Reklama

Reklama

Nová kůže

(festivalový název)
  • Španělsko La propera pell (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Do malého městečka na kraji španělských Pyrenejí se vrací sedmnáctiletý Gabriel, kterého většina obyvatel včetně vlastní matky už dávno měla za mrtvého. Před osmi lety totiž záhadně zmizel z místa tragické nehody, při které zemřel jeho otec, a od té doby ho nikdo neviděl. Navrátivší se ztracený syn nicméně trpí rozsáhlou amnézií a z minulosti si vybavuje pouze nepatrné střípky. Jeho pátrání po vlastní identitě a hledání ztracených vazeb mezi ním a matkou však okolí vede k úvahám, zda je opravdu tím, za koho se vydává, nebo jestli jde o podvodníka, který vše předstírá. Brilantně vystavěný snímek nezůstává pouze v rovině thrilleru, který by se soustředil na zodpovězení této otázky, ale nabízí také mimořádně precizní ponor do životů jednotlivých obyvatel maloměsta, v jejichž pavučině osudů představuje Gabrielův návrat nečekaný katalyzátor. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (13)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že to po pomalejším rozjezdu nabere šílené tempo a hodnocení vlítne až na pětku, ale místo finále přišlo homo a divnej konec. Atmosféru ten film má, což o to, hodně silné je to místo (ale za prase bych tam bydlet nechtěl ani v létě). Jenomže já někdy potřebuju víc vysvětlení, a to se tu nedostává. A jako naschvál, když se chystá švédská trojka, tak ta holka upadne do bezvědomí... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - příjemné kvalitní překvápko v hlavní soutěži a horký adept na na nějakou cenu. Španělské mystérium, přesně jak to mám rád. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film asi brzo zapomenu. Nebylo to objektivně nijak mizerný (příběh i pointa jsou poměrně vydařený), ale skoro by to chtělo do těch 103 minut nahustit víc scén, kde se něco děje. Nebyly by to Vary, abych nemusel trpět u homosexu =), naštěstí to tentokrát nebylo moc expresivní (a zachránily mě vzpomínky na asiatky). Možná by se dala najít nějaká obskurní definice žánru, ale thriller to pro mě prostě nebyl. Pokud existuje stupnice napětí od -1 do 5 (kde 5 je nejvíc), tak tady to bylo taková sinusoida. (60%) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

La Propera Pell spíše nesplnila mé očekávání, avšak jsem měla celou stopáž takový ten pocit, že není něco v pořádku, že příjde zvrat, rozuzlení, cokoliv... Tak nějak jsem vlastně celý tento film na něco čekala a ve finále nic nedostala. Ta jízda do cíle sice působí mysteriózně, tajemně a podezřele, ale režisérská dvojice nedokázala ze scenáře vytřískat maximum a v podstatě jen stále něco naznačuje, na diváka valí tlak různými znaky a symbolismy, které nikdy nevysvětlí, ač by něco znamenat mohly, zkrátka nedokázali mi objasnit ani jednu linii nebo chování určitých postav. Takže tři slabé alespoň za tu všudypřítomnou nejistotu a docela sympatické herce. KVIFF 2016 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Budování atmosféry filmu šlo, vršit dílky skládanky taky. Z herců vynikal ten mladý kluk (a z reálného vzhledu nevypadal, že by byl jen přesně obsazen). Nicméně, mám už averzi na filmy, kde vám řeknou, že ten konec je přece jasný, případně že to byl záměr... a přitom ke konci vám jsou dány dvě indicie, kde každá vede jiným směrem (i když ta jedna mi přišla nějak vycucaná z prstu, a nebyl jsem sám, kdo nepochopil, jak na to přišel). Nicméně na varskou soutěž dobré. 70 % ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama