Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 061)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Originál má výrazné tendence unudit mě k smrti. Remake je vyšlechtěnější po všech stránkách, stále však nejde o žádné veledílo. Až na jednu věc! Tou je obsah oné slavné videokazety. Jde o malý klenot : krátký, surrealistický a pořádně děsivý film ve filmu. Už jen kvůli němu (a možná právě kvůli němu) stojí The Ring za zhlédnutí. O japonské předloze bych se to samé tvrdit neodvážil. Jsem si však dobře vědom faktu, že spousta fanoušků je poněkud jiného názoru. Význam originálního Ringu spočívá zejména v tom, že víceméně odstartoval celé to vítězné tažení asijských horrorů a příbuzných bizarností, jež bylo pro žánr jistě nemalým přínosem. Naproti tomu na Verbinského Kruhu bude už navždy lpět hořká pachuť vědomí, že jeho úspěch (společně s následným úspěchem Snyderova Dawn of the Dead) způsobil ničivou vlnu horrorových remaků, jež pod záplavou zbytečného svinstva pohřbila všechny naděje fanoušků, čekajících (po peckách jako Ti druzí, Session 9 nebo Dead End) něco jako druhá 80. léta. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Kvalitní horor, u kterého se budete fakt bát. A když po zhlédnutí zazvoní telefon, budete přemýšlet jestli ho vůbec zvednete. Nejlepší mysteriózní film. Samara je postava, která je ve filmu Kruh. Je to dívka menší postavy, má dlouhé asi černé vlasy, děsivé oči, bílou košili a je velmi nebezpečná. Její nevlastní matka jí zabila tak, že jí utopila ve studni. Existuje kazeta na, kterou se člověk podívá a pak mu někdo zavolá a řekne mu, že za 7 dní zemře. A vážně za 7 dní zemřel. Ale je to jen ve filmu, tedy doufám. Samara svým obětím zošklivuje obličeje. A vylézá z televize. Jestli se chcete fakt bát, tak neváhejte a pusťte si Kruh hned, ale nejlepší je si ho pustit pěkně o půlnoci sám doma, jestli to uděláte budete se bát jít vůbec ven. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Napoprvé zjevení & cca roční trauma ze dvou zohavených obličejů - modří (v xichtě) vědí (kamarád si zas dlouho užíval klasiku se zrnící televizí), napodruhé sice už jen jako kulisa k PC, ale stejně jsem se radši moc neotáčela k TV. Slušná (občas až hutná) atmosféra, herci nic moc, vizuál básnička. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento, snad nejznámější horor posledních let, jsem vždy považovala za natolik děsivý, že jsem se jej bála zhlédnout. Měla jsem obavy, že by se zapříčinil o několik bezesných nocí, narůstající strach s přicházející tmou a různé výjevy. Kazeta. Samara. Studna. Kruh. Toto vše mě tolik přitahovalo a zároveň děsilo, že jednoho dne jsem Kruh nakonec spatřila. Byla jsem překvapena. Hlavně proto, že nebyl vůbec tak děsivý, jak jsem si představovala. Působil na mě spíše jako mysteriózní krimithriller než čirý horor. Podstatná část děje spočívá v detektivním pátrání hlavních hrdinů po tom, co to vlastně kruh je, jaká je jeho symbolika a proč vznikl. Ty největší hororové výjevy nastanou zhruba asi deset minut před koncem. Společně s nezapomenutelným, exkluzivním a dokonalým nástupem Samary na scénu. Celý snímek má správně ponurou atmosféru, která mi připomínala film Sedm. Zvláště podobnost s neustálým deštěm, mlhou, depresivním vyzřením a odpočítáváním dnů. Sedmi dnů. Nápaditý, napínavý, mimořádně působivý hororový thriller s výbornými scénami a krásnou Naomi Watts v hlavní roli. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Viac ako čistokrvný horor pripomína Kruh detektívku - ale sakramentsky napínavú, perfektne napísanú a natočenú detektívku. Ľakacie scény sa príliš nekonajú, no namiesto nich sa počas celého filmu budete priam rozomieľať pod ťarchou neskutočne hustej atmosféry, aká by mohla s trochou odstupu konkurovať aj takým snímkom ako bol Kubrickov The Shining. Je síce pravda, že veľa ľudí, minimálne z môjho okolia, na Kruh kydá a vyčíta mu snáď až prílišnú otvorenosť, no pre mňa osobne je absolútnym hororovým vrcholom. Bravó. Tak prečo štyri *? V rámci očistnej akcie "Štvorka je dobrá" som sa rozhodol, že prehodnotím niektoré svoje hodnotenia a päť * dám skutočne len tým absolútne naj-filmom-či-seriálom aké som videl - a Kruh je len sakra dobrý... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (56)

  • Když Aidan (David Dorfman) stoupá po schodech, je možné zahlédnout stín rukou osoby ze štábu. (Kroup4)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Z pirátské paluby pod hladinu

Z pirátské paluby pod hladinu

12.05.2008

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se vrátil z roční dovolené a pozvolna začíná s přípravami filmové adaptace úspěšné videohry BioShock. Může se zdát podivné, že tvůrce stojící za trilogií pro… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama