Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 189)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Prokletí Jacka Sparrowa aneb vítejte v dobách, kdy byl ještě Johnny Depp skutečně vtipný. Kde v dalších dílech vykrádá sám sebe, tady ještě sází skutečně vtipné gagy. Díky němu film získává právě tu nadsázku, která je u podobného filmu nutná. 2 hodiny oddechové nekomplikované zábavy, což v pokračováních neplatí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kedysi som mal voči tomuto filmu veľa výhrad (návrat na Ostrov mŕtvych po veľkej námornej prestrelke, ktorá je predčasným vyvrcholením filmu, je už len taká naťahovačka), ale slabá dvojka a mizerná trojka vyzdvihli jednotku do pozície takmer geniálnej zábavy. Depp tu funguje v každej jednej scéne, čo o pokračovaniach bohužiaľ zďaleka neplatí. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Verbinski dokázal namíchat koktejl fantastické zábavy a přesto, že svoje dílko nezvládl podepřít dostatečně emotivním nebo alespoň trochu komplikovanějším příběhem, lze mu jen těžko něco vytýkat. Lví podíl na tom mají jak herci, v čele s výborným Deppem, tak hoši z ILM, kteří posunuli vizuální stránku na opravdovou smyslovou pochutinu, a v neposlední řadě se k črtání krásné pirátské atmosféry přidává i skvostný hudební doprovod. Potěšil mě Verbinskiho smysl pro humor, nádherné kostýmy, mohutné mořské bitevní scenerie...zkráta téměř vše. Jedinou výhradu směřuji k neúnosně natahované stopáži - filmu by určitě prospělo pár střihů a to i z důvodů zachování rozjetého tempa, které je občas některými přespříliš ukecanými scénami zcela nesmyslně brzděno. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"Piráti z Karibiku"= nečekaně úspěšný útok na peněženky diváků, aneb moderní pohádka o tom, jak skvostný make-up Johnnyho a tmavé oči fešáka Orlanda vytřískali Disneyům veliký prachy. Opravdu nepamatuju, kdy naposledy jsem s opravdovým potěšením sledoval všelijak se pitvořícího a trhle působícího herce se zábavnou vizáží rastamanské "smažky" , jako se mi to stalo zde s Deppem. A Orlando? Někdo mu měl vysvětlit, že elfové v Karibiku nežijou. Opět stejně prkennej, ale díky svému romantickému zjevu přitáhl spoustu fanynek do kin (viz. citát "I almost drowned in his beautiful dark eyes...") a těm je totálně putna, jestli umí, či neumí hrát. Umí rozhodně Geoffrey Rush, jeho smrdutého korzára bylo radost sledovat. Ale největší hvězdou filmu je pro mně Jerry Bruckheimer. Velkolepá výprava a tučný rozpočet, zkrátka to, na co jsme u jeho filmů zvyklí. Pod jeho ochrannými křídly musí být radost natáčet. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Učebnicový príklad toho, ako dokáže skvelo zvolené prostredie, pre v podstate banálnu historku, vyluftovať pootvorené peňaženky letným popcornholikom. Nutká sa mi silná analógia s Múmiou. Tak ako vtedy egypt, tak teraz svet pirátov pôsobi veľmi sviežo a neokúkane. Na Indiho to síce nemá, ale človek sa aspoň ukľudní, že inteligentné dobrodružné komédie úplne nevymreli. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Natáčelo se od 9. února do 9. října 2002 a od 12. prosince 2002 do 7. března 2003 v Kalifornii a na Dominice (ostrov), na Svatém Vincenci a Grenadinách a v Dominikánské republice. (Varan)
  • Väčšina hercov vo filme nosí zubné protézy. (Greenpeacak)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama