Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 061)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Originál má výrazné tendence unudit mě k smrti. Remake je vyšlechtěnější po všech stránkách, stále však nejde o žádné veledílo. Až na jednu věc! Tou je obsah oné slavné videokazety. Jde o malý klenot : krátký, surrealistický a pořádně děsivý film ve filmu. Už jen kvůli němu (a možná právě kvůli němu) stojí The Ring za zhlédnutí. O japonské předloze bych se to samé tvrdit neodvážil. Jsem si však dobře vědom faktu, že spousta fanoušků je poněkud jiného názoru. Význam originálního Ringu spočívá zejména v tom, že víceméně odstartoval celé to vítězné tažení asijských horrorů a příbuzných bizarností, jež bylo pro žánr jistě nemalým přínosem. Naproti tomu na Verbinského Kruhu bude už navždy lpět hořká pachuť vědomí, že jeho úspěch (společně s následným úspěchem Snyderova Dawn of the Dead) způsobil ničivou vlnu horrorových remaků, jež pod záplavou zbytečného svinstva pohřbila všechny naděje fanoušků, čekajících (po peckách jako Ti druzí, Session 9 nebo Dead End) něco jako druhá 80. léta. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po tom všem, co jsem o Kruhu slyšel, jsem čekal něco jiného. Ale bohužel v negativním slova smyslu. Čekal jsem více lekaček, více strachu, více odhalené Naomi… :-) Ne, teď vážně. Nebudu zapírat, že Kruh měl skvělou atmosféru. Lhal bych. Bohužel, tady zůstalo JEN u atmosféry a na nějaký větší strach, leknutí, či scénu si za týden asi nevzpomenu (ani ten kůň na lodi nezapůsobil, zřejmě jsem divný). Co ale filmu musím přičíst k dobru je Naomi a fakt, že některé otázky film nechává na divákovi, aby si je zodpověděl. Proto dávám 4 hvězdy. P. S. A pokud se u některých scén nechcete smát, tak si nepouštějte Scary Movie 3. :-) ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Napoprvé zjevení & cca roční trauma ze dvou zohavených obličejů - modří (v xichtě) vědí (kamarád si zas dlouho užíval klasiku se zrnící televizí), napodruhé sice už jen jako kulisa k PC, ale stejně jsem se radši moc neotáčela k TV. Slušná (občas až hutná) atmosféra, herci nic moc, vizuál básnička. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor má vynikající atmosféru a dokáže jí ještě dokonale budovat a závěrečná scéna nemá chybu, ale nemůžu se ubránit dojmu, že to neni až zas tak skvělý, protože jsou okamžiky kdy film poleví až moc a lekaček je taky pomálu, vlastně nejsou prakticky vůbec, to v porovnání s nenávistí nemůže obstát, ale zachraňuje to herecký výkon naomi Watts a ta opravdu skvělá atmosféra ()

golfista 

všechny recenze uživatele

No v podstatě jsem se bál už jenom si tenhle film půjčit :) Ale ono není čeho se bát dopředu. Je to hlavně skvěle natočený thriller s výbornou hudbou a pečlivě budouvanou atmosférou. Po některých scénách jsem se probral v křesle celý "zaťatý v pěst" (kůň na trajektu, ...). Originál jsem neviděl a asi už neuvidím, protože "tohle" mi stačilo (v kině bych měl asi problémy s pumpou :). Dal bych tak 9, ale k vytknutí je jen velmi málo. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (56)

  • Když Rachel (Naomi Watts) hledá černé šaty na pohřeb, obléká si bílé tílko. Když však poté vchází do domu, pod černými šaty žádné bílé tílko nemá (Terva)
  • „Moesko Island Lighthouse“ je smyšlené jméno pro skutečný maják v Newportu v Oregonu. Byl postaven roku 1873, je pojmenován Yaquina Head Lighthouse a stále funguje. (HellFire)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Z pirátské paluby pod hladinu

Z pirátské paluby pod hladinu

12.05.2008

Režisér Pirátů z Karibiku Gore Verbinski se vrátil z roční dovolené a pozvolna začíná s přípravami filmové adaptace úspěšné videohry BioShock. Může se zdát podivné, že tvůrce stojící za trilogií pro… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama