Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 1

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 189)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Přetěžkou úlohu si na svá bedra naložil Gore Verbinski. V době, kdy po pirátských dobrodružstvích jakoby se země slehla, si umanul natočit monstrózní podívanou o těchto vyvržencích z pekla a ještě na tom drobátko zbohatnout. Bláznovství?? Nemyslím...Filmový svět nyní opanovala Truhla mrtvého muže a na cestě je díl třetí!! Jak to vše začalo?? Kdysi dávno v jedné pře...(omg??!!...to jsem trochu jinde)...kdysi dávno upadl kapitán Barbossa s celou posádkou do hrozného prokletí, ze kterého se může vykoupit pouze 882 aztéckými zlaťáky a krví vyvoleného piráta...jenže jako všechno má i tohle háček(spíš hák...kotvu skoro)...onen pirát je kovář, který o svém pravém řemesle neví a navíc mu ta mořská sebranka hrdlořezů unesla milovanou ženu!!...musím říct, že před Verbinským hluboce smekám svůj trojúhlý klobouk, protože dokázal namíchat filmový koktejl největšího kalibru!...od chvíle, kdy do záběru vpluje korzár každým coulem, kapitán Jack Sparrow, je o zábavu postaráno až do závěrečného zaklapnutí jeho kompasu...můžete mít třeba vyoperovanou bránici, stejně Vás tenhle šizuňk rozesměje...množství svých grimas, hlášek a skopičin na Vás chrlí s kadencí dalekonosných děl Černé Perly, ale naproti tomu si umí zachovat i důstojnost...digitální efekty se neskromně hlásí o oscarový trůn, výprava je velkolepě velkolepá a když se k tomuto výčtu přidá dobrý příběh, ve kterém funguje i dramatický podtext, a také velice chytlavá ústřední melodie, dostanete 4. neúspěšnější film roku 2004!!! Z Johnnyho Deppa, jemuž se zde vyrovná pouze ďábelský Geoffrey Rush, se navždy stal Jack Sparrow. Kapitán Jack Sparrow. Jediné, co karibským pirátům vytýkám je to, že jsem se na nich stal závislý, každé ráno piju láhev rumu, nečistím si zuby, neřídím se hodinkami, ale kompasem a svého psa jsem nenásilně předělal na opici a tahám ho na rameni všude s sebou!!!...140 miliónů dolarů(rozpočet)/654 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Verbinskemu sa podarilo natočiť impozantné dielo,ktoré nemohlo byť lepšie obsadené ako je a herecká genialita Johnnyho Deppa je nenahraditeľná. Fakticky film tak dobrodružný a komický ako málo ktorý iný.................Soundtrack Klaus Badelt: 1. Fog Bound [2:16] ,2. The Medallion Calls [1:52] ,3. The Black Pearl [2:16] ,4. Will and Elizabeth [2:08] ,5. Swords Crossed [3:15] ,6. Walk the Plank [1:58] ,7. Barbosa is Hungry [4:06] ,8. Blood Ritual [3:32] ,9. Moonlight Serenade [2:08] ,10. To the Pirates' Cave! [3:30] ,11. Skull and Crossbones [3:24] ,12. Bootstraps' Bootstraps [2:38] ,13. Underwater March [4:12] ,14. One Last Shot [4:46] ,15. He's a Pirate [1:32], ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Si najhorší pirát, o akom som kedy počul." - "Ale počul si." Vďaka parádnou hudbou obohateným PIRÁTOM KARIBIKU si vždy spomeniem, že Hollywood je tu hlavne preto, aby nás bavil. Soľou a rumom nasiaknutá plavba, plná skvelých prírodných scenérií, inteligentne vybraných a zručne nakombinovaných hercov, divokej akcie a skvostného humoru, plného historiek z osemnástej ruky ("...a potom zo mňa urobili náčelníka." alebo "To preto,lebo si nebol v Singapure."). Snímka občas stagnuje (no jo no, 143 minút je 143 minút) a Keira Knightley s Orlandom Bloomom nedostali zaujímavé postavy resp. sa naplno rozbehli až v dvojke a trojke. Ale kto by stíhal držať krok so všetkými masťami mazaným kapitánom Čiernej perly Barbossom v pôvabnom podaní oscarového Austrálčana Geoffreyho Rusha! Lepší je už len Johnny Depp, za svoj sfetovaný bisexuálny výkon nominovaný na Oscara. Jou-ho-ho, pirátsky život, ten je môj. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Učebnicový príklad toho, ako dokáže skvelo zvolené prostredie, pre v podstate banálnu historku, vyluftovať pootvorené peňaženky letným popcornholikom. Nutká sa mi silná analógia s Múmiou. Tak ako vtedy egypt, tak teraz svet pirátov pôsobi veľmi sviežo a neokúkane. Na Indiho to síce nemá, ale človek sa aspoň ukľudní, že inteligentné dobrodružné komédie úplne nevymreli. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddechovka s dobrými triky, vtipnými momenty a skvělým hereckým ansámblem, jemuž vévodí Johnny Depp. Ten na sebe po většinu času zaslouženě strhává nejvíce pozornosti a opět dokazuje, že z něj vyrostla skvělá herecká veličina. Nesmím ale opomenout ani Keiru Knightley - ani ne tak pro její herecké schopnosti, jako spíše pro její nepřehlédnutelné půvaby. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Legendárny Jack Sparrow mohol vyzerať celkom inak. Predtým, ako úlohu prijal Johnny Depp, bol oslovený Robert De Niro, ktorý ju však odmietol. Neveril, že film bude mať úspech. (Zdroj: ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Will (Orlando Bloom) s Jackem (Johnny Depp) jdou pod člunem k lodi, má Will má vyzuté boty. Je to vidět v momentě, kdy se zachytí do bedničky. Když však vylezou na loď, má už boty nazuté. (Mr.Hudson)
  • Původně měl k filmu skládat hudbu Hans Zimmer. Ten si však myslel, že snímek nebude úspěšný, a proto odmítl. K dalším pokračováním již hudbu komponoval. (Scelleton)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama