Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 061)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor má vynikající atmosféru a dokáže jí ještě dokonale budovat a závěrečná scéna nemá chybu, ale nemůžu se ubránit dojmu, že to neni až zas tak skvělý, protože jsou okamžiky kdy film poleví až moc a lekaček je taky pomálu, vlastně nejsou prakticky vůbec, to v porovnání s nenávistí nemůže obstát, ale zachraňuje to herecký výkon naomi Watts a ta opravdu skvělá atmosféra ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný horor, ktorý je remakom kultového originálu. Má dosť dobrý príbeh o novinárke, ktorá sa po smrti svojej vzdialenej príbuznej dozvie, že údajne existuje zvláštna videokazeta, po ktorej pozretí dostane divák telefonát, že za sedem dní zomrie a keďže v poslednej dobe došlo k niekoľkým podobným úmrtiam, rozhodne sa to objasniť. Kazetu nájde a skutočne dostane telefonát, ale okrem bývalého priateľa si ju nanešťastie čoskoro pozrie aj jej syn a tak musí urobiť všetko preto, aby zistila pravdu a skúsila ich smrti zabrániť. Spracovanie je na tom pomerne dobre, síce ma to nedokázalo úplne vtiahnuť a tiež ma mrzí, že sa tu nenájde žiadna výnimočná scéna, na ktorú by sa dalo skutočne spomínať, ale nemám s tým ani väčší problém. Hlavne, že dej je dostatočne zaujímavý, teda hlavne tá kriminálna línia, na ktorej to celé stojí, nenašiel som tu žiadne slabé miesto a tak sa na to pozerá celkom dobre od začiatku až do konca. Ale aj tak sa samozrejme neubránim silnému pocitu zbytočnosti, je to len remake, ktorý nepriniesol prakticky nič svoje, prekopíroval to, čo fungovalo pred tým, tie pridané scény sú len obyčajný štandard, ktorý nemá moc čím zaujať a samozrejme tu už ani nie je to čaro, v americkom prevedení to už jednoducho nefunguje tak, ako by malo. Po hororovej stránke som skôr sklamaný, atmosféra tu síce je, ale prišla mi veľmi slabá, o napätí sa tu tiež moc hovoriť nedá a aj tých samotných hororových scén je tu veľmi málo, prakticky len jedna plnohodnotná a aj tá skončí skôr, než by mala. Herecké obsadenie je na tom dobre, Naomi Watts v hlavnej úlohe, k tomu Martin Henderson ako jej priateľ, pričom ma prekvapilo, že ma vlastne bavil ešte viac, než hlavná hrdinka, zaujímavá postava chlapca a ešte niekoľko slušných vedľajších postáv. Čo sa týka réžie a technickej stránky, má to slušnú vizuálnu stránku a oceňujem aj to seriózne prevedenie, ale tým to vlastne aj končí, po hororovej stránke tu nie je o čo stáť. Pôvodný film ma síce tiež nenadchol, ale bol to aspoň originálny film, ktorý mal to špecifické čaro, takže toto je vlastne skôr zbytočnosť. A pritom tento remake mal ešte jednu veľkú výhodu, videl som ho v čase, keď som ani netušil, že existuje aj nejaký originál. Ale aj tak nemám dôvod byť kritický, pozerať sa na to dá, taká štandardná oddychovka, ktorá neurazí a ani nenadchne. 59% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. The Well ,2. Before You Die You See The Ring ,3. This Is Going To Hurt ,4. Burning Tree ,5. Not Your Mommy ,6. Shelter Mountain ,7. The Ferry ,8. I'll Follow Your Voice ,9. She Never Sleeps ,10. Let The Dead Get In ,11. Seven Days ,12. Television, ()

Fr 

všechny recenze uživatele

jsou věci, které můžete prožít pouze ve filmu. a to je dobře. moc dobře. nebo vlastníte strašidelnou fotografii? máte u domu strašidelný strom? nevím co je strašidelnější, jestli děj, nebo příběh uvnitř. ale zato vím, jak dlouho můžu přežít, když uvidím KRUH. jsou věci, které doufám zažiju pouze ve filmu. a to je dobře. moc dobře. ale proč zase ten telefon... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento, snad nejznámější horor posledních let, jsem vždy považovala za natolik děsivý, že jsem se jej bála zhlédnout. Měla jsem obavy, že by se zapříčinil o několik bezesných nocí, narůstající strach s přicházející tmou a různé výjevy. Kazeta. Samara. Studna. Kruh. Toto vše mě tolik přitahovalo a zároveň děsilo, že jednoho dne jsem Kruh nakonec spatřila. Byla jsem překvapena. Hlavně proto, že nebyl vůbec tak děsivý, jak jsem si představovala. Působil na mě spíše jako mysteriózní krimithriller než čirý horor. Podstatná část děje spočívá v detektivním pátrání hlavních hrdinů po tom, co to vlastně kruh je, jaká je jeho symbolika a proč vznikl. Ty největší hororové výjevy nastanou zhruba asi deset minut před koncem. Společně s nezapomenutelným, exkluzivním a dokonalým nástupem Samary na scénu. Celý snímek má správně ponurou atmosféru, která mi připomínala film Sedm. Zvláště podobnost s neustálým deštěm, mlhou, depresivním vyzřením a odpočítáváním dnů. Sedmi dnů. Nápaditý, napínavý, mimořádně působivý hororový thriller s výbornými scénami a krásnou Naomi Watts v hlavní roli. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (56)

  • Herec Chris Cooper hral v tomto filme vraha detí, jeho scény boli nakrútené a jeho meno bolo použité v niektorých reklamných materiáloch, no napokon z finálneho zostrihu úplne vypadol. (Madison)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Z pirátské paluby pod hladinu

Z pirátské paluby pod hladinu

12.05.2008

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se vrátil z roční dovolené a pozvolna začíná s přípravami filmové adaptace úspěšné videohry BioShock. Může se zdát podivné, že tvůrce stojící za trilogií pro… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama