda, velmi výpravného a celkem zábavného filmu, ale pokud jde právě o Johnnyho - těch úžasných rolí, co vytvořil, těch rolí, při kterých dojímal k slzám i ty největší tvrďáky, v kterých hrál jako o život a přitom působil vždy tak přirozeným a ležérním dojmem - jsem jeho glorifikovaným výkonem zde tak trochu na rozpacích, jenže ono se to asi jinak zahrát nedalo. A pokud jde o výpravu a produkci, já jsem, bohužel, z těch diváků, kteří se dost dobře můžou dívat na konverzaci dvou dobrých herců sedících dvě hodiny třeba na pařezu a můžu se pobavit víc, než u tohoto omašličkovaného drahého spektáklu. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Dobře, začněme od negativ: Scénář děravý jak řešeto, akční kamera, která mi vůbec nesedla, prapodivný střih, herecké výkony lavírující mezi přehráváním a náhodným kolemjdoucím... Dobře, začněme pozitivy: A komu to sakra v tomhle žánru vadí? Po čtveřici zdegenerovaných pokračování je těžké si představit, jak obrovskou loterií a osvěžující žánrovou variací tenhle projekt v době vzniku byl. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Koncentrovaná, čistá a výborná zábava, která má opravdu jen málo slabých míst. Verbinski zvládl oživit pirátský žánr a zároveň atrakci z Disneyladu v jednom jediném snímku. Pravdou je, že mu opravdovou oporou byl Jerry Bruckheimer (díky za Keiru, Jerry :), ILM a především Johnny Depp, který uchvátil všechny svou již mnohokrát omílanou kreací "nejhoršího piráta o kterém jste kdy slyšeli" Jacka Sparrowa. Na dveře našeho starého, zaprášeného, maloměstského kina už klepe druhý díl. Nemohl bych na něj přece jít, aniž bych si zopakoval ten první. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Občas člověk potřebuje vyčistit hlavu, pořádně se pobavit a všechny starosti nechat před kinem. Pirátům se tohle skvěle podařilo. Moc se mi líbila melodická hudba, spousta humoru, trikové scény a neuvěřitelná postava Jacka Sparrowa (Johnny Depp je machr). Ovšem film mohl být skutečně o něco kratší a akční scény mohly mít větší spád. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Jednou z mnoha zajímavostí z filmů je použití vtipu se želvami ve všech třech původních dílech série. Poprvé tento vtip se želvami použije sám Jack (Johnny Depp), který všem namluví, že se z opuštěného ostrova, kam ho odvezl po vzpouře na Černé perle Barbossa (Geoffrey Rush), dostal na želvách. Jack totiž všem tvrdí, že se z ostrova dostal tak, že svázal k sobě mořské želvy, ze kterých si udělal takový menší provizorní vor, na kterém úspěšně přeplaval moře. Všem je samozřejmě jasné, že je to jen povídačka... Ve druhém díle tento vtip se želvami použije Will (Orlando Bloom), který se najednou objeví před Jackem na ostrově, kde spolu s Jamesem a Jackem svede bitvu o truhlu. Když se ho Jack zeptá, jak se mu povedlo na ostrov dostat a utéct Jonesovi, Will mu odpoví, že za to mohly mořské želvy, čímž naráží na Jackovu lež z prvního dílu. Ve třetím díle použije stejnou hlášku Jackův otec (Keith Richards), který se ukáže na sněmu pirátů se psem, kterého jsme naposledy viděli, jak utíká před lidožrouty na ostrově z druhého dílu. Jackův otec na překvapené pohledy všech, jak je možné, že se pes dostal zpět, odpoví, že za to mohou mořské želvy. (EDEN13)
  • Zbraň s jedním nábojem, jejímž vlastníkem je Kapitán Jack Sparrow (Johnny Depp), se jmenuje English Flintlock Pistol 50 caliber. (Rodimus)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama