Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 061)

novoten 

všechny recenze uživatele

I po více než deseti letech od vzniku filmu mě překvapuje, jak moc má publiku zafixovaný Kruh jako zničující horror. A přitom daleko lépe funguje ve své thrillerově napínavé rovině. Verbinskiho tah s nekonečným oddalováním veškerých lekavých momentů tak očividně slavil úspěch. Diváka pak vede díky k smrti napínavým scénám (zhlédnutí kazety, objevování jejích obrazů v reálném světě, kůň, starý Morgan) až na doslovný okraj studně. Nechceš nikomu ubližovat, viď? - Ale ubližuju ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor videl snad kazdy, si jeste pamatuji doby, jak se o tom mluvilo na skole kazdou prestavku. Ja stale nejak netusil, co to vubec je Kruh, nebo jeho asisky predchudce. Jednoho dne jsem sel do pujcovny a a odchazel natesen, ze se kouknu na uzasny film, kde exceluje krasna Naomi Watts, v te dobe jsem ani nevedel, kdo to je :) No, jak hohory nemusim, tohle me docela vtahlo a bal jsem se cele dve hodiny a jeste dlouho potom. Ted, kdyz to pisi tak mi stale beha mraz po zadech, protoze tohle bylo perfektne realisticky udelano, zadny patek trinacteho a dalsi umele slataniny, kde je krev, krev, krev, krev, krev, jo, zminil jsem se o krvi? Tohle ma cloveka uplne psychicky vydeptat, aby si treba kousal nehty, nebo se bal jit na zachod, nevim co dalsiho, ale co jsem slysel, tak tohle zapusobilo na vsechny v mem okoli. Tady vsichni pisete o scenari, ze je deravy. Mozna, ale to neni zadna konverzacka, kde musi byt vysperkovane dialogy. 8/10 PS: Uz to nikdy nechci videt ... :D ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Kvalitní horor, u kterého se budete fakt bát. A když po zhlédnutí zazvoní telefon, budete přemýšlet jestli ho vůbec zvednete. Nejlepší mysteriózní film. Samara je postava, která je ve filmu Kruh. Je to dívka menší postavy, má dlouhé asi černé vlasy, děsivé oči, bílou košili a je velmi nebezpečná. Její nevlastní matka jí zabila tak, že jí utopila ve studni. Existuje kazeta na, kterou se člověk podívá a pak mu někdo zavolá a řekne mu, že za 7 dní zemře. A vážně za 7 dní zemřel. Ale je to jen ve filmu, tedy doufám. Samara svým obětím zošklivuje obličeje. A vylézá z televize. Jestli se chcete fakt bát, tak neváhejte a pusťte si Kruh hned, ale nejlepší je si ho pustit pěkně o půlnoci sám doma, jestli to uděláte budete se bát jít vůbec ven. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I přes některé žánrové schematismy (videokazeta se Zlem, opuštěná chata, rámcový závěr celého příběhu...) výborný horor s podmanivou atmosférou a také důkaz toho, že i remake se může Američanům dosti povést (což je ovšem výjimka potvrzující pravidlo). Výborné scény s archetypálním přesahem (kůň na trajektu, studna...), děsivost vystavěná ne na krvavých efektech či bizarnostech týkajících se mučení a perverzit či sadismu, ale spíše na principu diváckého očekávání něčeho děsivého... Hodně podmanivé, hodně působivé, hodně symbolické... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $129,128,133Tržby Celosvetovo $249,348,933Gore Verbinski a jeho zatiaľ najlepší počin čo natočil, hútna až mrazivá atmosféra, napätie tu postupne graduje z dejom, kdež to trošku viac tých shockových lakačiek by som bral, ale príbeh to v rámci možností nahrádza, vizuál je prvotriedny, plus samozrejme tie depresívne vsuvky pri púšťaný kazety. "Jeden z najoriginálnejších horrorov nového tisícročia!" a jednoznačne film čo predčí vo všetkom svoj originál __Rok 2017 som si pozrel znovu a má to fakt silný psycho podmaz. Hodnotenie mením na plný počet! /100%/ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (56)

  • Před premiérou bylo jako upoutávka používáno "prokleté video". Název filmu však reklama tajila více než měsíc. (hot_spot)
  • V rámci reklamní kampaně rozšířilo studio kopie „smrtící pásky“ na koncerty a jiné společenské události. Páska odkazovala na adresu www.anopenletter.com budící dojem, že ji napsal pedofil, který pásku viděl a snaží se varovat ostatní před jejich nezvratným osudem. (Pedofila měl ztvárnit Chris Cooper, jehož scény byly z finální verze filmu vystřiženy.) Stránka rovněž obsahovala odkazy na další záležitosti týkající se filmu, jako např. stránku s vědeckým výzkumem zabývajícím se fenoménem televizního přenosu. Po vydání filmu studio DreamWorks všechny stránky odstranilo a popřelo s nimi jakoukoliv spojitost. (HellFire)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Z pirátské paluby pod hladinu

Z pirátské paluby pod hladinu

12.05.2008

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se vrátil z roční dovolené a pozvolna začíná s přípravami filmové adaptace úspěšné videohry BioShock. Může se zdát podivné, že tvůrce stojící za trilogií pro… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama