Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 062)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som niekedy okolo roku 2000 prvý krát videl japonský titul "Ring", tak som na to čumel s otvorenou hubou a takmer som ani nedýchal. Vtedy to bolo niečo nové, nepríjemne desivé. Japan horror! Keď mŕtva čiernovlasá Sadako vyliezla zo studne a následne i z televíznej obrazovky, tak som sa skoro dosral od strachu. Film "Kruh" (リング) je dodnes pre mňa vrcholom mrazivého ázijského duchárskeho horroru. Bol natočený v roku 1998. O štyri roky neskôr bola vyprodukovaná americká verzia, ktorú zrežíroval Gore Verbinski. Do hlavnej úlohy obsadil herečku Naomi Watts. Prekvapivo sa mu podarilo natočiť veľmi kvalitný atmosferický horror, ktorý sa takmer vyrovná svojej originálnej japonskej predlohe, ktorá nasadila laťku hodne vysoko. **** ()

balone odpad!

všechny recenze uživatele

Nebýt japonského umění strachu, tak by americká filmová kultura a po ní tedy i ta evropská postrádala jakýkoliv pořádný horor. Nebaví mě americké předělávky úžasných japonských filmů. U tohoto filmu mě spíše nějaké scény rozesmály, jak jsou absurdní. Pocit po shlednuti tohoto filmu (bohužel v kině) je spíše odpudivý. 5% ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

No v podstatě jsem se bál už jenom si tenhle film půjčit :) Ale ono není čeho se bát dopředu. Je to hlavně skvěle natočený thriller s výbornou hudbou a pečlivě budouvanou atmosférou. Po některých scénách jsem se probral v křesle celý "zaťatý v pěst" (kůň na trajektu, ...). Originál jsem neviděl a asi už neuvidím, protože "tohle" mi stačilo (v kině bych měl asi problémy s pumpou :). Dal bych tak 9, ale k vytknutí je jen velmi málo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klasické hororové schéma nepřekvapí, nicméně Verbinski a Zimmer vykreslili atmosféru děsu natolik dobře, že při jedné z posledních lekacích scén "plížením z televize vpřed" mé tělo málem předčasně opustily exkrementy. Pamatuji časy, kdy bylo ve videopůjčovnách spousta kazet, po jejichž zhlédnutí jste nezemřeli za sedm dní, ale nudou již po pár minutách.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $129,128,133Tržby Celosvetovo $249,348,933Gore Verbinski a jeho zatiaľ najlepší počin čo natočil, hútna až mrazivá atmosféra, napätie tu postupne graduje z dejom, kdež to trošku viac tých shockových lakačiek by som bral, ale príbeh to v rámci možností nahrádza, vizuál je prvotriedny, plus samozrejme tie depresívne vsuvky pri púšťaný kazety. "Jeden z najoriginálnejších horrorov nového tisícročia!" a jednoznačne film čo predčí vo všetkom svoj originál __Rok 2017 som si pozrel znovu a má to fakt silný psycho podmaz. Hodnotenie mením na plný počet! /100%/ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (56)

  • „Prokleté video“ je ke zhlédnutí na DVD, když v hlavním menu vyjedete mimo nabídku. Až kurzor zmizí, stiskněte tlačítko potvrdit. Dálkový ovladač přestane fungovat a jakmile se video začne přehrávat, nelze jej zastavit, pozastavit, přetočit vpřed ani se vrátit do nabídky. Pokud nevypnete televizi, jste nuceni jej vidět až do konce. Jakmile skončí, DVD se vrátí do nabídky a dvakrát se přehraje zvuk zvonícího telefonu, poté znovu získáte kontrolu nad dálkovým ovládáním. (Arigato)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2002 na filmovém festivalu Hollywood v Los Angeles. (Varan)
  • Dlouho před premiérou filmu byla kazeta s nahrávkou vypuštěna jako komerční, stále je i k sehnání. (david15)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Z pirátské paluby pod hladinu

Z pirátské paluby pod hladinu

12.05.2008

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se vrátil z roční dovolené a pozvolna začíná s přípravami filmové adaptace úspěšné videohry BioShock. Může se zdát podivné, že tvůrce stojící za trilogií pro… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama