Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 189)

golfista 

všechny recenze uživatele

Verbinski skočil z hororu do akční fantasy a dopadlo to opět výborně. Skvělé triky, velká výprava, dokonale vybavené DVD a když se k tomu přidá až neuvěřitelně bravurní Jonhny Depp, tak k plnému hodnocení chybí snad jen 10% ... Pokud takhle nějak dopadne nový Indiana Jones, tak se vůbec nebudu zlobit. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rutinná kostra príbehu, ovešaná skvelými fórmi a super trikmi. Pôvabná, ale nudná hollywoodská zábava, ktorú brzdí prílišná rozťahanosť a v jednotlivých momentoch vyzdvihuje výborný Johnny Depp. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Johny Depp je jednoznačné a obrovské plus tohoto, pravda, velmi výpravného a celkem zábavného filmu, ale pokud jde právě o Johnnyho - těch úžasných rolí, co vytvořil, těch rolí, při kterých dojímal k slzám i ty největší tvrďáky, v kterých hrál jako o život a přitom působil vždy tak přirozeným a ležérním dojmem - jsem jeho glorifikovaným výkonem zde tak trochu na rozpacích, jenže ono se to asi jinak zahrát nedalo. A pokud jde o výpravu a produkci, já jsem, bohužel, z těch diváků, kteří se dost dobře můžou dívat na konverzaci dvou dobrých herců sedících dvě hodiny třeba na pařezu a můžu se pobavit víc, než u tohoto omašličkovaného drahého spektáklu. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Skvělá dobrodružná podívaná. Letní oddychovka, která si po celých (dlouhých) 133 minut drží svoji velmi dobrou kvalitu. Příběh sice není nijak zajímavý a je až příliš natahovaný a dalo by se říct komplikovaný, ale výborné vtípky a dokonalý Johny Depp nekompromisně oddělují Piráty od většiny těch prázdninových jízd, které končí jen promrhanými miliony dolarů a nudou (Lara atd.). Piráti jsou prostě zatím nejlepší film o pirátech:-) Mít lepšího režiséra bylo by to asi za pět a já bych se každý den modlil, abych mohl ještě někdy spatřit Jacka Sparrowa brázdícího neklidný oceán... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Bruckheimerovský nářez jak se patří. Vtipná a velkolepá podívaná s neskutečným Johnny Deppem, který je zkrátka boží. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Verbinski dokázal namíchat koktejl fantastické zábavy a přesto, že svoje dílko nezvládl podepřít dostatečně emotivním nebo alespoň trochu komplikovanějším příběhem, lze mu jen těžko něco vytýkat. Lví podíl na tom mají jak herci, v čele s výborným Deppem, tak hoši z ILM, kteří posunuli vizuální stránku na opravdovou smyslovou pochutinu, a v neposlední řadě se k črtání krásné pirátské atmosféry přidává i skvostný hudební doprovod. Potěšil mě Verbinskiho smysl pro humor, nádherné kostýmy, mohutné mořské bitevní scenerie...zkráta téměř vše. Jedinou výhradu směřuji k neúnosně natahované stopáži - filmu by určitě prospělo pár střihů a to i z důvodů zachování rozjetého tempa, které je občas některými přespříliš ukecanými scénami zcela nesmyslně brzděno. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"Piráti z Karibiku"= nečekaně úspěšný útok na peněženky diváků, aneb moderní pohádka o tom, jak skvostný make-up Johnnyho a tmavé oči fešáka Orlanda vytřískali Disneyům veliký prachy. Opravdu nepamatuju, kdy naposledy jsem s opravdovým potěšením sledoval všelijak se pitvořícího a trhle působícího herce se zábavnou vizáží rastamanské "smažky" , jako se mi to stalo zde s Deppem. A Orlando? Někdo mu měl vysvětlit, že elfové v Karibiku nežijou. Opět stejně prkennej, ale díky svému romantickému zjevu přitáhl spoustu fanynek do kin (viz. citát "I almost drowned in his beautiful dark eyes...") a těm je totálně putna, jestli umí, či neumí hrát. Umí rozhodně Geoffrey Rush, jeho smrdutého korzára bylo radost sledovat. Ale největší hvězdou filmu je pro mně Jerry Bruckheimer. Velkolepá výprava a tučný rozpočet, zkrátka to, na co jsme u jeho filmů zvyklí. Pod jeho ochrannými křídly musí být radost natáčet. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Oddechový film, který si ani na nic jiného než nevázanou zábavu nehraje. Navíc podpořen přímo famózním výkonem Johnyho Deppa, který se snad jako Jack Sparrow narodil. I když on se narodil vlastně jako téměř každá postava, kterou hraje... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Pirátů musí snad každému být jasné, proč je Johny Depp mezi mými nej- herci:) Kapitán Jack Sparrow totiž celý film zabral pro sebe, ve jménu geniálních hlášek a rumu, a stal se tak postavou řekněme dvacetkrát sympatičtější než Barbossa Geoffreyho Rushe (což je pro tohoto australského nemrtvého velké plus), desetkrát zajímavější než Will Turner Orlando Blooma (což je pro tohoto idola spolužaček mého mladšího bratra mínus, ale v dívčích očích mu to na přitažlivosti nijak neubírá:)), a dvakrát noblesnější persónou než Elisabeth Swannová sličné Keiry Knightleyové (nic ve zlém, nejhezčí sice je, ale je to pořád jenom guvernérova dceruška, že ano). Nicméně scénáristickým překvapením pro mne byl komodor Norrington hraný Jackem Davenportem, který dává vzpomenout na majora Duncana Heywarda z Posledního Mohykána. Vizuální stránka filmu je patřičně Bruckheimerovsky velkolepá (nechápu co má někdo za problém se ztvárněním jeskyně pokladu), souboje patřičně naspeedované (aby ne, když tu máme i Legolase;)) a doplněné výbornou hudbou Klause Badelta, dlouholetého to spolupracovníka samotného Hanse Zimmera. A výsledkem toho všeho je pořádný pirátský nářez se spoustou humoru a trochou té romantiky. Už taky bylo načase...třeba se zase začnou nosit klobouky. Veelkéé klobouky:))) PS: Beware of český dabing, apage, run away, take cover, je to hrůza a běs, jaký neumí vyvolat ani Nazg'hul... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Geniální Johnny Depp v bezzubé pohádce s hezkou výpravou a tradičně bezvýrazným Orlandem Bloomem. Ještě, že umí Gore Verbinski jakžtakž držet tempo, těch 133 minut je vražedných... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Depp skutečně září, ale na lesku mu ubírá všechno kolem, což je pouze typický letní "popcorn". 70% Zajímavé komentáře: kleopatra, k0C0UR, tron, Jeanne, novoten, salahadin, 01001, GREGOIRE, Bilky ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zábavné pirátské dobrodružství jaké nemá obdoby. Prvoligový piráti Jack Sparrow a Barbossa mě doslova uhranuli. Jejich společné scény boxovali do mé bránice skutečně silné údery humoru. Když si k tomu připočtu krásné karibské prostředí, vizuální efekty co by srazily stádo mamutů, hudbu na jejímž poslechu se člověk stává zavislej, Keiru tak krásnou, že by svedla i ortodoxního gaye, tak dostanu odpověď co z Karibiku dělá luxusni destinaci.............jeho PIRÁTI !!! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kedysi som mal voči tomuto filmu veľa výhrad (návrat na Ostrov mŕtvych po veľkej námornej prestrelke, ktorá je predčasným vyvrcholením filmu, je už len taká naťahovačka), ale slabá dvojka a mizerná trojka vyzdvihli jednotku do pozície takmer geniálnej zábavy. Depp tu funguje v každej jednej scéne, čo o pokračovaniach bohužiaľ zďaleka neplatí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddechovka s dobrými triky, vtipnými momenty a skvělým hereckým ansámblem, jemuž vévodí Johnny Depp. Ten na sebe po většinu času zaslouženě strhává nejvíce pozornosti a opět dokazuje, že z něj vyrostla skvělá herecká veličina. Nesmím ale opomenout ani Keiru Knightley - ani ne tak pro její herecké schopnosti, jako spíše pro její nepřehlédnutelné půvaby. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak bych řekl, že piráti mají nakročeno k novému kultu uctívačů a že se z tohoto námětu dá vytěžit hodně už je znát díky tomu, že tvůrci točí třetí díl a rozhodně neubírají na kvalitě. Johnny Depp je naprosto výborný, stoprocentně to je jeho životní role. Mimochodem zbraň, kterou ve filmu používá jako Jack Sparrow je originál z roku 1760 a vytvořil jí jakýsi Perry. --- Vzhledem k tomu, že jsme dva, by nám gentleman dal dvě pistole. – Dostanete jednu. Můžeš být gentleman a zastřelit dámu, a sám pak umřít hlady. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $305,413,918Tržby Celosvetovo $654,264,015Tržby za predaj DVD v USA $235,300,000║ Jack Sparrow v podaní Johnny Deepa zachraňuje prevažne nechutne plytký dej, z minimom skutočne zábavných scén, trikovo a hudobne na slušnej úrovni. /videl v kine: 70%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Dějově je to ploché jak hladina dětského bazénu po deratizaci, jenže Bruckheimer věděl, kde zatopit, aby se nad Hollywoodem ta pirátská vlajka třepotala se ctí. Orlando Bloom sice přehrává další variaci na Legolase, ale Johnny Depp je nepřehlédnutelný, Keira Knightley nebesky krásná a Geoffrey Rush mile záporácký. Tenhle film takřka v ničem nejde do hloubky, ale je tak pěkně poskládaný, že zanechá tuze krásný chuťový ocas... hmmm... mňam. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bez Deppa by byl film takřka beznadějný, ale Johnnyho Jack Sparrow je jedna z nejlepších komických figur, které jsem ve velkofilmu spatřil. Při pohledu na Orlando Blůmu se do mé mysli vkrádá otázka, zda je jeho výkon typu "já jsem Legolas, ale oblečený jako bukanýr, nepleťte to, milé děti" míněn vážně, nebo zda se jedná o úmyslné nadsazení figurky nepolepšitelného klaďase Willa Turnera... Děj prostinký, triky pěkné, humor výborný; prostě zábavný film jak má být! ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama