Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 061)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kruh je jeden z nejlepsich hororu a krom toho, tenhle americkej remake prekonava original. Kdo by to byl do Verbinskiho rek. Ze zacatku to sice spis vypada jak dil Scary Movie, dve kamaradky placaj kraviny a cumi na tv, ale z tohohle omylu vas Verbinski brzo vyvede. Hlavni klad spociva v tom, ze tu neni nejaka prisera nebo tak a vetsinou se jen pracuje s ubyvajicim casem a spoustou napinavejch a atmosferickejch zaberu a spousta tech detailnich zaberu, na vodu, na ruku atd., udelaj daleko vic, nez nejaka digitalni prisera. Navic je film docela originalni, kdyz teda nebudu pocitat to, ze se jedna o remake. Naomi Watts hraje vystrasenou fakt dobre, skvele do filmu zapadla. On by se vlasne film dal ukoncit v momente objeveni studny, tj. nekdy v 90 minute, jenze teprve na konci se vysvetli co a jak funguje. Po prvnim shlednuti me tak nezaujal, ale ted je to jednoznacne 5*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jemný spoiler. Pre mňa jeden z naj hororov z rokov 2000 - 2010 a strašne inšpiratívny film (mám slabosť pre urban legend). Okrem toho je Kruh vynikajúci remake kultovej japonskej predlohy Ringu z r. 1998. Plazí sa za vami a ani o tom neviete, len ste zrazu šokovaní, že je tam. A už neodíde. Kým vás nedostane. Plazí sa za vami do kúpeľne, do kuchyne, do garáže, do pivnice. Plazí sa za vami úplne všade. Naomi Watts už v horore hrala (Kukuričné deti 4 - Zjavenie), ale tento je o sto tried vydarenejší. Studená, desivá, s pribúdajúcimi minútami obludne narastajúca atmosféra neistoty a ohrozenia. Na prvý raz to síce má pár (možno viac, než len pár) logických dier, ale ak si pozriete japonský originál a vystrihnuté scény na DVD, začne vám to dávať zmysel. Najlepšia scéna? Možno kôň na trajekte a obludné finále s televízorom. Keď som to videl v kine, ozaj som si myslel, že sa to skončí v studni a budú nasledovať titulky. Už studňa by bola dôstojné ukončenie. Verbinski si však vzal príklad z Cameronových Votrelcov a dal divákom nie jedno, ale rovno dve finále. Páčilo sa mi to rovnako, ako japonský originál, ale z iných dôvodov. Američania na to išli atmosférou trochu inak, ale rovnako výborne. A US remake je určite lepší minimálne po vyčačkanej vizuálnej stránke, diabolský kameraman Bazelli odviedol fakt kus práce. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší áčkový hollywoodsky horor posledných rokov, čo zarazí hlavne vzhľadom na to, že ide o remake. Lenže toto je prerábka, ktorá je asi stokrát lepšia než originál. Omnoho pochmúrnejšia atmosféra, lepšie ľakačky, celkovo napínavejšie a zaujímavejšie. Bol som presvedčený, že geniálna scéna s koňom na trajekte je šialenstvo prevzaté z japonskej predlohy - a bol som šokovaný, že niečo takéto bizarné je čisto americký nápad. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Na horory, jakožto společně se sci-fi mým nejoblíbenějším žánrem, jsem vždycky o něco přísnější v hodnocení ( i když parodoxně právě u sci-fi jsem většinou značně benevolentní). Americký Kruh narozdíl od japonského verze je mnohem srozumitelnější a koukatelnější, což spolu nese ale i břemeno menší mysterióznosti a strachu. Samotný hlavní námět není nijak světoborný, je na pomezí nadpřirozena a halucinace, což ale dává určitý malý pocit uvěřitelnosti. Napětí je chvílemi slušné. Strachu odolávám v podstatě vždy, takže jediný moment, kdy mě trochu mrazilo, bylo ve scéně "servání tapety" ve stodole. Při té bídě, patří Kruh mezi nejpovedenější horory v tomto tisiciletí. Ringu je, i při mírné odlišnosti, v podstatě na stejné úrovni, uznávám jej více, líbil se mi méně. Mam obrovskou chuť dát za tři, 4 s odřenýma očima... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Opravdu napínavé bez přehnaných efektů. Klasická hororová témata – kazeta s nebezpečím (Smrtelné zlo), opuštěná chata, malé dítě mluvící s duchy atd. jsou udělána opravdu působivě. Mám rád hrátky s technologiemi – přehrávání záznamu na lepších přístrojích. Závěr mi přišel trochu nedotažený. Nejlepší scény: začátek, samotný záznam kazety a pozdější vzpomínky na něj, popř. technické hrátky s ním, kůň na trajektu, závěr. Mistrovská hudba HZ, skvěle navozuje tajemně neurčitou hororovou atmosféru. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (56)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2002 na filmovém festivalu Hollywood v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Z pirátské paluby pod hladinu

Z pirátské paluby pod hladinu

12.05.2008

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se vrátil z roční dovolené a pozvolna začíná s přípravami filmové adaptace úspěšné videohry BioShock. Může se zdát podivné, že tvůrce stojící za trilogií pro… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama